محمدرضا عارف: بهدنبال عبور از روحانی نیستیم
محمدرضا عارف، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب گفت: «رهبر انقلاب ترسیم روشن و شفافی از دهههای آینده در گام دوم انقلاب داشتند». او با بیان اینکه در گام دوم انقلاب رهبر انقلاب توصیههایی داشتند ادامه داد: «رهبر انقلاب درباره بخش پژوهش، اخلاق اقتصاد، مبارزه با فساد، استقلال و آزادی و سبک زندگی توصیههایی داشتند که باید نگاه کنیم ببینیم در سالهای گذشته در این موارد چه کارهایی انجام دادهایم که در دهههای آینده انقلاب موضوعات را بررسی کنیم و به نقطه مطلوب برسیم».
به گزارش امیدنامه، رئیس فراکسیون امید مجلس دهم با تأکید بر اینکه باید نگاه کنیم ببینیم کدام جوانان میتوانند مخاطب این بیانیه باشند، اضافه کرد: «امروز در بیانیه گام دوم بیشترین نگاهها به جوانان و به سمت دانشجویان میرود که دانشجویان در سالهای گذشته نقشآفرینیهای مؤثری در عرصههای مختلف داشتهاند».
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با مرور سیر تحولات جنبش دانشجویی و با بیان اینکه پس از انقلاب نیز جنبش دانشجویی در مقاطعی همراهی با مطالبات مردم داشتهاند، اظهار کرد: «بعد از انقلاب دانشجویان در عرصههای مختلف حضور پررنگ داشتند؛ البته در سه دهه گذشته نقش دانشجویان کمرنگتر شده است که باید در دهههای آینده رویکرد جدیدی برای آنها تعریف کرد تا در صحنه حضور پیدا کنند». عارف در ادامه نقدهایی نیز به جنبش دانشجویی وارد دانست و گفت: «کاهش همدلی و صمیمیت بین تشکلها، عدم تحمل رقیب و تلاش برای حذف رقیب، انشعابهای مختلف، درگیری با مسائل حاشیهای، نگاه کوتاهمدت به مسائل و فراموشکردن ارزشها و برچسبهای غیراخلاقی به یکدیگر زدن و کمرنگشدن دغدغههای انقلابی تأثیرپذیری از جریانهای بیرون دانشگاه و بیاعتمادی به نهادهای دولتی و حاکمیتی و نیز ذوبشدن در برخی نهادهای حاکمیتی ازجمله چالشهای جدی جنبش دانشجویی در مقطع فعلی است».
او همچنین از به فراموشیسپردن کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه انتقاد کرد و گفت: «یکی از مطالبات جدی رهبری راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی است البته شاهد بودیم که بعضا برخوردهای امنیتی با برگزارکنندگان کرسیهای آزاداندیشی صورت میگرفت».
عارف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اصلاحطلبان از چه زمانی عبور از روحانی را کلید زدند، گفت: «ما هیچگاه از دولت روحانی عبور نکرده و عبور نخواهیم کرد. به دولت آقای روحانی نقد جدی داریم، اما توهینهای اخیر به رئیسجمهور در اصفهان را خلاف اخلاق میدانیم و سؤال جدی این است که چرا جامعه اسلامی دانشجویان در برابر توهین به رئیسجمهور سکوت کرده است».
او با بیان اینکه در مجلس دهم دستاوردهای مهمی داشتیم ادامه داد: «یکی از دستاوردها این بود که با گفتگو اصولگرایان را متقاعد کردیم از برچسبزدنها دست بردارند به همین دلیل آنها دیگر ما را خائن و ضددین نمیشناسند».
عارف در همین زمینه گفت: «در یک دهه گذشته افرادی که به اتهام جاسوسی محاکمه و اعدام شدهاند متعلق به کدام جریان سیاسی بودهاند؟ مطمئنا متعلق به جریان اصلاحطلب نبودهاند».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر دولتی که روی کار میآید باید حمایت شود و چوب لای چرخش گذاشته نشود، گفت: «شکست دولت شکست مردم و نظام است. دولت باید قوی پیش برود البته توقعات از دولت یازدهم و دوازدهم بالاتر از این بود که باید شرایط اقتصادی کشور را هم در نظر بگیریم و ببینیم در این شرایط دولت چه اقداماتی داشته است». رئیس فراکسیون امید مجلس دهم با بیان اینکه اصولا با حذف تشکلهای دانشجویی و برخورد خشن با آنها مخالف هستم، در پاسخ به پرسشی درباره اینکه در جریان اصلاحات افراد تندرو وجود دارند، اضافه کرد: «درباره رادیکالشدن برخی از اصلاحات نیز باید تعریفی از تند و کندشدن افراد داشته باشیم و نباید برچسبهای تعریفنشده برای حذف یکسری افراد داشته باشیم».
عارف با بیان اینکه بخشی از جریان اصولگرا جریان انحرافی نامیده شدند، تصریح کرد: «متأسفانه هنوز تریبونهای کل نظام در اختیار یک جریان خاص است در ۴۰ سال گذشته نگاه کنید بنده چند دقیقه در صداوسیما بودم. رفتار صداوسیما اظهر منالشمس است؛ برای مثال در شب یلدا فردی را که احتمال کاندیداتوریاش وجود دارد، به صداوسیما آوردند و حافظخوانی کرد. این بازی با این شرایط قابل دوام نیست». او با بیان اینکه بنده از عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان حمایت میکنم، خاطرنشان کرد: «چرا اصولگرایان به سازوکاری مانند شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نرسیدند، شورای سیاستگذاری یک الگوی موفق بود که در حال ادامه پیداکردن است».
نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه نباید خود را قیم مردم بدانیم، تصریح کرد: «راهبرد جناح راست متأسفانه مشارکت پایین در انتخابات پیشرو است و اگر این اتفاق بیفتد قطعا برنامههایی که غربیها برای ما آماده کردهاند، محقق میشود. نظر دموکراتها اجماعسازی علیه ایران است». عارف با بیان اینکه جریان اصولگرایی هیچگاه دغدغه ردصلاحیتها را نداشتند، اما اصلاحطلبان این دغدغه را همواره داشتند، اضافه کرد: «امروز مهمترین دغدغه مردم معیشت است که در این راه فقط دولت مقصر نیست مسئله درونی و بیرونی در این موضوع دخیل هستند اگرچه ناکارآمدی مسئله مهمی است که بخشی از این ناکارآمدی در درون دولت است».
او با بیان اینکه در انتخابات داور باید بیطرف باشد و نباید به یک جریان سیاسی تمایل داشته باشد، گفت: «آقای باهنر بهعنوان یک چهره شاخص اصولگرا در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود در انتخابات مجلس تکلیف بیش از ۱۰۰ کرسی از پیش مشخص است».
رئیس بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد مجلس دهم، گفت: «اشکال مجلس دهم این بود که یک جریان سومی در آن شکل گرفت، اما از عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم دفاع میکنم بهعنوان نمونه حذف اعدام برای مواد مخدر از اقدامات مؤثری بود که در مجلس دهم و از سوی فراکسیون امید انجام شد». عارف در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه اگر در انتخابات پیشرو اصلاحطلبان شکست بخورند مانند سال ۸۸ به خیابان میآیند، گفت: «وقتی در سال ۸۸ به مردم خس و خاشاک گفته میشود انتظار چه واکنشی از مردم دارید؟».