خواص میگو | ۱۷ فایده شگفتانگیز + جدول ارزش غذایی و هشدارهای مهم مصرف
میگو بخوریم یا نه؟ این مقاله همه چیز درباره خواص، مضرات، طبع، مصلح و ارزش غذایی میگو را بررسی کرده است؛ از فواید آن برای کودکان تا هشدارها برای بیماران خاص

اصفهان امروز_ هاجر خانی: اگر به دنبال یک غذای دریایی خوشمزه و مفید برای سلامت قلب، مغز، چشم، انرژی بدن و حتی باروری هستید، میگو یکی از بهترین گزینههاست! در این مقاله، میخواهیم ۱۷ خاصیت باورنکردنی میگو را بررسی کنیم، به مضرات آن بپردازیم و طبع، مصلح، کالری و جدول ارزش غذایی آن را زیر ذرهبین ببریم. تا پایان همراه ما باشید!
میگو چیست؟
میگو (Shrimp) یکی از آبزیان پرطرفدار و از خانواده سختپوستان است که معمولاً در دریاها زندگی میکند. البته برخی از گونههای آن در آب شیرین هم یافت میشوند.
طبع میگو سرد است یا گرم؟
برخلاف بسیاری از غذاهای دریایی، طبع میگو گرم است و برای افراد سردمزاج یا بلغمی بسیار مناسب است. به همین دلیل، مصرف آن در طب سنتی توصیه میشود، مخصوصاً اگر با مصلحات مناسب مصرف شود.
مصلح میگو چیست؟
برای متعادل کردن طبع میگو:
-
برای سردمزاجان: نعناع
-
برای گرممزاجان: سرکه یا شربت انار
کالری میگو در حالتهای مختلف
نوع پخت | کالری در ۱۰۰ گرم |
---|---|
خام | ۷۱ کیلوکالری |
بخارپز | ۱۱۹ کیلوکالری |
سوخاری | ۲۴۲ کیلوکالری |
جدول ارزش غذایی میگو
ترکیبات اصلی (در ۱۰۰ گرم)
-
پروتئین: ۱۳.۶۱ گرم
-
چربی: ۱.۰۱ گرم
-
کلسترول: ۱۲۶ میلیگرم
-
کربوهیدرات: ۰.۹۱ گرم
-
آب: ۸۳.۰۱ گرم
ویتامینهای مهم
-
A: ۵۴ میکروگرم
-
D: ۰.۱ میکروگرم
-
E: ۱.۳۲ میلیگرم
-
B۱۲: ۱.۱۱ میلیگرم
-
B۶: ۰.۱۶ میلیگرم
-
B۳: ۱.۷۸ میلیگرم
مواد معدنی مهم
-
کلسیم: ۵۴ میلیگرم
-
آهن: ۰.۲۱ میلیگرم
-
فسفر: ۲۴۴ میلیگرم
-
پتاسیم: ۱۱۳ میلیگرم
-
سدیم: ۵۶۶ میلیگرم
-
سلنیم: ۲۹.۶۰ میکروگرم
۱۷ خاصیت میگو برای بدن
-
یکی از مهم ترین خواص میگو برای مردان می توان به بهبود کیفیت اسپرم و تقویت باروری آنها اشاره کرد.
-
از خواص میگو برای زنان می توان به بهبود فرآیند تخمک گذاری اشاره کرد زیرا حاوی سلنیوم بسیار بالا، چربیهای مفید، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین A است.
-
خواص میگو برای کودکان شامل رشد مغز و استخوان، تقویت و رشد دندان ها، بهبود بینایی، بهبود سطح انرژی، کاهش چاقی و ...است.
-
خواص میگو برای مغز، خنثی کردن اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در مغز است زیرا این ماده غذایی حاوی ید، کلسیم و سلنیوم است.
-
خواص میگو در بارداری شامل رشد و توسعه جنین، کاهش التهاب و تورم بدن، کمک به درمان کم خونی و...است زیرا میگو مقدار قابل توجهی امگا 3، پروتئین، ویتامین B-2 و ویتامین D، آهن، منیزیم و پتاسیم دارد.
-
خواص میگو برای اسپرم برای کسی پوشیده نیست و سلنیوم و روی موجود در میگو باعث افزایش تعداد و تحرک اسپرم میشود.
-
یکی از خواص میگو برای معده، هضم آسان آن است. همچنین میگو خواص ضد التهابی دارد که به کاهش التهاب معده و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند.
-
یکی از خواص میگو برای تخمدان، تنظیم هورمونهای تولید مثل و تقویت عملکرد تخمدانها است زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است.
-
میگو سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که به کاهش التهاب، بهبود جریان خون، درمان فشار خون و کاهش کلسترول بد کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
-
آستاگزانتین موجود در میگو خطر ابتلا به بیماری های چون آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
-
میگو حاوی مقدار زیادی سلنیوم، روی و آنتیاکسیدان است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
-
میگو حاوی ویتامین A و آنتیاکسیدانهایی مانند آستاگزانتین است که به تقویت بینایی و حفظ سلامت چشمها کمک میکند.
-
. میگو حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است که خطر ابتلا به خشکی و التهاب چشم را کاهش میدهد.
-
پروتئین موجوددر میگو، میتواند احساس سیری طولانیتری ایجاد کند که در بلندمدت باعث کاهش وزن میشود.
-
میگو حاوی ویتامین B۱۲ است که در تولید گلبول قرمز خون و تشکیل هموگلوبین نقش دارد و مصرف آن میتواند از کمخونی بر اثر فقر آهن جلوگیری کند.
-
آهن و فسفر موجود در میگو باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی در ورزشکاران میشود.
-
میگو در ترکیبات خود مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، روی، فسفر و ویتامین D دارد که برای ساخت و تقویت استخوانها مفید هستند.
خواص میگو در طب سنتی
-
تقویت قوای جنسی
-
افزایش انرژی و رفع ضعف
-
بهبود حافظه
-
تقویت استخوانها
-
سلامت پوست
-
رفع التهابات
مضرات میگو
-
مضرات میگو برای قلب: مصرف بیش از حد میگو به دلیل چربی بالایی که دارد میتواند برای قلب مضر باشد.
-
مضرات میگو برای کودکان: مصرف میگو در کودکان میتواند باعث لغزندگی، اسهال و تهوع در کودک شود.
-
مضرات میگو در بارداری: برخی غذاهای دریایی حاوی مقدار زیادی جیوه هستند و در صورت زیاده روی در مصرف آن بارداری را به خطر میاندازند.
-
مضرات میگو برای کبد چرب: کلسترول موجود در میگو در ایجاد کبد چرب نقش دارد.
-
میگو دارای موادی به نام پورین است که میتوانند در بدن به اسید اوریک تبدیل شوند. به همین دلیل بهتر است بیماران کلیوی یا مبتلایان به نقرس، مصرف میگو را محدود کنند.
-
علائم آلرژی میگو شامل خارش در دهان، سوء هاضمه، گرفتگی بینی و یا واکنش های پوستی بعد از خوردن آن باشد.
چه کسانی نباید میگو بخورند؟
-
زنان باردار یا شیرده (در صورت مصرف زیاد)
-
افراد با کلسترول بالا
-
بیماران کلیوی
-
مبتلایان به نقرس
-
کسانی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند
-
مبتلایان به برخی اختلالات تیروئیدی
-
خانمهایی با آندومتر ضخیم
سوالات متداول درباره میگو
آیا میگو جیوه دارد؟
بله، اما میزان جیوه آن پایین است و جزو منابع نسبتاً ایمن محسوب میشود.
آیا میگو کلسترول دارد؟
بله، کلسترول نسبتاً بالایی دارد؛ به همین دلیل باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.
آیا میگو حساسیتزاست؟
بله، برخی افراد نسبت به پروتئینهای موجود در میگو حساسیت دارند.
سخن آخر
همانطور که دیدید، میگو سرشار از خاصیت است و میتواند در کنار رعایت نکات احتیاطی، نقش مهمی در تقویت سلامتی ایفا کند. اگر شما هم تجربهای از مصرف میگو یا سوالی درباره آن دارید، حتماً در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.