طرح‌های آب‌رسانی به اصفهان در انتظار اقدامات جهادی

طرح‌های آب‌رسانی به اصفهان در انتظار اقدامات جهادی

احمدرضا منزه:

استان اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند، به‌طوری‌که زاینده‌رود که با طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر، بزرگ‌ترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود، در ۲ دهه اخیر از سد چَم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی بارها خشک شده و همین امر تأمین آب شرب را با مشکل روبه‌رو کرده است، به همین دلیل مسئولان را بر آن داشت تا برای تخصیص آب شرب به مناطق مختلف از جمله مناطق روستایی برنامه‌ریزی و اقدامات جدی‌تری داشته باشند.

در این خصوص عملیات آب‌رسانی به ۶۵ روستای استان اصفهان با جمعیت ۳۴ هزار نفر در دولت سیزدهم انجام شد. از سال گذشته تاکنون ۱۳۰ کیلومتر احداث خطوط انتقال آب و اصلاح و توسعه شبکه توزیع، احداث چهار هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب و سایر تأسیسات مربوطه اجرا، تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری شده است. آب‌رسانی به مورچه‌خورت، نواحی و مراکز جمعیتی مسیر آن شامل یک باب ایستگاه پمپاژ و ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب با اعتبار و هزینه کرد ۲۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید، در این طرح آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار روستای مورچه‌خورت، بخشی از نواحی و مراکز جمعیتی مسیر خط آب‌رسانی شاهین‌شهر به مورچه‌خورت با جمعیت تقریبی سه هزار نفر تأمین می‌شود.

با اجرای طرح جهاد آب‌رسانی در ۳ شهرستان استان اصفهان، بیش از ۲۱ هزار نفر در ۹۷ روستای استان اصفهان از آب‌رسانی پایدار بهره‌مند می‌شوند. همچنین عملیات اجرایی طرح جهاد آب‌رسانی به منظور آب‌رسانی پایدار به ۹۷ روستا (۶۵ روستای اصلی و ۳۲ روستای مسیر طرح) در سه شهرستان نائین، فریدون‌شهر و سمیرم با همکاری قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) و با مبلغ قرارداد بالغ‌بر ۱۶۴ میلیارد تومان در حال اجراست.

در شهرستان نائین و در مرحله نخست اجرای این طرح، ۲ هزار و ۸۶۰ نفر در ۵۴ روستا از آب‌رسانی پایدار بهره‌مند می‌شود و تاکنون برای اجرای طرح‌های آب‌رسانی به مجتمع‌های روستایی لای سیاه و کوهستان- بهارستان در حدود ۲۳ کیلومتر حفاری خطوط انتقال آب و ۱۵ کیلومتر لوله‌گذاری شده است. در شهرستان فریدون‌شهر نیز ۲۴ روستا با جمعیت هفت هزار و ۲۷۱ نفر با اجرای این طرح، از آب‌رسانی پایدار بهره‌مند می‌شوند که عملیات لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع آب به طول ۱۱۵ کیلومتر و همچنین ۲۸ کیلومتر حفاری در حال اجرا است.

اقدامات خوبی در راستای آب‌رسانی به نقاط مختلف استان انجام شده است، البته این اقدامات در داخل استان در حال انجام بوده و امید است جهاد آب‌رسانی در سطح خارج استان و با تکمیل طرح‌های آب‌رسانی بزرگی همچون کوهرنگ و بهشت‌آباد اجرایی شود.

ارسال نظر