عرضه گوسفند ایرانی ۲ برابر قیمت واقعی به کشور‌های عربی؛ نرخ هر کیلو دام سبک ۴۵ هزار تومان

مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور گفت: قیمت گوشت از دامداری تا بازار ۵۰ تا ۵۵ درصد به دلیل حضور واسطه‌ها اختلاف دارد.

سعید سلطانی سروستانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور با اشاره به دلایل اختلاف قیمت گوشت از دامداری تا بازار اظهار کرد: با توجه به حلقه‌های متعدد واسطه و دلال، قیمت گوشت از دامداری تا بازار ۵۰ تا ۵۵ درصد اختلاف دارد.

اختلاف ۵۵ درصدی قیمت گوشت از دامداری تا بازار

او با اشاره به اینکه تولیدکننده در افزایش کاذب قیمت‌ها نقشی ندارد، افزود: با توجه به قیمت دام زنده حداکثر هر کیلو گوشت گوساله با نرخ ۹۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی ۱۰۵ هزار تومان باید به دست مصرف‌کننده برسد که متاسفانه به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال با نرخ‌های بالاتری عرضه می‌شود.
سلطانی ادامه داد: با توجه به آنکه ۷۰ درصد هزینه‌های تولید مربوط به خوراک دام است، از این رو افزایش افسار گسیخته قیمت خوراک پرواربندی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران ادامه داد: با توجه به زایش روزانه دام و اینکه تعدادی از گوساله‌ها هر روز از شیر گرفته می‌شوند، کمبودی در عرضه نداریم.

قاچاق دام را نمی‌توان کتمان کرد

او درباره آخرین جزئیات قاچاق دام بیان کرد: قاچاق دام از مرز‌های آبی و خاکی را نمی‌توان کتمان کرد.
سلطانی قیمت هر کیلو گوساله زنده را ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان و دام سبک را ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید نرخ نهاده‌های دامی، قیمت‌های فعلی صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد و با احتساب قیمت نهاده در بازار آزاد، نرخ هر کیلو گوساله نباید کمتر از ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان باشد، اما به سبب تامین بخشی از نهاده با نرخ قبلی، عرضه با نرخ‌های فعلی سود جزیی برای دامدار دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه صنف قصاب به طور مستقیم از دامدار خرید نمی‌کند، بیان کرد: برخی افراد جایگاهی برای خود درست کرده‌اند به طوری که با خرید دام از دامدار، آن را روانه کشتارگاه می‌کنند و سپس به بسته‌بند و توزیع‌کننده می‌دهند که هر یک از آن‌ها سود‌های کاذبی برای خود می‌خواهند که در نهایت از سود دامدار که ماه‌ها زحمت می‌کشد، بالاتر است.
مدیر عامل اتحادیه دامداران ادامه داد: کشور‌های عربی گوسفند ایرانی را ۲ برابر قیمت واقعی از طریق قاچاق خریداری می‌کنند، اما حاضر به خرید دام از کشور‌های دیگر با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نیستند.
او با بیان اینکه گرانی گوسفند در بازار ارتباطی به دامدار ندارد، گفت: دامدار متولی تولید است و قیمت بازار را دلال و واسطه تعیین می‌کند، اما این افزایش قیمت هیچ ارتباطی به کمبود ندارد. این موضوع در بازار نهاده‌های دامی کاملا صادق است چرا که ذرت، جو و کنجاله سویا در کشور وجود دارد، اما با نرخ مصوب نیست.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه تولید دام همانند جوجه یکروزه نیست، گفت: زایش روزانه دام، وجود ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام در کشور را نشان می‌دهد که کمبودی در عرضه نداریم و هم اکنون دامدار در بن بستی قرار گرفته که به امید روز‌های بهتر باید روی پای خود بایستد.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار