تدوین طرح حمایت از نهاد خانواده در شورای شهر اصفهان
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان از تدوین طرحی برای حمایت از نهاد خانواده در شورای شهر خبر داد.
فرزانه کلاهدوزان در نطق پیش از دستور بیست و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان که امروز (یکشنبه، ۳ بهمنماه) برگزار شد، با گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر، اظهار کرد: ابعاد شخصیت والای حضرت زهرا(س) بسیار گسترده و وسیع است و محققان و اندیشمندان زیادی در طول تاریخ به تفسیر و تبیین آن پرداختهاند. ایشان مبین و مفسر آیات قرآن و وجود او سندی زنده بهعنوان پشتوانه عملی برای تائید مفاهیم آن کتاب آسمانی است.
روایت زن در عصر امروز
عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان با اشاره به روایت زن در عصر امروز، تصریح کرد: روایتِ زنِ شرقی (زن سنتی و بدون نقش در تاریخسازی) و روایتِ زنِ غربی (زن متجدد و ابزاری در دست مردان)، باعث ایجاد دو رویکرد سنتی و غربی میشود، بهگونهای که رویکرد سنتی نقش اجتماعی زنان را حذف، و رویکرد غربی نقش خانوادگی را کمرنگ یا حذف میکند.
کلاهدوزان با بیان اینکه اینها دو روی سکه انفعال و منفینگری و هر دو آسیبزا هستند، گفت: تغییر نوع نگاه، راهحلهای متفاوت ایجاد کرد. نگاه و روایتی که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به مسئله زنان داشتند، باعث ایجاد گفتمانی دیگر و روایت سومی شده در تقابل و رقیب دو روایت یاد شده که آن عبارت است از زن مسلمان ایرانی که نه زن شرقی است و نه زن غربی.
وی اضافه کرد: در جریان زن شرقی و زن غربی، شروع بحث از نگاه منفی به تعدد نقشها و تضادهای نقشی است و در روایت سوم، شروع بحث از وحدت نقشهاست.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان ادامه داد: با پذیرش روایت سوم، به دو کلان روایت از حضور اجتماعی زن میرسیم. روایت زنان پیرو که زنان را پشتیبان میداند و از نماد جنگ و دفاع مقدس در ادبیات خود استفاده میکند و روایت زنان پیشرو که زنان را دوشادوش مردان و رهبران نهضت میداند و از استعاره انقلاب اسلامی استفاده میکند. این استعاره متناسب شرایط کنونی جامعه ما است.
وی با بیان اینکه چهار الگوی تاریخی زنان پیشرو مربوط به انقلاب اسلامی، نهضت خرداد ۴۲، نهضت مشروطه و نهضت تنباکو است، گفت: عموماً رویکرد ما در روایت انقلاب آسیبشناسانه است، درحالیکه نگاه جمهوری اسلامی فرصتشناسانه است.
زنان پرچمدار تغییر نگاه شوند
کلاهدوزان تصریح کرد: نگاههای آسیبشناسانه ما را به راهبردهای مقطعی رسانده و ظرفیتها را به کار نمیگیرد. در مسئله زن نیز زنان باید پرچمدار تغییر نگاه شوند. در هر میدانی که بانوان مسئولانه وارد شوند پیشرفت در آن میدان چند برابر است.
وی ادامه داد: مسئله امروز زنان جامعه ما مسئله روایت و گفتمان غرب از زن که زن را آزاد، رها و شاد توصیف کرده و زن ایرانی را زن شرقی و بی نقش در جامعه، معرفی میکند و در مقایسه با زن غربی، زن ما خودش را بدبخت میداند یا بدبختِ مکلف تصور میکند که این ناشی از ضعف ما در روایت است.
این عضو شورای شهر اصفهان ادامه داد: بانوان میتوانند با هویتیابی و آیندهپژوهی در تربیت خود و دوایر مرتبط با خود، از خانواده گرفته تا جامعه، در گسترش روایت زن تراز مسلمان ایرانی، برای تحقق نگاه امیدآفرین به سمت تمدن اسلامی تأثیرگذار باشند.
تهدیدی به نام تحقیر و عدم شناخت توانمندیها
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر اصفهان، وی افزود: در این راستا باید از ظرفیتهای خدادادی بانوان همچون مهر وسیع، قدرت مقاومت و تحمل بالا و چندجانبه بودن و جامعیت شخصیتی بهرهمند شد و نیز مراقب تهدیدهای بیرونی همچون تحقیر توسط خود و جامعه و عدم شناخت توانمندیها بود.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان افزود: الگوهای متنوع دینی ما نشان میدهد که معناداری زندگی زن، وابستگی به نقشها ندارد و در شرایطی ممکن است نقشی کمرنگ یا حذف شود. به عبارتی جنسیت مأموریت را عوض نمیکند، بلکه در شیوه پیشبرد مأموریت اثر میگذارد.
کلاهدوزان با بیان اینکه زنان به خاطر ساختار وجودی خود قادر به ایفای نقشها و وظایف متعدد بدون تزاحم در این نقشها هستند، گفت: مدیریت خانواده مثالی از این توانایی است که بدون درهم فرو رفتن نقشها، وحدت و یکپارچگی در نقشها را ایفا میکنند. مثالی دیگر اینکه مادران در این دو سال در شرایط سخت محدودیتهای ناشی از بیماری کرونا نقش معلمی را نیز در کنار آموزگاران بازی کردند. در این میان بانوان کارمند و شاغل در بخشهای مختلف و شهرداری شرایط ویژهتری را داشته که نگاه و توجهی ویژه توسط شورای محترم و مدیریت شهری را طلب میکند.
وی ادامه داد: در این راستا با توجه به جلساتی که با نمایندگان بانوان و بررسی مشکلات کارمندان شاغل در شهرداری داشتیم طرحی را برای حمایت از نهاد خانواده تقدیم خواهیم کرد که امید است با در شورا تصویب و در شهرداری اجرا شود.