معرفی فرصت‌های اصفهان به سرمایه‌گذاران فرانسوی

اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی، نقش تأثیرگذاری در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور بر عهده دارد، این در شرایطی است که وقوع برخی اتفاقات ناخوشایند اقتصادی همچون نوسان‌های شدید نرخ ارز و طلا، فضای فعالیت بخش خصوصی را با مشکلاتی روبرو ساخته است.

احمدرضا منزه- اصفهان امروز: اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی، نقش تأثیرگذاری در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور بر عهده دارد، این در شرایطی است که وقوع برخی اتفاقات ناخوشایند اقتصادی همچون نوسان‌های شدید نرخ ارز و طلا، فضای فعالیت بخش خصوصی را با مشکلاتی روبرو ساخته است.

البته وجود این مشکلات نمی‌تواند بخش خصوصی را از ادامه فعالیت‌ها بازدارد، زیرا فعالان این بخش تجربه رویارویی با مشکلات شدیدتر در زمان اوج گرفتن تحریم‌ها را نیز دارند.

از طرفی با توجه به نامگذاری سال 97 به نام «حمایت از کالای ایرانی» به‌طورحتم اتاق بازرگانی می‌تواند نقش بسیار تأثیرگذاری در تحقق این هدف داشته باشد.

با توجه به‌تمامی این مسائل به گفتگو با مصطفی رناسی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان پرداختیم تا از مهمترین برنامه‌ها، اتفاقات و مسائل بخش خصوصی برایمان بگوید.

* در ابتدا به سراغ برنامه‌های اتاق بازرگانی در سال 97 برویم، پارلمان بخش خصوصی چه برنامه‌هایی برای سال جاری پیش‌بینی کرده است؟

اتاق بازرگانی برنامه‌های زیادی برای سال 97 پیش‌بینی کرده است، یکی از مهمترین رسالت‌های اتاق توجه به مباحث آموزشی است، پس با انجام برنامه‌ریزی‌های گسترده در تلاش هستیم اطلاعات فعالان اقتصادی را بروز نگه‌داریم تا در فعالیت‌های اقتصادی خود به بهترین شکل تصمیم های لازم را اتخاذ کنند.

شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و گسترش ارتباطات با کشورهای منطقه همچون عراق، سوریه، آذربایجان و سایر کشورهای همسایه را در دستور کارداریم.

یکی از برنامه‌های جدید اتاق نیز برگزاری همایش‌های روانشناسی است که در سال 97 برگزار خواهند شد. دلیل این تصمیم این است که باوجود مشکلات اقتصادی فراوان، لزوم برگزاری جلسات روانشناسی وجود داشت تا فعالان اقتصادی و خانواده‌های آنها در این شرایط دشوار اقتصادی بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند. لذا مشاوره‌های روانشناسی به فعالان جامعه صنعت و تولید و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

یکی دیگر از فعالیت‌های اتاق در سال 97، ادامه فعالیت‌های مرکز مبادلات پیمانکاری (SPX) است، در این مرکز تولیدکنندگان کوچکتر به شرکت‌های بزرگ معرفی می‌شوند و همکاری میان آنها شکل می‌گیرد، از طرفی فعالیت‌های بازاریابی به‌صورت جهانی انجام می‌شود و سرمایه‌‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری جذب می‌شوند.

*آیا در مباحث مختلف دیگر نیز به جامعه صنعت و تولید مشاوره ارائه می‌شود؟

بله اتاق بازرگانی در موضوعات حقوقی، مالیاتی، تأمین اجتماعی و سرمایه‌گذاری دارای مشاوران زبده بود و اکنون مرکز مشاوره نیز به این بخش‌ها اضافه‌شده است.

*به سراغ مهمترین اتفاق اقتصادی این روزها برویم، نرخ ارز مدتی است تمامی محافل اقتصادی را با خود درگیر ساخته است، نظر شما در این مورد چیست؟

بله امروز قیمت ارز به‌عنوان یکی از شاخص‌های اقتصاد کلان مطرح است و تعیین قیمت آن در کشور ما بر عهده دولت است، این در شرایطی است که قیمت‌گذاری ارز در اقتصاد آزاد بر عهده بازار است، در حقیقت قیمت‌گذاری دولت در بازار ارز اتفاق مثبتی برای اقتصاد نیست.

قیمت ارز باید توسط بازار و با توجه به حجم واردات و صادرات تعیین شود و دولت تنها وظیفه دارد از نوسان‌های شدید قیمتی چه در جهت کاهش و چه در جهت افزایش جلوگیری کند، یعنی قیمت ارز باید با شیب ملایم تغییر کند.

*علت اصلی وقوع مشکلات اخیر در بازار ارز را در چه می‌دانید؟

ببینید دولت نباید ارز را که به‌عنوان منابع ملی از فروش نفت و سایر محصولات به خارج از کشور به دست آورده به بازار وارد کند تا قیمت ارز را به‌طور مصنوعی پایین نگه دارد، بلکه باید اجازه دهد قیمت توسط بازار تعیین شود تا اقتصاد قدرت لازم را پیدا کند و توان رقابت تولیدکنندگان داخلی افزایش یابد.

*چه پیشنهادی در این بخش‌دارید؟

دلارهای نفتی باید صرف سرمایه‌گذاری در صنعت و تولید و خرید ماشین‌آلات بروز و فناوری‌های نو شوند نه اینکه صرف ورود کالاهای مصرفی شوند.

دلارهای نفتی می‌توانند حامی صنعت و تولید کشور باشند و به اقتصاد کشور کمک کنند.

*در چند روز گذشته نرخ 4 هزار و 200 تومان برای ارز تعیین شد، این قیمت‌گذاری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

چون عرضه ارز چندان زیاد نیست شاید نتوان تعیین این نرخ را کارآمد دانست.

نرخ‌گذاری ازنظر تولید نیز درست نیست، زیرا نرخ‌ باید متناسب با تورم و برخی شاخص‌های دیگر تعیین شود، اما اینکه قیمت به‌صورت مصنوعی پایین نگه‌داشته شود باعث ایجاد جهش ناگهانی در نرخ می‌شود و این همان موضوعی است که در این چند روز به‌خوبی مشاهده شد.

درهرصورت از تک‌نرخی شدن، شناورسازی و تعیین قیمت ارز توسط بازار حمایت می‌کنیم.

*با این شرایط نرخ منطقی ارز را چقدر ارزیابی می‌کنید؟

فکر می‌کنم قیمت ارز می‌تواند بالای 5 هزار تومان باشد.

*به تازگی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان به همراه شهردار اصفهان به مناسبت هفته اصفهان و معرفی هر چه‌بهتر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این شهر به فرانسه سفر کردند، از نتایج و دستاوردهای این سفر برایمان بگویید.

بله شهردار اصفهان به همراه رئیس اتاق بازرگانی در سفری که در چند روز گذشته به پاریس داشتند به معرفی ظرفیت‌های اصفهان پرداختند، جلسه‌ای نیز با مجمع بنگاه‌های فعال اقتصادی فرانسه برگزارشده و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران و بویژه اصفهان به سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی فرانسوی معرفی شدند.

سال گذشته شاهد حضور تعدادی از فعالان اقتصادی فرانسوی در اصفهان بودیم که امید است با گسترش ارتباطات، شاهد افزایش مبادلات اقتصادی بین دو طرف باشیم، هرچند این روزها بسیاری از فعالان اقتصادی فرانسوی ادامه فعالیت خود در مباحث اقتصادی را به برجام گره‌زده‌اند و برای مبادلات اقتصادی تعلل می‌کنند.

البته ما به دنبال گسترش فعالیت‌های اقتصادی و همکاری در این مباحث با تمام دنیا هستیم و تلاش‌های خود را ادامه می‌دهیم.

*با توجه به این شرایط، اقتصاد کشور در سال 97 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظر می‌رسد سال پرتلاطمی در پیش‌رو داشته باشیم، از قدیم گفته‌اند «سالی که نکوست از بهارش پیداست» حال با توجه به تلاطم‌های ارزی در ابتدای سال و مباحث مربوط به برجام و ... پیش‌بینی می‌شود سال 97 سالی با فراز و نشیب‌های زیادی باشد.

البته امید است با همدلی و همراهی بتوانیم تمامی مشکلات را برطرف کنیم و شاهد بهبود شرایط اقتصادی باشیم.

ارسال نظر