بومی‌سازی شافت پمپ پوسته‌زدا در فولاد مبارکه

شافت اصلی پمپ پوسته‌زدای نورد گرم برای اولین بار در داخل کشور در کارگاه ماشین افزار تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه ساخته شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

شافت اصلی پمپ پوسته‌زدای نورد گرم برای اولین بار در داخل کشور در کارگاه ماشین افزار تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه ساخته شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش فارس، مسیب صفیان بلداجی با بیان این که پمپ پوسته‌زدا در واحد نورد گرم وظیفه تأمین آب با دبی بسیار بالای مورد نیاز برای پوسته زدایی از تختال را قبل از انجام نورد بر عهده دارد، اظهار کرد: با توجه به دبی بالای سیال، لازم است تمامی قطعات این پمپ از جمله شافت اصلی نهایت دقت و کیفیت لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که شافت اصلی که پروانه‌ها بر روی آن مونتاژ می‌شوند در حین کار با سرعت بالای 4200 دور بر دقیقه دوران می‌کند، ادامه داد: وجود هرگونه مغایرت در رعایت تلورانس‌های ابعادی و هندسی از جمله تلورانس لنگی و متریال می‌تواند خرابی زود هنگام پمپ و توقف خط را به دنبال داشته باشد.

صفیان در تشریح روند بومی‌سازی این شافت در کارگاه ماشین‌افزار تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه تصریح کرد: طی سال‌های گذشته بسیاری از شرکت‌های داخلی برای ساخت این شافت تلاش کرده بودند که هر بار به دلیل مختلفی نتیجه مطلوب به دست نیامده بود تا این‌که با توجه به نیاز اضطراری خط تولید و مباحث مربوط به تحریم ساخت این قطعه در کارگاه ماشین‌افزار در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست کارگاه ماشین‌افزار تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه در همین رابطه خاطرنشان کرد: با بررسی نقشه‌های اصلی و مهندسی معکوس شده ابتدا نقشه کامل بر اساس نمونه اصلی با همکاری واحد مهندسی معکوس تهیه و مراحل ساخت آن آغاز شد.

در همین خصوص علیرضا رحیمی کارشناس ماشین‌افزار اظهار داشت: پروسه ساخت این قطعه طی مراحل: تأمین متریال، برشکاری، سخت‌کاری، تراشکاری، تنش‌زدایی، فرزکاری و سنگ‌زنی با همکاری کارگروهی متشکل از کارشناسان، مسئولین نوبت و تکنسین‌های قسمت به بار نشست. به نحوی که پس از انجام کنترل‌های نهایی، شافت بومی‌سازی شده ابتدا بر روی یک عدد پمپ در دست تعمیر مونتاژ شد و در ادامه برای آزمودن نهایی و بهره‌برداری به ناحیه نورد گرم ارسال شد که خوشبختانه بدون بروز هرگونه مشکلی و با بالاترین دقت در حال کار است.

دست‌یابی به دانش فنی ساخت شافت فن و صرفه‌جویی اقتصادی یک میلیارد ریالی ناشی از ساخت هر شافت از مهم‌ترین مزیت‌های این بومی‌سازی بوده است که سرپرست کارگاه ماشین‌افزار تعمیرگاه مرکزی ضمن اشاره به آن در همین خصوص از همکاری واحدهای خرید مواد مصرفی، مهندسی معکوس، تعمیرات تجهیزات دوار، کارگاه اسکلت فلزی، ماشین‌افزار و حمایت‌های مدیریت تعمیرگاه مرکزی که در به ثمر رسیدن این پروژه نقش به سزایی داشتند، قدردانی کرد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار