۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم فولاد مبارکه تخصیص یافت
سودآوری خوب فولاد مبارکه برای سهامداران
تولید و مصرف فولاد امروزه، یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها و جوامع به شمار میآید. حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغالزایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تأثیر بسزایی دارد.
اصفهان امروز: ت ولید و مصرف فولاد امروزه، یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها و جوامع به شمار میآید. حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغالزایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تأثیر بسزایی دارد. زندگی روزمره بشر با فولاد آمیخته شده و صنایع فولاد در سازندگی، بازسازی و توسعه کشور سهم مهمی را ایفا مینمایند.
این محصولات در فرآیند تولید و زنجیره تأمین، یا به عنوان ماده اولیه استفاده میشوند یا کاربرد آنها در تولید تجهیزات و تأسیسات صنعتی دیده میشود. کشورهایی که توانایی تولید این محصولات را داشته باشند، معمولاً قدرت اقتصادی بالایی دارند. از طرفی دیگر، تولید محصولات پایه صنعتی، تقریبا تقاضایی تضمینشده دارد، برای همین میتواند درآمد صادرات خوبی هم نصیب کشور تولیدکننده کند.
صنعت فولاد همواره یکی از صنایع مادر اقتصادی محسوب میشده که توجه ویژه به آن در نهایت توسعه اقتصادی کشور را به دنبال داشته است. کاربرد گسترده فولاد در صنایع مختلف از جمله صنایع خودروسازی، هواپیماسازی، کشتیسازی، ساختمانسازی و مواردی از این قبیل باعث شده تا توسعه این صنعت بهعنوان زیرساختی برای توسعه رشد اقتصادی در بخش غیرنفتی به شمار رود. علاوه بر این لزوم کشف، استخراج و انتقال سنگآهن بهعنوان ماده اولیه تولید فولاد باعث شده تا توسعه صنعت فولاد نهتنها در صنایع پاییندستی بلکه در صنایع بالادستی نیز رونق ایجاد کرده و اشتغالزایی به همراه داشته باشد.
توجه به همین مهم باعث شده تا با تأسیس شرکت فولاد مبارکه، گامهای مهمی در زمینه توسعه این صنعت پرسود، مادر و ارزآور در ایران برداشته شود. در واقع میتوان گفت صنعت فولاد در ایران از جمله صنایعی است که پس از انقلاب ایجاد و بومیسازی شده است. مجموع اقدامات انجام شده در این خصوص در نهایت ایران را تا این لحظه در جایگاه مناسب تولید فولاد در جهان قرار داده و سهم قابلتوجهی را در زمینه اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور به ارمغان آورده است.
در همین زمینه، شرکت فولاد مبارکه اصفهان بهعنوان مولود انقلاب اسلامی، عظیمترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه نقش به سزایی در توسعه زنجیره ارزش این صنعت داشته است. این هلدینگ بزرگ صنعتی کشور که در ۷۵ کیلومتری جنوب غرب اصفهان واقع شده و ۳۵ کیلومترمربع وسعت دارد، هماکنون بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان نیز محسوب میشود. تنوع محصولات فولاد مبارکه باعث شده نیاز بسیاری از صنایع مهم و بزرگ کشور توسط فولاد مبارکه پاسخ داده شود و زمینه اشتغال جمعیت عظیمی در سراسر کشور فراهم شود.
گروه فولاد مبارکه در ۳ ماهه نخست سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، بهعنوان سال «تولید، دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» مزین شد، توانست به رکوردهای متعدد روزانه و ماهیانه دست یابد برای نمونه در فروردینماه امسال ۳۰ رکورد تولید روزانه در فولاد مبارکه ثبت شده که در نوع خود بیسابقه است، این موضوع نشاندهنده پیشتازی فولاد مبارکه در جبهه اقتصادی ایران اسلامی است.
در کنار این موفقیتهای چشمگیر، ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه طی سه سال آینده در دستور کار قرار گرفته است و در پی کسب این موفقیتها، فولاد مبارکه در اولین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالای کشور نیز بهعنوان شرکت برتر از لحاظ ارزش در بورس کالا انتخاب شد.
فولاد مبارکه در سال گذشته بهعنوان یکی از شرکتهای بزرگ کارگروه پیشرانان پیشرفت ایران اسلامی برای مشارکت در بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصاد ایران، عملیات احداث ۵ پروژه بزرگ با سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد و در همین راستا در سال جاری نیز با امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در مسیر تحقق این طرحها گام نهاد و با پیگیری اهداف تعیینشده در سند چشمانداز ۲۰ ساله صنعت کشور، همه توان و تلاش خود را جهت افزایش تولید به کار گرفته تا با تضمین ادامه روند رو به رشد خود و تأمین نیاز بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ شرکت و صنایع استراتژیک ازجمله خودروسازی، لوازمخانگی، لوله و پروفیل، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، پیشران اقتصاد غیرنفتی کشور باشد.
از طرفی، آمار و ارقام بهروشنی گواه این مدعاست که شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱، با مدیریت و برنامهریزی دقیق و با بهرهبرداری از پروژههای متعدد با قوّت هرچه بیشتر عزم خود را جزم نموده تا علیرغم همه محدودیتها، با بهرهبرداری اسمز معکوس ثانویه (RO2) و راهاندازی واحد گاززدایی و کربنزدایی، ضمن کاهش مصرف آب، امکان تولید فولادهای الکتریکی را فراهم کند که این امر نشاندهنده توانایی بالا برای رقابت تنگاتنگ با فولادسازان برتر جهان است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ برای پاسخگویی بهتر به نیاز بازار داخل ۸ محصول جدید توسط فولاد مبارکه طراحی و تولید شد. هماکنون گروه فولاد مبارکه با تولید بیش از ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن فولاد خام بیش از 11/43 درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در دست دارد.
موضوع مهم دیگر این است که موفقیتهای فولاد مبارکه توانسته کشور را به خودکفایی در بسیاری از صنایع مهم برساند و این موضوع نگرانی دشمنان ایران اسلامی را به دنبال داشته است و از هر راهی برای ضربه زدن به اقتصاد کشور بهره بردهاند، در این شرایط فولاد مبارکه با آیندهنگری و نگاه استراتژیک موفق به بومیسازی بیش از ۱۰۰ هزار قطعه و تجهیز طی سالیان گذشته با حمایتهای همهجانبه از شرکتهای دانشبنیان و همکاری شرکتهای سازنده داخلی شده است. همچنین در راستای تحقق تولید محصولات جدید، تختال الکتریکی در سال جاری تولید شد که محصول نهایی آن به بازار عرضه خواهد شد.
این تنها گوشهای از دستاوردهای فولاد مبارکه برای خودکفایی حداکثری صنعت فولاد کشور است که علیرغم وجود مشکلات، با مدیریت بهینه منابع موجود و جدیت کارکنان در بخشهای مختلف تداوم مییابد.
در کنار این دستاوردها فولاد مبارکه در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود از ابتدای همهگیری ویروس کرونا در سطح کشور در کنار کادر درمان و مردم شریف ایران بوده است و با تأمین بیش از ۲۵ هزار و ۷۰۰ تن اکسیژن موردنیاز مراکز درمانی کشور، از هیچ تلاشی برای کمک به خدمتگزاران این عرصه کوتاهی ننموده است.
ازآنجاییکه این شرکت، عمل به مسئولیتهای اجتماعی را یکی از رسالتهای اصلی خود میداند، با فراهم کردن زمینه اشتغال پایدار برای ۳۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم و همچنین با حمایت حداکثری از مراکز دانشبنیان در رونق اقتصادی و تزریق امید به جامعه با فاصله معنیداری نسبت به سایر شرکتهای داخلی ایفای نقش نموده است.
با توجه به گسترش تنوع و بالا بودن کیفیت محصولات فولاد مبارکه، درآمد فولاد مبارکه از فروش داخلی ۱۴۷ هزار میلیارد تومان بوده و ۳۲ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به صادرات این شرکت بوده که در این زمینه به ترتیب افزایش ۷۸ و ۶۶ درصدی فروش در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ را نشان میدهد. میزان تولید محصولات سرد این شرکت در سال ۱۴۰۰ نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، به میزان ۱۱ هزار تن افزایش یافت.در ادامه روند رو به رشد فولاد مبارکه، در سال 1400، رکوردهای جدیدی حاصل شد؛ بهطوریکه رکورد ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن تختال، رکورد ۴ میلیون و ۱۷ هزار تن گندله، رکورد ۶ میلیون و ۱۵۴ هزار تن کلاف گرم و رکورد یکمیلیون و ۶۰۲ هزار تن کلاف سرد ثبت شده است.
این رشد در تولید باعث افزایش چشمگیر فروش نیز شده است، میزان افزایش فروش محصولات گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن در محصولات گرم ۴ درصد، در محصولات سرد، ۱۰ درصد و در محصولات پوششدار، ۵ درصد افزایش یافت که درمجموع به عدد فروش ۹ میلیون و ۳۱۸ هزار تن رسید که ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد یافته است.
فولاد مبارکه به عنوان یک بنگاه بزرگ اقتصادی برای ادامه رشد و سودآوری، طرحهای توسعهای، زیرساختی و سرمایهای مختلفی نیز تعریف کرده است، پروژه احداث خط تولید نورد گرم ۲ بهمنظور کسب سودآوری پایدار از طریق تکمیل سبد محصولات کیفی با ظرفیت تولید 2/4 میلیون تن کلاف گرم شامل گریدهای مختلف در ابعاد متفاوت در دستور کار است؛ احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا به ظرفیت اسمی ۹۱۴ مگاوات، افزودن ۵۰ دستگاه لوکوموتیو به ناوگان حملونقل ریلی گروه فولاد مبارکه، اجرای پروژههای آهنسازی، فولادسازی، انرژی و سیالات، طرح توسعه سنگان، طرحهای جنبی و پشتیبانی، پروژههای نورد گرم، نورد سرد، فولاد سبا و فولاد سفیددشت ازجمله طرحهای توسعهای است که در گروه فولاد مبارکه برنامهریزیشده است.
این موفقیتها جایگاه فولاد مبارکه در بازار سرمایه را نیز بسیار ارزشمند کرده است. حاشیه سودآوری خالص شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۸ درصد بوده است، با توجه به بهبود تقاضای داخلی محصولات و افزایش قیمتهای جهانی فولاد در سال ۱۴۰۰ و افزایش فروش شرکت در درآمد شرکت از رشد ۸۸ درصدی برخوردار بود و به دنبال اجرای سیاستهای کاهش هزینهها، نهایتاً نسبتهای سودآوری از رشد چشمگیری نسبت به سال ۱۳۹۹ برخوردار بودهاند. همچنین مقایسه این نسبتها با سایر رقبا حاکی از بالاتر بودن این نسبتهای سودآوری بهطور قابلملاحظه نسبت به رقبا بوده است.
در این شرایط مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد مبارکه برای سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰، بهصورت حضوری و آنلاین با حضور 7/74 درصد از سهامداران برگزار و با اکثریت آرای سهامداران، صورتهای مالی این شرکت، بهعنوان دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار تصویب شد و تخصیص ۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم شرکت فولاد مبارکه مورد موافقت مجمع عمومی عادی سالیانه قرار گرفت؛ همچنین طی مجمع عمومی فوقالعاده، سرمایه شرکت از مبلغ ۲۹۳۰۰ به ۵۳۰۰۰ میلیارد تومان (معادل 88/80 درصد) از محل سود انباشته افزایش یافت؛ این افزایش سرمایه بهمنظور احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر صورت گرفته است؛ همچنین اصلاحات پیشنهادی سازمان بورس در اساسنامه شرکت اعمال گردید.
در مجموع به نظر میرسد فولاد مبارکه با برنامهریزی و نگاه استراتژیک مدیرانش در حال طی مسیری مهم و تأثیرگذار است تا نام خود را برای همیشه در تاریخ ایران اسلامی بهعنوان یکی از پایههای رشد و تعالی اقتصادی کشور در شرایط سخت تحریم ماندگار نماید.