صنعت سنگ نصف جهان در انتظار رونق

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت سنگ و معدن استان اصفهان به همت کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با محوریت شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته و به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

احمدرضا منزه:

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان در این نشست اظهار کرد: صنایع سنگ و معادن از اولویت‌های استان اصفهان هستند همان‌گونه که نساجی و پوشاک نیز در این بخش قرار دارند .

سید حسن قاضی عسگر ادامه داد: باید از دستگاه دیپلماسی برای ایجاد بازار جدید محصولات داخلی بهره ببریم، از طرفی امید است نمایندگان دانشگاهی نیز در این‌گونه جلسات حضور یابند تا به نگاه علمی‌تر به مسائل توجه شود.

او افزود: در حوزه سنگ اقدامات خوبی در حال انجام است و کنسرسیومی در استان راه‌اندازی شد البته در خصوص سنگ‌های تزئینی نیاز به برنامه‌ریزی گسترده‌تری است .

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان تأکید کرد: فعالیت در بازارهای منطقه اوراسیا و کشورهایی همچون عمان و قطر نیز باید جدی گرفته شود تا بتوانیم به نقاط ایده‌‌آل دست پیدا کنیم . از طرفی در خصوص توسعه تجارت الکترونیک می‌توان به‌خوبی فعالیت کرد و امیدوارم این موضوع مورد توجه فعالان اقتصادی نیز باشد.

*اصفهان؛ قطب صنعت سنگ

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان نیز در ادامه گفت: استان اصفهان در سال جاری میزبان نمایشگاه‌های مهمی همچون فولاد، نساجی، کشاورزی و... بوده است، هرچند شرایط اقتصادی سختی وجود دارد اما استقبال از نمایشگاه‌ها گسترده است و شاهد رشد در ابعاد کمی و کیفی نمایشگاهای مختلف در استان هستیم.

علی یارمحمدیان ادامه داد: اصفهان یکی از قطب‌های بزرگ صنعت سنگ در کشور محسوب می‌شود، واحدهای زیادی در زمینه این صنعت در استان فعال هستند و محصولات سنگ اصفهان برای بسیاری شناخته شده است.

او با بیان اینکه نمایشگاه سنگ اصفهان باید بهترین نمایشگاه این حوزه در منطقه باشد، عنوان کرد: امیدوار هستیم نمایشگاه صنعت سنگ، معادن و صنایع وابسته در سال 1400 در محل جدید نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان برگزار شود، در مکان جدید نمایشگاه‌ها، فضای مناسب‌تری وجود خواهد داشت و به برپایی بهتر نمایشگاه کمک بیشتری خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان گفت: اصفهان در فراوری سنگ پیشتاز است و در این بخش باید در زمینه فعالیت‌های صادراتی فعالیت‌های بیشتری شکل داد و نمایشگاه می‌تواند به این موضوع کمک زیادی داشته باشد. سعی کرده‌ایم با ایجاد تقویم نمایشگاهی به‌گونه‌ای عمل کنیم که فعالان این صنعت بتوانند برنامه‌ریزی مناسبی برای حضور در نمایشگاه داشته باشند.

او تصریح کرد: آماده استقبال از حضور گسترده شرکت‌های خارجی در نمایشگاه سنگ و هر نوع همکاری در این بخش هستیم تا نمایشگاهی باکیفیت برگزار شود. از طرفی توجه به بخش معدن در نمایشگاه ضروری است تا بتوان از ظرفیت‌های این بخش به‌خوبی بهره برد. صنعت سنگ‌های تزیینی نیز بسیار مهم است و باید به آن توجه داشت.

یارمحمدیان تأکید کرد: نمایشگاه یک راه برای توسعه اقتصادی محسوب می‌شود و درصورتی‌که نمایشگاه مناسبی برگزار شود به‌طورقطع به توسعه بازار صنعت سنگ نیز کمک خوبی خواهد داشت و امید است در این راه شاهد مشارکت تمامی فعالان بخش باشیم.

*برنامه‌ریزی برای برپایی نمایشگاهی درخشان

مدیرعامل شرکت رستاک پاد ویژن و مجری برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته نیز با اشاره به محاسن برگزاری یک نمایشگاه خوب و باکیفیت، اظهار کرد: امیدواریم شانزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته با همکاری تمامی عوامل و فعالان بخش به بهترین شکل و بالاترین کیفیت برگزار شود.

محمود بندرچی ادامه داد: در حال حاضر کل زنجیره فرآوری سنگ در استان اصفهان موجود است و این موضوع سطح انتظار از نمایشگاه صنعت سنگ، معادن و صنایع وابسته را بالا می‌برد.

او تصریح کرد: پایه‌گذار برگزاری نمایشگاه سنگ در کشور، استان اصفهان است زیرا این استان ظرفیت‌های بسیار فراوانی در این بخش دارد که می‌تواند به شکوفایی اقتصادی کمک شایانی داشته باشد.

مجری برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته با تشکر از حمایت‌های اتاق بازرگانی اصفهان عنوان کرد: با همدلی و همراهی تمامی فعالان صنعت سنگ می‌توان شرایطی را ایجاد کرد که به بازارهای مناسب بهتری دست پیدا کنیم. امیدواریم شرایط به‌گونه‌ای پش برود که تا چند سال آینده نمایشگاه اصفهان، بزرگ‌ترین و جامع‌ترین نمایشگاه صنعت سنگ در منطقه باشد.

او افزود: شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته از 20 تا 23 خردادماه سال 1399 در هفت هزار متر مربع برگزار خواهد شد و از مهم‌ترین اهداف برگزاری آن می‌توان به افزایش حجم مبادلات بازرگانی، تبادل اطلاعات و دانش فنی در حوزه صنعت سنگ، انتقال تکنولوژی، ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تجاری در حوزه سنگ توسعه و بهینه‌سازی معادن سنگ کشور، ارتقا ارزش‌افزوده تولیدات و فرآوری سنگ و تلاش برای صادرات هر چه بیشتر، اشاره داشت.

*ورود جوانان به صنعت سنگ

رئیس کانون سنگ ایران هم گفت: تلاش بر این است که جوانان را به فعالیت در صنعت سنگ تشویق کنیم و امروز بسیاری از فعالان این بازار، جوانان با استعداد و خوبی هستند که در این صنعت با قدرت در حال کار هستند.

رضا احمدی تصریح کرد: ضروری است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که سهم سنگ ایران در بازار جهانی افزایش یابد، چون این صنعت می‌تواند درآمدزایی مناسبی برای استان و کشور ایجاد کند و به ایجاد اشتغال کمک مناسبی داشته باشد.

او تأکید کرد: امروز فعالان صنعت سنگ از لحاظ علم و تکنولوژی با رقبای خارجی برابری می‌کنند و حتی جلوتر از آن‌ها هستند اما آن چیزی که برای فعالیت در این صنعت مشکل‌ساز شده است بحث تحریم‌ها است که باعث بروز مشکلاتی شد و امیدواریم این مسائل نیز با تلاش‌هایی که در حال انجام است برطرف شوند.

رئيس كانون سنگ كشور گفت: با توجه به شرایطی که وجود دارد اگر یک فعال صنعت سنگ قصد حضور در نمایشگاه‌های خارجی را داشته باشد باید هزینه سنگینی برای این امر اختصاص دهد پس در این شرایط بهتر است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که بتوانیم خارجی‌ها را به حضور در نمایشگاه‌های داخلی تشویق کنیم و این‌گونه نسبت به معرفی و فروش محصولات ایرانی به آن‌ها اقدام کنیم.

*تلاش برای ایجاد انسجام

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان هم در این نشست گفت: در شرایطی قرار داریم که لازم است فعالان اقتصادی دست‌به‌دست یکدیگر دهند و برای عبور از مشکلات کمک کنند. در شرایط تحریمی فعلی نباید چشم به کمک دولت داشت پس بهتر است از ظرفیت بخش خصوصی به بهترین شکل برای خروج از مشکلات بهره گرفته شود.

سید رسول رنجبران ادامه داد: فعالان اقتصادی از دولت تنها این خواسته را دارند که جلوی راهشان سنگی انداخته نشود تا بتوانند به فعالیت خود بپردازند، فعالان اقتصادی اصفهان توانایی‌های زیادی دارند اما مسیر حرکت آن‌ها ناهموار است و این موضوع شرایط را برای فعالیت آن‌ها سخت‌تر می‌کند.

او تصریح کرد: در این دوره از اتاق بازرگانی به دنبال ایجاد انسجام و همدلی در میان تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی هستیم و امید است در این مسیر با همکاری فعالان اقتصادی به نقاط مطلوب دست پیدا کنیم. از طرفی به دنبال توسعه فعالیت شتاب‌دهنده‌ها هستیم و امید است در این بخش به نقاط ایده‌آل دست یابیم.



ارسال نظر