طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ ریش ریش و گوشت +فیلم

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش و گوشت قل قلی را به صورت مرحله به مرحله همراه با فیلم و ترفندها به شما در ادامه آموزش می دهیم.

طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ ریش ریش و گوشت +فیلم

شیرین پلو یک از غذاهای سنتی و خوشمزه ایران است که بسیار شبیه مرصع پلو می باشد.در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرین پلو را به دوروش به صورت مرحله ای همراه با فیلم به شما آموزش می دهیم.با ما همراه باشید.

 شیرین پلو 

شیرین‌پلو یکی از انواع پلوها درغذاهای ایرانی و یکی از اجزای رنگین سفرهٔ در جشن‌های عروسی یا مهمانی‌های بزرگ است. تهیه آن از پلوهای دیگر دشوارتر نیست اما برای تهیهٔ آن باید از مواد مرغوب استفاده شود. برای طعم و رنگ و عطر شیرین‌پلو از پوست پرتقال، بادام و پسته، زعفران، کره و نمک و فلفل سیاه بهره می‌جویند.

مواد لازم برای تهیه شیرین پلو  
سینه مرغ

 1 عدد کامل

برنج  3 پیمانه
پیاز  3 عدد
خلال پوست پرتقال  4 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام  4 قاشق غذاخوری
زرشک  4 قاشق غذاخوری
هویج  3 عدد
روغن زیتون  به میزان لازم
زعفران  به میزان دلخواه
نمک، شکر، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
شیرین پلو (1) شیرین پلو  با مرغ ریش ریش

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش

  1. برای تهیه شیرین پلو، ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب نمک خیس کنید.

  2. در مرحله بعدی سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده بپزید.

  3.  خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید.

  4. زرشک ها در آب خیس دهید.

  5.  2 عدد پیاز را رنده کنید و در یک تابه با مقداری روغن زیتون  تفت دهید تا سرخ شود.

  6. هویج های پوست کنده شده را به صورت خلال های 2 سانتی متری خرد کنید و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید تا هویج ها هم نرم شوند

  7. .بعد به هویج ها به اندازه 1 الی 2 قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا هویج ها خوب بپزد ولی له نشوند.

  8. وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفت دهید.

  9. در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلال ها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید.

  10. در مرحله آخر 3 تا 4 ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود ولی غلیظ نشود.بعد خلال ها را از آب جدا کنید و آب آن را کنار بگذارید تا بعدا استفاده کنید.

  11. در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج کنید و مرغ را ریش ریش کنید یا به تکه های کوچکتر ببرید و به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید.

  12. سپس زرشک ها را از آب خارج کنید تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغ ها تفت دهید. دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشک ها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد.

  13. سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغ ها بریزید و هم بزیند.

  14. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتید را  اضافه کنید.

  15. در تابه را بندید و اجازه دهید همه مواد به مدت 15 الی 20 دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند.

  16. بعد از ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند.

  17. برنج را آبکش کنید و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج بکشید.

طرز تهیه شیرین پلو تهرانی

طرز تهیه شیرین پلو با گوشت

برای تهیه ی شیرین پلو با گوشت همین مراحل را انجام بدهید فقط به جای مرغ از گوشت قلقلی استفاده کنید به این صورت که گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب ورز بدهید و آن ها را به شکل قلقلی در بیاورید و در روغن سرخ کنید و با مواد لابه لای برنج قرار بدهید. 

 فوت و فن های طرز تهیه شیرین پلو

  • برای خوش عطر شدن شیرین پلو می توانید در صورت تمایل مقداری هل کوبیده شده یا دارچین به این غذا اضافه کنید.

  • برای پخت شیرین پلو با مرغ می توانید مرغ را به صورت درسته یا ریش ریش کنید.

  • در طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش می توانید مقداری کشمش یا زرشک به غذا اضافه کنید.

  • توجه داشته باشید که برای درست کردن شیرین پلو با گوشت قلقلی باید گوشت را به همراه مواد خوب ورز دهید تا در زمان سرخ کردن پخش نشود.

  • مخلوط کردن برنج با خلال پسته، بادام و پرتقال طعم فوق العاده ای به غذا می دهد و از طرفی موجب جذاب تر شدن ظاهر شیرین پلوی شما می شود.

  • برای استفاده از پوست پرتقال در غذا حتماً باید آن را داخل آب بیندازید. سپس چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی پوست پرتقال به طور کامل از بین برود. توجه داشته باشید که توجه نکردن به این موضوع می تواند موجب تلخ مزه شده شیرین پلوی شما شود.

  • برای درست کردن شیرین پلوی مجلسی حتماً از خلال پسته و بادام درجه یک استفاده کنید. زیرا عطر و طعم خلال در این غذا تأثیر زیادی بر خوشمزه شدن آن دارد.

  • اضافه کردن مقداری سیب زمینی خلالی یا نگینی خرد شده به این غذا نیز طعم بی نظیر به آن می بخشد. 


سخن آخر

مراحل تهیه شیرین پلو مجلسی را در اختیار شما مخاطب عزیز قرار دادیم  که امیدواریم از تهیه این مدل غذا در منزل نهایت لذت را برده باشید.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار