نگهداشت دارایی در صنایع زمخت اهمیت بیشتری دارد/لزوم هوشمندسازی کارخانه‌ها

کارشناس تعالی نت در شرکت فولاد مبارکه گفت: نگهداشت دارایی در صنایع زمخت و فوق زمخت اهمیت بیشتری دارد.

علی رضایی، کارشناس تعالی نت در شرکت فولاد مبارکه در گفت‌وگو با ایراسین اظهار کرد: همایش‌های تخصصی با موضوعاتی همچون نگهداری و تعمیرات باید با صنایع همتراز برگزار شود که فولاد مبارکه به خوبی این کار را انجام داد، وقتی صنایع همتراز خودمان که آنها هم دغدغه‌مندی‌های مشترک دارند دور هم جمع شویم تجربیاتمان را به اشتراک می‌گذاریم که در تعالی سازمانی بسیار مؤثر است.

کارشناس تعالی نت در شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: در دسته‌بندی صنایع، صنایع معدنی فوق زمخت هستند، صنایع فولادی زمخت ، خودروسازان ظریف و صنایع الکترونیکی مانند صنایع فوق ظریف هستند که هر کدام بسته به نیازهای خود دغدغه‌هایی دارند.

وی گفت: در دسته‌بندی صنایع زمخت و فوق زمخت مسائل مرتبط با نگهداشت دارایی‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا شرایط کاری و شرایط محیط کاری خشن است و هم کارکنان هم تجهیزات بیشتر تحت تأثیر استرس کاری قرار می‌گیرند و زودتر هم مستهلک می‌شوند.

رضایی گفت: نگهداشت دارایی‌های فیزیکی در صنایع معدنی و فولادی بیشتر مورد توجه است زیرا درصد هزینه‌های شرکت‌ها در صنایع فولادی حدوداً ۱۵ تا ۲۰ درصد است بنابراین توجه به نگهداشت دارایی‌ها نقش مهمی دارد.

وی بیان کرد: انتقال و هم اندیشی تکنیک‌های هوشمندسازی برای بهینه کردن برنامه‌های نگهداشت دارایی‌ها می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

کارشناس تعالی نت در شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: تعمیر و نگهداری مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM) فرآیندی است که طی آن سازمان‌ها دارایی‌های فیزیکی (مانند ماشین‌ها یا ابزارها) مورد نیاز خود را برای تولید محصولات شناسایی کرده و یک استراتژی جامع را برای به روز نگه‌داشتن و حفظ عملکرد آن‌ها در سطح بهینه ایجاد می‌کنند، این فرایند حدود هفت سال است که در فولاد مبارکه اصفهان اجرا می‌شود، و نتیجه تجربیات سایر صنایع است که در همین همایش‌های نت در هفت ساله گذشته تبادل شد و ما هم در فولاد مبارکه اصفهان به دلیل نتیجه بخش بودن اجرا کردیم.

وی با اشاره به اینکه تبادل اطلاعات در همایش‌های نت یک فرایند لوکس و تئوری نیست، اضافه کرد: ما در ۷ سال گذشته در شرکت فولاد مبارکه اصفهان منطق rcmرا پیاده کردیم و نتیجه‌اش را دیدیم به صورتی که حجم فعالیت‌هایمان پایین آمد و در حجم توقفات اضطراری تأثیرگذار بود و یک تکنیک جدید برای نگهداشت تجهیزات بود.

رضایی تصریح کرد: بعدها متوجه شدیم این تکنیک با توجه به ناب و هزینه بر بودن بیشتر برای تأسیسات کلیدی مطرح می‌شود به همین جهت از طریق خبره‌های تعمیر و نگهداشت معادل rcm را برای تجهیزات سطح پایین‌تر در شرایط بحرانی و تأثیرگذاری در پروسه تولید قرار دادیم، تمام تجهیزات را در درختواره تجهیزات از اولویت بالا تا پایین با این منطق بازنگری کردیم و به نظر می‌رسه سطح نگهداشت در فولاد مبارکه خیلی بهتر شده است.

وی با تأکید بر اجرای روند هوشمندسازی کارخانه‌ها گفت: با توجه به اینکه هوشمندسازی کارخانه‌ها مسئله مهمی است حدود ۲ سال است که در فولاد مبارکه در حال آزمون پروژه‌ها و برنامه‌های مختلفی برای هوشمندسازی هستیم.

منبع: irasin-50884

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار