سودای سیمرغ فیلمسازان باتجربه
روز گذشته در آیینی با حضور ابراهیم داروغهزاده، دبیر سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر و اهالی رسانه، اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر اعلام شد.
راضیه چنگیز نائین- اصفهان امروز: روز گذشته در آیینی با حضور ابراهیم داروغهزاده، دبیر سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر و اهالی رسانه، اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر اعلام شد. ابراهیم داروغهزاده با اعلام پایان انتخاب 67 فیلم سینمایی پس از یک ماه انتخاب 22 فیلم داستانی، دو فیلم مستند و یک انیمیشن برای شرکت در بخش سودای سیمرغ اطلاعرسانی کرد. در بخش سودای سیمرغ فیلمسازان باتجربه و پیشکسوتی همچون ابراهیم حاتمی کیا، پرویز شیخ طادی، منیژه حکمت، احمدرضا معتمدی، خسرو معصومی و حمید نعمتاله حضور دارند و با فیلمسازان جوان و خوشنامی همچون پیمان معادی، سهیل بیرقی، محمدحسین مهدویان، بهروز شعیبی و هومن سیدی به رقابت خواهند پرداخت. در این میان فیلمسازانی همچون بهمن فرمان آرا، محسن امیریوسفی، عبدالرضا کاهانی، تینا پاکروان پگاه ارضی و مونا زندی حقیقی از حضور فیلمهایشان در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر انصراف دادند. تا فیلمهای بخش سودای سیمرغ به شرح زیر به رقابت با یکدیگر بپردازند:
۱ اتاق تاریک (روح اله حجازی)
۲ امپراتور جهنم (پرویز شیخ طادی)
۳ امیر (نیما اقلیما)
۴ بمب (پیمان معادی)
۵) به وقت شام(ابراهیم حاتمی کیا)
۶) تنگه ابوغریب(بهرام توکلی)
۷) جاده قدیم(منیژه حکمت)
۸) جشن دلتنگی(پوریا آذربایجانی)
۹) چهارراه استانبول(مصطفی کیایی)
۱۰) خجالت نکش(رضا مقصودی)
۱۱) دارکوب(بهروز شعیبی)
۱۲) سرو زیر آب(محمد هلی آهنگر)
۱۳) سوتفاهم(احمدرضا معتمدی)
۱۴) شعلهور(حمید نعمتاله)
۱۵)عرق سرد(سهیل بیرقی)
۱۶) فیلشاه(هادی محمدیان)
۱۷) کار کثیف(خسرو معصومی)
۱۸) کامیون(کامبوزیا پرتوی)
۱۹) لاتاری(محمد حسین مهدویان)
۲۰) ماهورا(علیرضا زرگرنژاد)
۲۱) مصادره(مهران احمدی)
۲۲) مغزهای کوچک زنگزده(هومن سیدی)
۲۳) هایلایت(اصغر نعیمی)
دو فیلم مستند
۲۴) بانو قدس ایران
۲۵) زنانی با گوشوارههای باروتی
داروغه زاده پس از اعلام فیلمها گفت: ۶۷ فیلم نسخههای کاملشان را به دست ما رساندند و این در حالی بود که ۱۰۰ فیلم ثبتنام کرده بودند.
احمد امینی در همین باره بیان کرد: چند فیلم تنها ۶۰ دقیقه از فیلم را فرستاده بودند که ما قبول نکردیم و گفتیم باید نسخه کامل باشد حتی برخی فیلمها را دو بار نگاه کردیم.
وی بیان کرد: فیلمهای کوتاه در جشنواره فیلم فجر نمایش داده میشود و هیچ تفاوتی این جشنواره با سالهای قبل ندارد.
داروغه زاده تأکید کرد: همه فیلمهای داستانی برای حضور در جشنواره باید پروانه نمایش داشته باشند.
دبیر جشنواره ملی فیلم فجر درباره انتخاب امپراتور جهنم و آشغالهای دوستداشتنی بیان کرد: امپراتور جهنم و سه فیلم دیگر که سال گذشته بهصورت ناقص به دبیرخانه ارائهشده بودند و هیئت انتخاب نتوانسته بودند درباره آنها تصمیم بگیرند دوباره بازبینی شدند و از بین این چهار فیلم امپراتور جهنم و شعلهور انتخاب شدند. درباره آشغالهای دوستداشتنی هم باید بگویم این فیلم خودش انصراف داد تا در شرایط بدون حاشیه اکران شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان برگزاری جشنواره بیان کرد: زمان برگزاری از ۱۲ تا ۲۲ بهمن است و همیشه در ایام فجر برگزار میشود.
دبیر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر درباره اظهارنظر فردی از قوه قضاییه درباره انتخاب فیلمها در جشنواره فیلم فجر گفت: همیشه صدای واحدی از جشنواره شنیدهشده است و هیچ فیلمی از این ۶۷ فیلم را جز هیئت انتخاب ندیده است؛ حتی دبیر جشنواره هم ندیده و آن شخصی از قوه قضاییه هم که این صحبت از جانب او منتشرشده بود خودش آن را به صراحت تکذیب کرد.
وی تأکید کرد: تا زمانی که تعداد پویانمایی ها (انیمشین ها) بهاندازه کافی نباشد نمیتوان بخش مجزایی برای آن در نظر بگیریم. طبیعی است که انیمیشن راهیافته به بخش مسابقه در برخی از رشتهها داوری نمیشود.