دریافت سود از اقساط مالیاتی رباست
نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه اصفهان گفت: یکی از اشکالات این است که اگر فردی بخواهد مالیات خود را به صورت قسطی بپردازد، از او سود دریافت می شود که این سود، رباست.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد روز شنبه در دیدار با رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: هرچند اداره مالیات، این سود را میبخشد اما این موارد نباید بهصورت قانون وجود داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم اصلاح قوانین ناقص مالیاتی گفت: نواقص قانونی که نیروهای اجرایی برای تحقق قوانین با آن مواجه هستند باید به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتقل و اصلاح شود.
آیتالله طباطبایینژاد با اشاره به اینکه خرید و فروشها در کشور مشخص است، اظهار داشت: با این حال، ذینفعان واقعی این خرید و فروشها مشخص نیستند بطور مثال برخی افراد شرکتهایی را به نام دیگران راه اندازی می کنند تا مالیات کمتری بپردازند.
وی افزود: در حقیقت باید سازوکارهای صحیحی برای شناسایی فرارهای مالیاتی تدوین شود.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه مالیات باید از درآمد، نه از پول افراد دریافت شود، افزود: چرا هنگامی که بانک، تسهیلاتی را بدون هیچ ضمانتی پرداخت کرده، فردِ دریافتکننده تسهیلات مجرم است اما بانکی که این اقدام را انجام داده، مجرم نیست و با او برخورد نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک در بانک، کسی رشوه گرفته تا وامِ بدون ضمانت پرداخت شده یا اشکال دیگری در این زمینه وجود داشته و چگونه یک شرکت به ثبت رسیده بدوناینکه وجود واقعی داشته باشد و این موضوع نشان می دهد که در فرایندِ ثبت شرکت، خلأهایی وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به اینکه پیشرفتهای خوبی در سالهای پس از انقلاب انجام شده است، گفت: اما اگر ریشه مشکلات پیدا نشود، نتیجه لازم به دست نمی آید و همچنان باقی میماند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، در این دیدار رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز اظهار داشت: باید سازوکاری تدوین شود که منبع صدور آمار در کشور، واحد و تنها منشأ، مرکز آمار ایران باشد تا قابل اعتماد و غیرسیاسی بودن آن تضمین شود.
امیدعلی پارسا با بیاناینکه اقدامات خوبی در این پیوند در حال انجام است، ادامه داد: امروز در دنیا با پرسشنامه از مردم سئوال نمی پرسند زیرا مشخص نیست که چند درصد دادهها صحیح است بلکه از اطلاعات ثبتی استفاده میشود.
وی اظهار داشت: اطلاعات هویتی افراد در ثبت احوال موجود است و میتوان آدرس قانونی و سایر آمارها را از دستگاههای مختلف، جمعآوری و به آن اضافه کرد تا آمارها و اطلاعات واقعی باشد و تطبیق داده شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: در این روش، آمارهای «ثبتی» اساس کار است و آمارهای غیرثبتی به صورت نمونهای، تصویری از کشور و استان را بیان میکند.
وی تصریح کرد: نظام مالیاتی در دنیا اینگونه است که حاکمیت از درآمد و ثروت مردم، آگاهی کافی دارد و نظام آماری برای آن تدوین شده است.
پارسا خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی، حاکمیت باید ید واحده باشد و همکاری دستگاههای مسئول در این زمینه، ضروری است.
وی اظهار داشت: حاکمیت باید زیرساختی فراهم کند تا ریزدادههای مربوط به درآمد، ملک، املاک و تراکنشهای افراد در اختیار امور مالیاتی قرار گیرد و سازمان امور مالیاتی تشخیص دهد که کدامیک از درآمدها مشمول مالیات می شود و این موضوع به صورت الکترونیکی انجام پذیرد.