عملیات مبارزه با آفت نخل در خور و بیابانک پایان یافت
عملیات مبارزه با آفت نخل های خرما در سطح 350 هکتار از نخلستان های شهرستان کویری خور و بیابانک در شرق استان اصفهان انجام شد.
عملیات مبارزه با آفت نخل های خرما در سطح 350 هکتار از نخلستان های شهرستان کویری خور و بیابانک در شرق استان اصفهان انجام شد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی خور و بیابانک روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: آفت های نخل شامل زنجره خرما ، کنه گرد آلود و سوسک شاخدار کرگدنی هر ساله نخلستان های این خطه را تهدید می کنند.
سید حکمت موسوی هرس درختان ، تغذیه مناسب با کودهای مورد نیاز و مبارزه شیمیایی را راهکار مقابله با آفت های نخل خرما عنوان کرد و گفت: تا سال 61 زنجره تنها آفت نخلستان های این شهرستان بود اما اکنون کنه گرد آلود، تار عنکبوتی و سوسک کرگدنی نیز به آفت های این منطقه افزوده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک افزود: این شهرستان 350 هکتار نخلستان دارد که 250هکتار آن بارده و اقتصادی است.
وی گفت: 150 هکتار از نخلستان های خور و بیابانک در روستاهای گرمه و مهرجان قرار دارد و کبکاب، کرمانی، خدشکن، زارشک، قصب، زاهدی، پیارم، مضافتی، برحی و مجول از ارقام مرغوب خرمای این شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک افزود: در هر هکتار نخلستان این شهرستان حدود 200 نفر نخل وجود دارد و به طور متوسط از هر هکتار سه تن خرما برداشت می شود.
خور و بیابانک تنها شهرستان خرما خیز استان اصفهان است و هرساله حدود 750 تن خرما از نخلستان 250هکتاری آن برداشت می شود.
کار برداشت خرما از اوایل شهریور هر سال آغاز و تا پایان آبان ادامه دارد ؛ بطور متوسط از هر هکتار سه تن خرما برداشت می شود.
خور و بیابانک تا یک دهه پیش دارای 850 هکتار نخلستان بود که 500 هکتار آن در سرمای سال 86 از بین رفت و تنها 350 هکتار آن باقی ماند.