ماجرای کشت ماریجوانا در شهرستان دنا چه بود؟
در روزهای گذشته خبری با عنوان " کشت ماری جوانا با وام کمیته امداد" بر روی خروجی برخی رسانهها قرار گرفت که مسئولان و متولیان امر این خبر را تکذیب کردهاند.
در روزهای گذشته خبری با عنوان " کشت ماری جوانا با وام کمیته امداد" بر روی خروجی برخی رسانهها قرار گرفت که مسئولان و متولیان امر این خبر را تکذیب کردهاند.
به گزارش تسنیم ، چندی پیش خبری مبنی بر کشت ماریجوانا در یکی از گلخانههای شهرستان دنا در رسانههای کهگیلویه و بویراحمد منتشر شد، خبری که در آن ادعا شده بود یکی از مددجویان کمیته امداد این استان از محل تسهیلات دریافتی کمیته امداد ماری جوانا کشت کردهاست.
در این خبرها آمده بود که رئیس جهاد کشاورزی دنا اظهار داشت: متاسفانه فردی با عنوان اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد امام، تسهیلاتی حدود 400 میلیون تومان دریافت و در همان گلخانه، گیاه مخدر ماریجوانا کاشته است.
فضلالله آذرفر گفت: فردی با عنوان این که برای تعدادی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام شهرستان دنا فرصت شغلی فراهم میکند، حدود 400 میلیون تومان از این نهاد حمایتی تسهیلات گرفته و البته خود وی نیز اعتباراتی را هم برای راهاندازی این گلخانه هزینه کرده است.
وی با بیان این که این گلخانه از حدود سه سال پیش تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که بین سرمایهگذار و دستگاههای مرتبط پیش آمد، این گلخانه به مدت سه سال تعطیل و جزو واحدهای تعطیل شده کشاورزی در شهرستان دنا محسوب میشد.
رئیس جهاد کشاورزی دنا در استان کهکیلویه و بویراحمد افزود: کشت گیاه مخدر ماریجوانا در این گلخانه از حدود 2 ماه پیش آغاز شده و ما نیز واقعا فکر میکردیم این کارگاه تعطیل شده است.
آذرفر، زمان 2 ماهه برای کشت و ثمردهی گیاه ماری جوانا را کافی دانست و تصریح کرد: البته این که گفته میشود کشت ماریجوانا در هفت هکتار شکل گرفته را قبول ندارم و حتی معتقدم کمتر از یک هکتار هم بوده است.
اما پس از چند روز از انتشار این خبر، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا اطلاعات مندرج در خبر این رسانهها پیرامون کشت گیاه ماری جوانا و جزئیات آن را نادرست خواند و گفت: مطالبی که به نقل از اینجانب در این رسانهها منتشر شده است صحت ندارد.
فضلالله آذرفر افزود: موضوعات مطرح شده در رسانهها پیرامون کاشت این گیاه ارتباطی با تسهیلات اعطایی کمیته امداد نداشته و بدون شک، بررسی این موضوعات و تخلفات احتمالی در حیطه قوه قضائیه است.
مدیرکل طرحهای اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در واکنش به این خبر با اشاره به ساز و کار پیشبینی شده در مجموعه کمیته امداد برای جلوگیری از هرگونه انحراف در استفاده از تسهیلات پرداخت شده، اظهار داشت: کمیته امداد بین سه تا پنج سال پس از پرداخت وام بر طرحهای اقتصادی مددجویان نظارت میکند.
علیاکبر خادمی افزود: پیش از پرداخت وام نیز تعهدنامههایی از مددجویان گرفته میشود که مربوط به حسن انجام کار است تا آنها مکلف باشند تا تسهیلات را در مسیر خودش مورد استفاده قرار دهند.
وی بیان کرد: در صورتی که کمیته امداد متوجه شود سوءاستفادهای صورت گرفته یا به هر دلیل مسیر اشتغالزایی به خطا رفته است از همین مسیر قانونی که از قبل پیشبینی شده است، استفاده میکند.
مدیرکل طرحهای اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه سقف وامهای مددجویان کمیته امداد 75 میلیون تومان است، گفت: تسهیلات کارفرمایی نیز وجود دارد که سقف آن 100 میلیون تومان است یعنی به یک کارفرما 20 میلیون به ازای بهکارگیری هر مددجو تا سقف پنج نفر وام پرداخت میشود، بنابراین عدد و ارقامی که نزدیک به 400 میلیون عنوان شده و ادعا شده کمیته امداد آن را پرداخت کرده است، در چارچوب وامهای کمیته امداد نمیگنجد.
خادمی عنوان کرد: متوسط وامهای کمیته امداد که سال گذشته پرداخت شده در کل کشور حدود 17.5 میلیون تومان بوده است یعنی کمیته امداد با متوسط 17.5 میلیون تومان به ازای هر طرح اشتغالزایی توانسته است 36 هزار ظرفیت اشتغال ایجاد کند.
وی ابراز کرد: فردی که ماری جوانا کشت کرده است نه مددجوی کمیته امداد بوده و نه کارفرمایی بوده است که تکفل اشتغال مددجویان کمیته امداد را به عهده داشته باشد، به این ترتیب اقدام وی از محل وامهای کمیته امداد نبوده است و ما هرگونه ارتباطی را تکذیب میکنیم.
مدیرکل طرحهای اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: همچنین فردی که این خبر از وی نقل قول شده است در صحبتی که با مدیرکل کمیته امداد استان کهگیلویه و بویر احمد داشته، صحبتش را تکذیب کرده و گفته که منظورش مجموعه کمیته امداد نبوده است و ما هم این خبر را تکذیب میکنیم.
خادمی عنوان کرد: مجموعه کمیته امداد در حوزه اشتغالزایی با دستگاههای اجرایی کشور کاملا ارتباط نزدیک و همسویی دارد از جمله اینکه با جهاد کشاورزی هم در سطح وزیر و معاونین وزیر و مدیران کل تا سطح ادارات کل استان و شهرستان کاملا همکاری نزدیکی دارد و سیاستهای آنها را هم در حوزه دامپروری و هم در حوزه کشاورزی دنبال می کند.
خادمی در مورد نظارت بر وامهای پرداخت شده از سوی کمیته امداد به مددجویان نیز اظهار کرد: این وامها به خود مددجویان کمیته امداد پرداخت میشود که آنها را میشناسیم و از هویت، وضعیت زندگی اقتصادی و اجتماعی آنها آگاه هستیم. آنها کاملا شناخته شده هستند و مددجویان کمیته امداد افرادی هستند که کمترین حاشیه را دارند. نظارت بر وامهایی که از سوی کمیته امداد پرداخت میشود بین 3 تا 5 سال انجام میشود.
وی ضمن تشریح فرایند اشتغال زایی در کمیته امداد، اظهار کرد: فرآیند اشتغال زایی در کمیته امداد از جمله موفقترین فرآیندهای اشتغال زایی کشور بوده و باعث شده است تا کمیته امداد تبدیل به دستگاه برتر اشتغال زایی در کشور شود. فرآیند اشتغال زایی کمیته امداد به این شکل است که مددجو ابتدا از جانب واحد مددکاری بررسی شده و مشخص میشود که برای بحث اشتغال مستعد است. پس از استعداد سنجی این فرد رغبتها و علایق وی نیز سنجیده میشود. همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی وی و عرصه اقتصادی که قصد دارد به آن وارد شود، از سوی کارشناسان فنی کمیته امداد که نزدیک به 2000 نفر در سراسر کشور هستند به این فرد مشاوره داده میشود به طوریکه آگاهی پیدا کند که در کدام حوزه میتواند موفقتر حضور پیدا کند.
مدیرکل طرحهای اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به تهیه طرح توجیهی اشتغال از سوی کمیته امداد برای مددجویان نیز افزود: منظور از طرح توجیهی این است که کسب و کاری که قصد دارد آن را راه بیندازد توجیه فنی و اقتصادی داشته باشد و مشخص شود که منابع آن از کجا باید تامین شود، چگونه باید به پروژه تزریق شده و یا خریداری شود؟ همچنین تعیین شود که چه بخشی از کار سرمایهای یا هزینهای است و نهایتا درآمد حاصل از این پروژه از کجا باید به دست بیاید؟ به این ترتیب تمام این موارد در قالب یک طرح اقتصادی مدون تهیه میکنیم و در اختیار مددجویان قرار میدهیم.
خادمی با اشاره به اینکه کمیته امداد قصد دارد تا مددجویان خودشان کسب و کاری ایجاد کنند و به این ترتیب از پوشش کمیته امداد خارج شوند، اظهار کرد: به همین دلیل اگر هر کدام از آنها بخواهند ناموفق باشند،-با توجه به شرایط اقتصادی سختی که در جامعه حاکم است و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ زمین خوردهاند- برای ما قابل قبول نیست. تمام توجه و تلاش ما این است که آنها بتوانند در کسب و کارشان موفق شوند.
وی با بیان اینکه بعد از ایجاد کسب و کار بین سه تا پنج سال بعد نیز بر فرآیند اشتغال آنها نظارت انجام میشود اظهار کرد: این نظارتها ممکن است ماهیانه، هر سه ماه و یا سالیانه باشد. این مدت زمان بر اساس هر طرح متفاوت است و ممکن است نظارت بر برخی از طرحهای اشتغالی در بازههای زمانی کوتاهتر صورت بگیرد.
مدیرکل طرحهای اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در سراسر کشور کمترین انحراف مربوط به تسهیلاتی است که از سوی کمیته امداد پرداخت میشود، توضیح داد: منابع زیادی در دستگاههای مختلف برای ایجاد اشتغال در حوزههای مختلف هزینه میشود اما با اذعان خود بانکها و مراجع ذیربط کمترین انحراف در پرداخت و استفاده از تسهیلات در مجموع کمیته امداد است و نزدیک به 100 درصد از همه وامهایی که در اختیار مددجویان قرار گرفته، در مسیر خودش استفاده شده است.
وی خواستار برخورد قاطعانه با افرادی شد که قصد دارند با شایعه پراکنی خدمات کمیته امداد در حوزه اشتغال را زیر سئوال ببرند.