رئیسی-تتلو هنوز جنجالی!
این واکنشها هنوز هم ادامه دارد، برخی از اصولگرایان نظیر امیر محبیان تئوریسین جریان اصولگرایی از این دیدار با عنوان فاجعه یاد میکنند و معتقد است که این دیدار نشانهای از پوپولیسم و قدرتگرایی است که باعث شده اصولگرایان از شاخصهایی مانند مراجع و علمای بزرگ دین به رپرهای زیرزمینی افول کنند.
دیدار رئیسی با امیر تتلو خواننده مشهور زیر زمینی، کسی که در اینستاگرام ش بیش از 4 میلیون دنبال کننده دارد همچنان یک هفته بعد از انتخابات هم بحثبرانگیز است.
به گزارش فرارو، واکنشهای متعدد در بین شخصیتهای سیاسی نشان میدهد که این رخداد تا چه اندازه نامتعارف و خاص بوده است تا جایی که برخی این دیدار را از عوامل شکست اصولگرایان در انتخابات بر شماردند.
ابراهیم رئیسی کاندیدای مورد حمایت اصولگرایان در آخرین روزهای تبلیغات انتخاباتی با یکی از خوانندگان مشهور و پر حاشیه زیر زمینی دیداری داشت که با واکنش های زیادی در فضای مجازی و بین کارشناسان و تحلیلگران مواجه شد.
این واکنشها هنوز هم ادامه دارد، برخی از اصولگرایان نظیر امیر محبیان تئوریسین جریان اصولگرایی از این دیدار با عنوان فاجعه یاد میکنند و معتقد است که این دیدار نشانهای از پوپولیسم و قدرتگرایی است که باعث شده اصولگرایان از شاخصهایی مانند مراجع و علمای بزرگ دین به رپرهای زیرزمینی افول کنند.
برخی نیز نظیر حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی موتلفه این دیدار را مفید دانستند و معتقدند دیدار رئیسی با تتلو باعث رشد آرا این کاندیدای اصولگرا شده و دیدار مفیدی بوده است. اما چون توجیه و تبین درست صورت نگرفت آثار منفی به بار آورد.
اما سوال اینجا است که آیا اطرافیان و یا شخص رئیسی ابعاد و واکنشهای منفی این دیدار را پیش بینی نمیکردند؟ اصلاً این دیدار پیشنهاد چه کسی بود؟ رئیسی به دنبال این دیدار بود یا اطرافیان و حامیان وی؟
سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز معتقد است که شخصیتی نظیر رئیسی با این سابقه و جایگاه مذهبی عمدًا مرتکب این لغزش نمیشود بلکه اطرافیان باعث این اتفاق شدهاند. برخی نیز نظیر حمیدرضا ترقی معتقدند که تتلو خود اصرار داشت که رئیسی را ببیند و ایشان هم نمیخواست دست رد به سینه اش بزند، به لحاظ اخلاقی هم درست نبود.
البته به طور کلی استفاده از سلبریتی ها در تبلیغات انتخابات اساسا کار عجیبی نیست و در تمام دنیا رایج است نمونه های آن را می توان در انتخابات گذشته امریکا یافت جایی که ستاره هایی نظیر جورج کلونی، مریل استریپ، رابرت دنیرو، لئوناردو دی کاپریو، کیتی پری طرفدار کلینتون بودن و چهره هایی نظیر جان وویت، بروس ویلیس، مایک تایسون، دن بیلزریان (سلطان اینستاگرام با 17.5 میلیون دنبال کننده) از ترامپ در انتخابات حمایت میکردند.
در انتخابات ایران نیز همچون تمام دنیا هنرمندان و شخصیت های معروف جهتگیری انتخاباتی خود را غالباً اعلام کردند به طوری که اگر به کارزار تبلیغات انتخاباتی دوباره نگاهی بیاندازیم متوجه میشویم قاطبه بدنه فرهنگی و هنری کشور از حسن روحانی حمایت میکردند و در مقابل اطرافیان رئیسی و حامیان او برای اینکه از این قافله عقب نمانند به سراغ تتلو رفتند.
به واقع شاید بتوان گفت رئیسی مجبور شد با تتلو دیدار کند! منتجب نیا فعال اصلاح طلب با اشاره به اینکه برخی از حامیان و اطرافیان آقای رئیسی رفتند و حمایت افراد خاص را جلب کردند، امثال آقایان ده نمکی و الله کرم که تاثیر منفی در بین مردم داشت چون اینها در اذهان عمومی خیلی موجه نیستند و در آخر هم متوسل به یک خوانندهی بد سابقه بنام تتلو شدند و آقای رئیسی را تشویق کردند که این دیدار موثر است.
اما شاید نکته مهمی که رئیسی و حامیانش به آن توجه نداشتند موج مذهبی بود که رئیسی سوار بر آن وارد کارزار انتخابات شد با توجه به این امر عکس با تتلو را نمیتوان توجیه کرد حتی اگر توبه کرده باشد و روی ناو جماران آهنگ انرژی هسته ای خوانده باشد. به واقع شاید بتوان گفت این جمله عبدالله ناصری تحلیلگر اصلاح طلب که گفته بود عکس با تتلو حتماً جریان مذهبی را ناراحت و مسئله دار کرده است، کاملاً صحیح و درست باشد.
هم چنان که حجت الاسلام و المسلمین غرویان میگوید: آنچه که ما در بین مردم، جامعه و اهل حوزه و علما و مدرسین دریافت کردیم، نشان از نارضایتی داشت. میگفتند که آن دیدار باعث ریزش آرای جناب رئیسی شده است. وی میگوید: فکر میکنم خود آقای رئیسی هم از آثار بعد از آن دیدار چندان راضی و خشنود نیستند. آن دیدار، دیدار خوبی نبود.
حسین کنعانی مقدم دبیر کل حزب اصولگرای سبز نیز معتقد است بسیاری از حزباللهیها استفاده از امیر تتلو توسط ستاد انتخاباتی آقای رئیسی را زیر سؤال بردند. آقای رئیسی نباید به این موضوع تن میداد زیرا درصورتیکه ما به بحث اصول معتقد هستیم و یکسری مبانی را در نظر داریم نباید به هر وسیلهای برای اخذ رأی متوسل شویم.