12 خواص شگفت انگیز کباب با مضرات، طبع و مصلح آن
12 خواص شگفت انگیز کباب را به همراه مضرات، طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی و پاسخ به پرسش های متدوال را در این مطلب می خوانید.

کباب یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که انواع مختلفی دارد و مصرف آن باعث تقویت استخوان ها، حفاظت از پوست، تقویت سیستم اعصاب و بینایی، افزایش تمرکز و...می شود.در ادامه این مقاله به بیان خواص و مضرات کباب می پردازیم.
کباب چیست؟
کَباب یکی از معروفترین و محبوب ترین غذاهای مورد علاقه مردم آسیا است. در تهیه و پخت بیشتر کبابها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده میشود. همچنین در مراحل تهیه اکثر کبابها از پیاز و ادویهجات استفاده زیادی میشود.
انواع کباب
-
کباب کوبیده
-
کباب چنجه
-
جوجه کباب
-
کباب برگ
-
کباب ترش
-
کباب بناب
-
کباب دنده
-
تاس کباب
-
کباب تابه ای
-
شامی کباب
-
کباب سلطانی
-
کباب بختیاری
-
کباب قفقازی
-
کباب حسینی
-
کاسه کباب
-
کباب کوبیده مرغ
-
کباب مشتی اصفهانی
طبع کباب
طبع کباب گوسفند از نظر طب سنتی گرم و خشک است.
مصلح کباب
مصلح کباب، سماق، گشنیز، فلفل و سکنجبین است.
کالری کباب
ارزش غذایی کباب
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 256 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 4.54 گرم |
پروتئین | 21.26 گرم |
چربی | 16.53 گرم |
آب | 87.89 گرم |
فیبر | 0.91 گرم |
قند | 2.01 گرم |
کلسترول | 81.13 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 4.82 میکروگرم |
ویتامین D | 0.08 میکروگرم |
ویتامین E | 0.25 میلی گرم |
ویتامین K | 4.96 میکروگرم |
ویتامین C | 3.47 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.11 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.22 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 5.70 میلی گرم |
کولین (B4) | 81.19میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.61 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.18 میلی گرم |
فولات (B9) | 24.89میکروگرم |
ویتامین B12 | 2.18 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 31.18 میلی گرم |
آهن | 1.66 میلی گرم |
منیزیم | 25.28 میلی گرم |
فسفر | 182.68 میلی گرم |
پتاسیم | 358.70 میلی گرم |
سدیم | 1729.34 میلی گرم |
روی | 4.00 میلی گرم |
مس | 0.13 میلی گرم |
منگنز | 0.09 میلی گرم |
سلنیم | 23.47 میکروگرم |
12 خواص شگفت انگیز کباب
-
کباب سرشار از پروتئین است که مصرف کباب برای تامین سوخت و ساز و عضله سازی مخصوصا برای کودکان و ورزشکاران مفید است.
-
مواد معدنی موجود در گوشت از جمله فسفر و کلسیم باعث تقویت استخوان ها می شود و شما را از عوارض پوکی استخوان حفظ می کند.
-
B1 و سلنیوم موجود در کباب باعث حفاظت از پوست می شود.
-
ویتامین B12 موجود در گوشت کباب باعث تقویت سیستم اعصاب و بینایی می شود.
-
گوشت منبع خوبی از آهن است که مصرف آن به خون سازی و تشکیل گلوبولهای قرمز کمک می کند و در نهایت باعث تقویت بنیه و جلوگیری از خستگی می شود.
-
فسفر موجود در کباب باعث بهبود عملکرد مغز می شود که در نهایت تمرکز افزایش می دهد.
-
ویتامین B1 موجود در گوشت کباب باعث افزایش انعطافپذیری و قدرت بدنی می شود و از التهابات پوستی از جمله مواردی مثل اگزما و پسوریازیس، جلوگیری میکند.
-
گوشت کباب حاوی سلنیوم است که به تولید انواع آنتیاکسیدانهای مفید در بدن کمک میکند و در نهایت بدن به راحتی با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و آنها را از بین میبرد
-
یکی از بهترین غذاها برای کاهش وزن، مصرف کباب است زیرا علاوه بر نگهداری مواد مغذی گوشت، نیازی به روغن و مواد چاق کننده ندارد.
-
ویتامین ب۲ یا همان ریبوفلاوین موجود در کباب، ، از خشک شدن لبها و ایجاد زخم در این قسمتجلوگیری میکند.
-
کباب دارای انواع مواد معدنی مانند آهن، کولین و سلنیوم و انواع ویتامینها، مانند ویتامینهای گروه ب است که مصرف آن ، بدن را در برابر انواع حملههای سلولی که منجر به ایجاد سرطان میشوند، ایمن میکند.
-
دنبه مصرف شده در کباب کوبیده چربیسوز است و موجب چاقی و افزایش چربی خون نمیشود.
مضرات کباب
-
هضم کباب برای کسانی که مشکل معده و روده دارند، دشوار است.
-
معمولاً مصرف کباب برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی و افراد مسن توصیه نمی شود.
-
افرادی که از زخم معده و بیماری های کبدی رنج می برند ، نباید کباب با ادویه جات داغ ، سس گوجه فرنگی ، آب لیمو بخورند.
-
مصرف بیش از اندازه کباب، باعث ایجاد یبوست می شود.
پرسش های متدوال
آیا کباب باعث یبوست میشود؟
بله
آیا کباب چاق کننده است؟
مصرف منظم کباب در وعده شام میتواند به افزایش وزن منجر شود.
آیا کباب برای سرماخوردگی خوبه؟
کباب غذای مناسبی برای سرماخوردگی نیست؛ به خصوص اگر گلودرد هم داشته باشید.
آیا کباب برای اسهال خوب است؟
بله