پرداخت تسهیلات به طرحهای اقتصادی عشایری
رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه خدمت به عشایر افتخار و عبادت است، اظهار کرد: عشایر مردمانی هستند که با کمترین توقع و هزینه برای دولت، منشأ بسیاری از برکات و تأثیرات مثبت در کشور هستند؛ امروز 8/1 درصد جمعیت کل کشور را عشایر تشکیل میدهند.
احمدرضا منزه-اصفهان امروز: رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه خدمت به عشایر افتخار و عبادت است، اظهار کرد: عشایر مردمانی هستند که با کمترین توقع و هزینه برای دولت، منشأ بسیاری از برکات و تأثیرات مثبت در کشور هستند؛ امروز 8/1 درصد جمعیت کل کشور را عشایر تشکیل میدهند. جلسه شورای عشایر استان با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور، استاندار اصفهان، قائممقام سازمان جهاد کشاورزی استان، فرمانداران چند شهرستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران ارشد امور عشایر، نمایندگان سازمانها و ادارات مختلف استان و جمع کثیری از عشایر در منطقه عشایری روستای گوکان از توابع شهرستان فریدونشهر برگزار شد.
عشایر بهترین محافظان طبیعت
در این نشست، رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه خدمت به عشایر افتخار و عبادت است، اظهار کرد: عشایر مردمانی هستند که با کمترین توقع و هزینه برای دولت، منشأ بسیاری از برکات و تأثیرات مثبت در کشور هستند؛ امروز 8/1 درصد جمعیت کل کشور را عشایر تشکیل میدهند، 25 درصد تولید گوشت کشور و 35 درصد تولید صنایعدستی کشور توسط عشایر زحمتکش و نجیب انجام میگیرد. کرمعلی قندالی ادامه داد: امروز عشایر بهعنوان بهترین محافظان طبیعت به شمار میروند، آنها از محل سکونت خود در بکرترین مناطق به بهترین شکل ممکن حفاظت میکنند، درواقع مردم عشایر را میتوان محیط بانان غیوری دانست که حافظان طبیعت هستند، در مباحث حفظ امنیت نیز نقش عشایر بسیار چشمگیر است بهگونهای که شاهد درخشش این قشر در دوران دفاع مقدس و سایر برهههای زمانی حساس و آنهم در دورترین مناطق بوده و هستیم. وی تصریح کرد: در خصوص خدمترسانی به عشایر اتفاقات بزرگ و شاخصی در چندین سال گذشته شکل گرفت البته اعتقادداریم که باوجود تمامی این اتفاقات خوب، همچنان نیاز به انجام اقدامات بیشتری در راستای خدماترسانی به عشایر است، در حال حاضر میانگین باسوادی در میان عشایر 70 درصد و میزان برخورداری از خطوط ارتباطی در میان این جامعه به بالای 90 درصد میرسد و آب شرب و آب برای دامداری و کشاورزی در بیشتر مناطق عشایری وجود دارد. رئیس سازمان امور عشایر کشور بابیان اینکه بیش 90 هزار خانوار عشایر در کانونهای خودجوش و هدایتی مستقر هستند، عنوان کرد: خوشبختانه در برنامه ششم توجه خوبی به عشایر شده و جا دارد این سیاستها بهدرستی و بهطور کامل اجرایی شوند. قندالی در پایان عنوان کرد: این آمادگی وجود دارد که برای هر نوع فعالیت و طرحهای مولد عشایر همچون تولید گوشت قرمز، گردشگری، تولید محصولات لبنی، صنایعدستی و سایر موارد تسهیلات لازم در اختیار عشایر قرار گیرد.
تهیه برشهای شهرستانی برنامه ششم در بخش عشایر
استاندار اصفهان نیز در این جلسه گفت: خوشبختانه فعالیتهای بسیار خوبی در راستای خدمترسانی به روستاییان و عشایر شکلگرفته است، اما هنوز هم به نظر میرسد جای کار در این بخش بسیار است. رسول زرگر پور ادامه داد: همه مدیران استانی موظف خواهند شد ظرف یک ماه آینده برشهای شهرستانی برنامه ششم در بخش عشایر را در بخشهای تخصصی مرتبط با حوزه فعالیت اعلام کنند و هر سه ماه یکبار روند اجرای این سیاستها در استان موردبررسی قرار گیرند. وی اضافه کرد: علاوه بر توجه به سیاستهای ابلاغی در برنامه ششم در خصوص عشایر، نیاز است مصوبات این جلسه بهعنوان برنامههای کوتاهمدت در ارتباط با خدمترسانی بیشتر و بهتر به عشایر موردتوجه و اجرای دقیق قرار گیرند، بیش از 75 درصد مصوبات جلسه گذشته شورای عشایر استان اجرا شدند و در خصوص مابقی مصوبات نیز دستگاههای مختلف استان باید پاسخگو باشند که به چه دلیل هنوز این مصوبات بهطور کامل اجرایی نشدهاند. استاندار اصفهان با تأکید بر ضرورت حفظ و نگهداری از ایل راههای استان اصفهان، بیان کرد: باید بهگونهای حرکت کنیم که متوسط بیسوادی در میان عشایر به متوسط استان یعنی 97 درصد برسد و بهطورقطع این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. زرگرپور تصریح کرد: 450 میلیارد تومان بهعنوان تسهیلات قرضالحسنه برای اشتغالهای خرد در استان به تصویب رسید و این امکان وجود دارد که به طرحهای عشایری نیز از این منابع، تسهیلات مناسبی اعطا شود.
تأمین 25 درصد گوشت قرمز استان توسط عشایر
در ادامه مدیر امور عشایر استان اصفهان اظهار کرد: تمام ویژگیها و خصلتهای خوب در مردمان عشایر وجود دارد، خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران توجه ویژهای به عشایر شده است و موضوعاتی همچون گسترش عدالت اجتماعی، رفع محرومیت، تأمین امنیت غذایی، ارتقای سطح زندگی عشایر و مواردی ازایندست در خدمترسانی به عشایر موردتوجه است. مختار اسفندیاری بابیان اینکه عشایر تولیدکنندگان واقعی و مصداق عینی اقتصاد مقاومتی هستند، عنوان کرد: عشایر پشتوانههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی هستند، عشایر میتوانند وابستگی کشور را با تولید محصولات مختلف کاهش دهند و در این راستا نیاز به حمایتهای بیشتری دارند. وی تأکید کرد: در چهار سال اخیر اقدامات گستردهای در راستای خدمترسانی به عشایر در سطح استان شکل گرفت که از آن جمله میتوان به تیغزنی و بازگشایی سالانه یک هزار و 500 کیلومتر راه، ایجاد 90 کیلومتر خطوط انتقال آب، توزیع 85 هزار سیلندر گاز، ایجاد 54 حمام خورشیدی، حفر هفت حلقه چاه، آموزش سالانه شش هزار خانوار عشایر، 40 کیلومتر کابلکشی برق و... اشاره کرد.
مشکلات عشایر استان
مدیر امور عشایر استان اصفهان با اعلام اینکه عشایر 25 درصد از گوشت قرمز استان را تأمین میکنند گفت: عشایر همچنان با مشکلاتی روبرو هستند که از آن جمله میتوان به مشکلاتی در ایل راهها، خشکسالیها، کمبود منابع، نبود برنامه برای خرید تضمینی دام عشایر و پایین بودن برخی شاخصهای برخورداری اشاره کرد که امید است با تعامل و همکاری تمامی دستگاهها شاهد رفع این مشکلات باشیم.
مجلس به تکلیف خود در مورد عشایر عمل کرد
اکبر ترکی نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به جایگاه عشایر در برنامه ششم اظهار کرد: بر این اساس باید سالانه 400 هزار اشتغال در مناطق روستایی و عشایری ایجاد شود. وی با انتقاد از عملکرد برخی بانکها در پرداخت تسهیلات عنوان کرد: شاهد برخی سختگیریها در بانکها هستیم که کار را برای متقاضیان دریافت انواع تسهیلات بسیار سخت میکند، لذا به دنبال راهحلهایی برای رفع این مشکلات در سیستم بانکی هستیم. سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: نیاز است سالانه حداقل دو جلسه یکی در ابتدای حضور عشایر و دیگری در پایان حضور آنها در استان و با حضور مسئولان مختلف داشته باشیم تا بتوان بهصورت دقیقتری مسائل و مشکلات را بررسی و برطرف کرد. وی بابیان اینکه مهمترین مشکل عشایر، راههای دسترسی و جادهای است، تأکید کرد: نیاز است توجه ویژهای به این موضوع و همچنین ایجاد امکانات برای استفاده از تلفن همراه و اینترنت صورت پذیرد، درمجموع باید بگویم مجلس شورای اسلامی با توجه ویژه به عشایر در برنامه ششم به وظایف خود در قبال عشایر تا حدود زیادی عمل کرده و حالا نوبت دولت است که با اجرای این برنامهها در راستای کمک به بهبود وضعیت عشایر بکوشد.