خواص و مضرات تخم مرغ؛ زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟

۲۵ خواص شگفت‌انگیز تخم‌مرغ را به همراه مضرات، طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را به همراه پاسخ به پرسش های متدوال برایتان آورده ایم.

خواص و مضرات تخم مرغ؛ زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟

تخم مرغ( به انگلیسی egg)  یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است که در ادامه این مقاله به بیان خواص و مضرات تخم مرغ می پردازیم.

تخم مرغ چیست؟

تخم‌مرغ سلول نطفه ماده و در حقیقت تخمک مرغ است و معمولاً به شکل بیضی می توان آن را دید. این خوراکی محبوب که از نظر زیست‌ شناختی برای تولید مثل گذارده شده برای انسان‌ها منبع غذایی محسوب می‌ شود. روند ایجاد یک تخم‌مرغ ۲۴ ساعت به طول می‌انجامد و به همین دلیل یک مرغ می‌تواند تنها ۱ تخم در شبانه روز بگذارد.

طبع تخم مرغ

طبع تخم مرغ در طب سنتی خنثی است زیرا طبع تخم مرغ هم سرد و هم گرم است.  است.طبع زرده تخم مرغ گرم و تر و طبع سفیده تخم مرغ سرد است. اگرچه زرده تخم‌مرغ برای افراد با مزاج سوداوی توصیه می‌شود اما خوردن تخم‌مرغ در حد متعادل با هر نوع مزاجی سازگاری دارد. 

egg (3)

مصلح تخم مرغ

 مصلح تخم مرغ، نمک و ادویه‌های گرم مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، آویشن و دارچین است. 

کالری تخم مرغ

کالری تخم مرغ خام 143 کیلو کالری، کالری تخم مرغ آب پز و پخته شده 143 کیلو کالری، کالری تخم مرغ نیمرو 149 کیلو کالری، کالری تخم مرغ عسلی 155 کیلو کالری و کالری تخم مرغ املت 154 کیلو کالری در 100 گرم است.

ارزش غذایی تخم مرغ

جدول ارزش غذایی تخم مرغ خام
تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 143 کیلوکالری
کربوهیدرات 0.72 گرم
پروتئین 12.56 گرم
چربی 9.51 گرم
آب 76.15 گرم
قند 0.37 گرم
کلسترول 372.00 میلی گرم
ویتامین های تخم مرغ خام
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 160.00 میکروگرم
ویتامین D 2.00 میکروگرم
ویتامین E 1.05 میلی گرم
ویتامین K 0.30 میکروگرم
تیامین (B1) 0.04 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.46 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.08 میلی گرم
کولین (B4) 293.80میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 1.53 میلی گرم
ویتامین B6 0.17 میلی گرم
فولات (B9) 47.00میکروگرم
ویتامین B12 0.89 میلی گرم
مواد معدنی تخم مرغ خام
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 56.00 میلی گرم
آهن 1.75 میلی گرم
منیزیم 12.00 میلی گرم
فسفر 198.00 میلی گرم
پتاسیم 138.00 میلی گرم
سدیم 142.00 میلی گرم
روی 1.29 میلی گرم
مس 0.07 میلی گرم
منگنز 0.03 میلی گرم
سلنیم 30.70 میکروگرم

egg (2)

۲۵ خواص شگفت‌انگیز تخم‌مرغ

  1. خواص تخم مرغ برای مردان می توان به افزایش سطح تولید تستوسترون اشاره کرد زیرا زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D است.

  2. خواص تخم مرغ برای زنان برای کسی پوشیده نیست و پژوهاش ها نشان می دهد زنانی که هر هفته حدود شش عدد تخم مرغ مصرف کنند 44 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.

  3.  تخم مرغ سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین D، فولات،ویتامین B۲ و سلنیوم،  A، E، B۵، B۱۲ است که برای سلامتی مهم هستند.

  4. تخم‌مرغ منبع ارزشمندی از پروتئی است که مصرف آن می‌تواند به کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش فشار خون و بهبود سلامت استخوان کمک کند.

  5. یکی از خواص اصلی تخم مرغ این است که سطح کلسترول خوب را بهبود می‌بخشد.

  6. زرده تخم مرغ منبع عالی ویتامین D است که نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر دارد و مصرف آن برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است.

  7. تخم‌مرغ نسبتا کم کالری و منبع  سرشار از پروتئین است که مصرف آن به کاهش وزن کمک می کند.

  8.  تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین‌دار(یک ماده مغذی مهم که در کبد ساخته می‌شود) اس.

  9. تخم‌مرغ یک منبع عالی از اسید‌های چرب امگا ۳ است.

  10. تخم مرغ حاوی ویتامین A، ویتامین E و سلنیوم است که به عنوان آنتی اکسیدان‌های مهم برای سلامت چشم، عملکرد شبکیه و کاهش دید عمل می‌کنند.

  11. ویتامین B۲، B۱۲، کولین، آهن و تریپتوفان موجود در تخم مرغ به کاهش خطر اضطراب، علائم افسردگی و کمک به خواب نقش مهمی دارد.

  12. تخم‌مرغ به بهبود حافظه کمک می‌کند زیرا یکی از معدود منابع غذایی است که حاوی غلظت بالایی از کولین است.

  13. تخم‌مرغ به رشد و ترمیم عضلات کمک می کند زیرا حاوی پروتئین‌ و ۹ اسید آمینه ضرروی است.

  14. برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در تخم مرغ به سلامت پوست کمک می‌کنند و از تجزیه بافت‌های بدن جلوگیری می‌کند

  15. تخم مرغبه دلیل داشتن مواد مغذی مختلف یکی از بهترین گزینه‌ها برای بهبود رشد ناخن و البته سلامت آن‌ها است.

  16. زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D و ویتامین E است که برای رشد جنین در زنان باردار ضروری است. 

  17.  تخم مرغ حاوی ید و سلنیوم است که ممکن عملکرد تیروئید را بهبود بخشد.

  18. پروتئین‌های موجود در تخم مرغ می‌تواند آسیب بافت کبد را ترمیم کند. 

  19. زرده تخم مرغ خام برای اسپرم آقایان مفید است زیرا تخم مرغ حاوی سلنیوم می باشد.

  20.  روی (زینک) و ویتامین B2 موجود در زرده تخم مرغ به جوانسازی پوست کمک می کند و باعث سفت شدن پوست صورت می شود.

  21.  تخم مرغ سرشار از پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین های B کمپلکس است که می‌تواند با تقویت ریشه‌های مو به مهار ریزش مو کمک کنند.

  22. آهن موجود در تخم مرغ باعث بهبود عملکرد هموگلوبین در بدن می شود.

  23. تخم مرغ حاوی پروتئین کامل است که به بزرگ تر و قوی تر شدن کودکان کمک میکند.

  24. تخم مرغ ۹ آمینو اسید ضروری برای سلامت و ناخن کودکان دارد.

  25. تخم مرغ حاوی ویتامین B12 است که برای مغز کودک و رشد سیستم عصبی مهم است.

egg (4)

مضرات خطرناک مصرف تخم مرغ

  1. از مضرات تخم مرغ خام در بارداری می توان به تب، حالت تهوع، استفراغ، کرامپ معده و اسهال اشاره کرد زیرا تخم مرغ  خام می‌تواند به باکتری سالمونلا آلوده باشد.بنابراین مصرف تخم‌مرغ خام در دوران بارداری ممنوع است.

  2.  مصرف زیاد زرده تخم مرغ، مضر است و به کبد آسیب وارد می‌کند.

  3. از مضرات تخم مرغ برای کلیه می توان به تشکیل سنگ کلیه اشاره کرد زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند موجب تجمع اسید اوریک در بدن شود.

  4. افرادی که به تخم‌مرغ آلرژی ، باید از مصرف آن خودداری‌کنند زیرا ممکن است عوارضی مانند واکنش‌های پوستی ازجمله کهیر یا اگزما،  ورم ملتحمه مانند خارش، قرمزی یا آبریزش چشم را به همراه دارد.

  5. عوارض خوردن زیاد تخمه مرغ، سلامت قلب را تهدید می کند. خوردن بیش از ۳۰۰ میلی گرم کلسترول در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را ۱۷ درصد و خطر مرگ را ۱۸ درصد افزایش می‌دهد.

  6. مصرف زرده تخم مرغ به طور مستقیم باعث افزایش کلسترول خون می شود.

  7. مصرف بیش از حد تخم مرغ در روز می تواند باعث افزایش وزن شود.

  8. خوردن مقادیر زیاد تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری‌های مزمنی مانند دیابت را افزایش دهد. 

پرسش های متدوال

درهفته چندبارتخم مرغ بخوریم؟

 مصرف سه تا ۴ تخم مرغ در هفته برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

سفیده تخم مرغ کلسیم دارد؟

بله

زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟

زرده تخم مرغ ویتامین های A، D، E و K دارد.


سخن آخر

در این مقاله اطلاعاتی از خواص و مضرات تخم‌مرغ را به همراه طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. 

ارسال نظر