هدر رفت آب انتقالی از حوضه زاینده‌رود در بیابان‌های استان مجاور

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی اصفهان با اشاره به هدر رفت آب انتقالی از حوضه زاینده رود در بیابانهای استان مجاور گفت: فروش آب با نام تامین آب شرب جفایی در حق کشاورزان اصفهانی است.

اسفندیار امینی ، با اشاره به کلیپ منتشر شده از نشتی انتقال آب از حوضچه‌های مخصوص انتقال آب از حوضه زاینده رود به استان مجاور اظهار داشت: در ابتدای دهه هشتاد مقرر شد به منظور بهبود کیفیت آب شرب، انتقال آب به این استان انجام شود؛ این در حالی است که در ابتدا قرار نبود کل آب شرب استان مذکور از طریق حوضه زاینده رود تأمین شود.

وی با اشاره به جمعیت این استان در ابتدای دهه هشتاد که کمتر از یک میلیون نفر بوده است، بیان داشت: چنانچه سهم روزانه هر فرد ۱۵۰ لیتر در نظر گرفته می‌شد، ۱۳۵ هزار مترمکعب نیاز شرب ساکنان استان مجاور بود که با احتساب ۵۰ درصد از این سهم، انتقال ۶۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در روز از حوضه زاینده رو، نیاز شرب این هموطنان را تأمین می‌کرد.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه اکنون جمعیت استان مجاور به یک میلیون و چهل هزار نفر افزایش یافته است، تصریح کرد: طبق توافق انجام شده با تخصیص ۲۴ میلیون مترمکعب آب در سال می‌توان کیفیت آب شرب در این استان را استاندارد کرد تا نیمی از آبی که قبلاً مورد استفاده قرار می‌گرفت به مصارف دیگری اعم از کشاورزی و صنعت تخصیص پیدا کند.

تأمین سه برابری تخصیص آبی مصوب استان مجاور از حوضه زاینده رود

امینی با اشاره به اینکه بالغ بر ۷۴ میلیون مترمکعب آب از حوضه زاینده رود به استان مجاور برای تأمین آب شرب تخصیص داده می‌شود، گفت: این مقدار به این معناست که علاوه بر پساب، سه برابر آنچه که باید به این استان تخصیص داده می‌شد از حوضه زاینده رود تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه در این وقت سال گلخانه‌ها، کشاورزی و فضای سبز نیاز آبی ندارد، اظهار داشت: حتی در فصل سرما هم تخصیص ۷۴ میلیون مترمکعب آب به استان مجاور به این معناست که این آب با نام تأمین آب شرب در مسیر مصارف گوناگون قرار می‌گیرد و در طول مسیر هم اهمیتی به نشتی به وجود آمده و تعمیر آن داده نمی‌شود.

انتقاد از عدم تأمین حقابه کشاورزان و محیط زیست اصفهان

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان با انتقاد از عدم تأمین حقابه کشاورزان و محیط زیست اصفها ن و گسترش صنعت در استان مجاور گفت: اگر قرار است مزارع کشاورزان اصفهانی خشک شود تا صنعت در استان هم جوار توسعه پیدا کند بهتر است از منابع آبی موجود در استان خودشان بهره بگیرند.

وی به مظلومیت اصفهان در بخش کشاورزی و محیط زیست تاکید کرد و گفت: چرا نباید آمار سرانه مصرف شرب استان‌های این حوضه اطلاع رسانی شود و سه برابر نیاز مصرفی استان مجاور از حوضه زاینده رود تأمین شود.

آمار مصارف آب شرب در استان اصفهان اعلام شود

امینی نماینده‌های استان اصفهان را به تحقیق و تفحص در این زمینه دعوت کرد و اظهار داشت: بارها اعلام کردیم آمار مصارف آب شرب در استان اصفهان اعلام شود؛ خواسته‌ای که هیچ گاه محقق نشده است و دلیلی جز پنهان‌کاری را به اذهان متبادر نمی‌کند.

وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی آب، مقرر شده بود که صنف کشاورزی بر نحوه برداشت از حوضه زاینده رود نظارت داشته باشند که هیچ گاه این اجازه صادر نشده است.

گفتنی است مطابق مصوبات قانونی وزارت نیرو، انتقال آب از حوضه زاینده رود به استان مجاور مشروط به تحقق پروژه تونل کوهرنگ ۳ بود که تاکنون عملیاتی نشده است.

ارسال نظر