نرگس کلباسی، بانوی نیکوکار کشورمان که بیش از دو سال به اتهام قتل یک کودک اجازه خروج از هندوستان را نداشت با حمایتهای دستگاه دیپلماسی کشور توانست بیگناهی خود را اثبات کرد و روز گذشته پس از 17 سال دوری، دوباره به وطن بازگشت.
اصفهان امروز: سالی که گذشت با اتفاقات و حوادث متعددی همراه بود که مدتها ذهن افراد را درگیر خود کرد. در این رهگذر ماجرای نرگس کلباسی، دختر اصفهانی که در هندوستان مورد محاکمه قرار گرفت مدتزمان زیادی تیتر یک رسانههای مختلف داخلی و خارجی شد. این بانوی نیکوکار کشورمان که بیش از دو سال به اتهام قتل یک کودک اجازه خروج از هندوستان را نداشت با حمایتهای دستگاه دیپلماسی کشور توانست بیگناهی خود را اثبات کرده و روز گذشته پس از 17 سال دوری، دوباره به وطن بازگشت. او در سال ۲۰۱۰ «بنیاد خیریه پریشان» را به امید بهبود زندگی کودکان یتیم و رها شده جهان تأسیس کرد و نام یتیمخانهاش را به یاد پریشان، کودک یتیمی که در سریلانکا دید، انتخاب کرد. بنیاد پریشان پس از تأسیس یتیمخانهای دخترانه و سرای نگهداری از کودکان نابینا در شرق هند افتتاح شد.
اتهام قتل غیر عمد
یکی از کودکان در سال ۲۰۱۴ ناپدید شد (کودک مذکور در اردویی که توسط خانم کلباسی تدارک دیده بود غرق شد) و در پی آن خانم اشتری با اتهام قتل غیرعمد مواجه شد و درصورتیکه اتهام ثابت میشد، نرگس به حبس محکوم بود. نرگس اشتری در درخواستی که به زبان انگلیسی منتشر کرد از دوستان و همکارانش در بریتانیا خواست از او حمایت کنند. اشتری گفته بود تا پایان روند قانونی اجازه ترک هند را ندارد و نگران است از محاکمه عادلانه برخوردار نباشد و از مردم میخواهد در حمایت از او نامشان را به طومار بیفزایند. کمپین اینترنتی که به همین منظور راه افتاده از نخستوزیر ایالت اودیسای هند و از نارندرا مودی نخستوزیر هند میخواهد در این پرونده دخالت کنند.
حمایت دولت ایران
دولت جمهوری اسلامی اعلام کرد که از نرگس اشتری حمایت خواهد کرد. حسن نوریان سرکنسول ایران در حیدرآباد هند برای پیگیری وضعیت حقوقی و کنسولی او به رایاگادا در ایالت اوریسا رفت و برای حضور در دادگاه و پشتیبانی از نرگس اشتری دوباره نیز در آنجا حاضر شد. محمدجواد ظریف نیز در ۱۳ آذر ۱۳۹۵ در محل سفارت ایران در دهلینو با نرگس کلباسی اشتری دیدار کرد. در آن زمان حسن نوریان در رابطه به پرونده نرگس کلباسی اشتری تبعه ایرانی - بریتانیایی گفت: خانم اشتری آزادشدهاند ولی با توجه به شرایطی که در منطقه رایاگادا حاکم است و منطقه حالت قبیلهای دارد ممکن بود افراد و نزدیکان خانواده کودک غرقشده در رودخانه بخواهند برایشان مشکلی ایجاد کنند به همین دلیل موقتاً در شهر دیگری خارج از محل زندگیشان سکونت میکنند و تنها برای شرکت در جلسات دادگاه به رایاگادا میآیند. او در رابطه بااینکه این پرونده از چه سالی در جریان است و در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد گفت: این پرونده از سال 2014 به جریان افتاده است و رسیدگی به آن بسیار طولانی شده است و حدود دو تا سه روز گذشته به رایاگادا رفتم و رئیس دادگستری این شهر به من گفت: از دادگاه عالی
ایالت اریسا نامهای دریافت کرده است که ظرف یک ماه آینده یعنی تا اوایل نوامبر رأی نهایی صادر خواهد شد تا خانم نرگس اشتری بتواند به کار خود ادامه دهد. وی در ادامه در رابطه بااینکه از چه زمانی ایران در جریان پرونده نرگس کلباسی اشتری قرار گرفت توضیح داد: با توجه به اینکه در 5 سالی که خانم اشتری در ایالت اریسا سکونت داشتند هیچ تماسی با ما نگرفتند کنسولگری هم هیچ اطلاعی از حضور ایشان نداشت. از سوی دیگر خانم اشتری با گذرنامه بریتانیایی به هند واردشده و آنطور که خودش گفته قصد داشت به کودکان یتیم و نابینا در خفا کمک کند هیچ اطلاعی از وجود او نداشتیم و نمیشناختیمش. نوریان بابیان اینکه پس از غرق شدن کودک هندی و باز شدن پرونده برای خانم اشتری او با سفارت بریتانیا تماس گرفته بود گفت: زمانی که خانم اشتری از کمک و حمایت افراد محلی ناامید شده بود به گفته خودش با سفارت بریتانیا تماس میگیرد ولی بریتانیا به این مسئله ورود پیدا نمیکند و بعدازآن سرکنسولگری ایران در حیدرآباد در جریان موضوع قرارگرفته و بلافاصله بحث تابعیت ایرانی خانم اشتری موردبررسی قرار گرفت. او ادامه داد: بستگان خانم اشتری اصل شناسنامه او را که در اصفهان
بود از طریق سیستم اتوماسیون ارسال کرده و با توجه به اینکه پدر و مادر و شناسنامه ایرانی داشتند بدون هیچ مانعی برایشان گذرنامه ایرانی صادر کردیم.