خطر آمارهای خونین در اصفهان
فرمانده انتظامی استان اصفهان از افزایش ۵۰ درصدی قتل در چهار ماه اول امسال خبر داده و گفته نیمی از این قتلها بر اثر نزاع صورتگرفته که نیازمند توجه بیشتر خانوادهها در ارتباط با عملکرد فرزندانشان در موضوع حمل سلاح سردوگرم است.
فرمانده انتظامی استان اصفهان از افزایش ۵۰ درصدی قتل در چهار ماه اول امسال خبر داده و گفته نیمی از این قتلها بر اثر نزاع صورتگرفته که نیازمند توجه بیشتر خانوادهها در ارتباط با عملکرد فرزندانشان در موضوع حمل سلاح سردوگرم است. همچنین ۲۰ درصد به دلیل اختلافات خانوادگی و هفت درصد به علت مسائل اخلاقی روی داده است. موضوع جرایم خشن در سالهای اخیر از موارد نادر، به تجربه روزمره مردم تبدیل شده و این روزها حضور در فضای جامعه با احتمال زورگیری، سرقت و نمونههایی از این معضلات اجتماعی همراه شده است. افزون بر این، اطلاعرسانی رویدادهای مرتبط در فضای شبکههای اجتماعی نیز سبب آگاهی بیشتر مردم از شرایط واقعی جامعه شده است. جامعه سالم در زمینههای گوناگون به زیرساختهای قوی و حمایتکننده مانند اقتصاد، اشتغال، تامیناجتماعی، تندرستی، امنیت، آموزش و شادی نیاز دارد. در شرایط کنونی شهروندان در حوزههای مختلف در شرایط سخت و ناپایداری قرار گرفتهاند و همین موضوع سبب شده بهجای گذشت، رواداری و آرامش شاهد کمحوصلگی، خشونت، نزاع و رفتارهای ناآرام باشیم.
مشکلات اقتصادی طولانیمدت نیز پای تازهکارها را به حوزه جرایم خشن باز کرده است. در چنین شرایطی پلیس نقش کلیدی در حفظ امنیت و آرامش فضای اجتماعی خواهد داشت، اما بهتنهایی کاری از پیش نمیبرد. نیروی انتظامی در واقع نقطه پایانی برخورد با بخش قابلمشاهده مشکلات خواهد بود. اما خشکاندن ریشه موارد به عزم ملی و جدی و مشارکت جمعی مسئولان کلان کشوری نیاز دارد. ریشهیابی آمارها در بیشتر اوقات به نبود یکی از زمینههای زندگی سالم و پایدار و یا بحرانهای مقطعی بهعنوان عوارض جانبی این شرایط باز میگردد. به همین دلیل قوای سهگانه بایستی بیش از همه موارد به دنبال فراهمکردن زمینه دستیابی به حداقلهای موردنیاز برای زیست جسمی، عقلی و روحی اعضای جامعه باشند و از این طریق مؤلفههای موثر بر شرایط فعلی جرم و جنایت را کاهش دهند. شرایط رو به افزایش جرمهای خشن مانند قتل، نزاع و دزدیهای مسلحانه بهخودیخود تحملپذیر نیستند و در کنار آن نوعی شرایط آموزش و تکرار را فراهم میآورد. در کنار این موارد آموزشهای بیننسلی جهت بالارفتن توان کنترل بر روی ذهن در مقاطع گوناگون تحصیلی و سنهای مختلف و تمرینهای عملی در این زمینه به بازدارندگی شخصی نسلهای جدیدتر کمک کرده و جلوی خطرات و کنترلناپذیری را میگیرد و از این طریق به کاهش جرایم کمک خواهد کرد.