تایید قطعی ابتلای یک نفر به تب کنگو در اصفهان
همزمان با اینکه رییس اداره بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت ابتلاي قطعي تنها يك نفر به تب كريمه كنگو در اصفهان را تاييد كرد، روز گذشته كانال تلگرامي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان از تشکیل کمیته ویژه «تب کریمه کنگو» در استانداری اصفهان خبر داده است.
همزمان با اینکه رییس اداره بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت ابتلاي قطعي تنها يك نفر به تب كريمه كنگو در اصفهان را تاييد كرد، روز گذشته كانال تلگرامي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان از تشکیل کمیته ویژه «تب کریمه کنگو» در استانداری اصفهان خبر داده است.
به گزارش ايسنا، تاييد ابتلاي يك نفر به تب كريمه كنگو در استان اصفهان در حالي اعلام ميشود كه رييس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان پنجم ارديبهشت ماه امسال در گفت و گو با يك خبرگزاري محلي گفته "چهار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده است" اما هيچ مرگ و ميري را به دليل ابتلا به اين بيماري تاييد نكرده است.
در آمار ديگري حسین عرفانی، رییس اداره بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت در پاسخ به شایعاتي درباره طغیان بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان به ايسنا گفته است "آنچه که در استان اصفهان اتفاق افتاده بستری تنها یک مورد قطعی مبتلا به بیماری در چادگان استان اصفهان است كه پس از درمان از بيمارستان مرخص شده است."
در حالی مسئول بیماریهای واگیردار مراکز بهداشت استان اصفهان ، از اعلام شمار مبتلايان به اين بيماري در استان اصفهان سر باز زد كه در روزهاي اخير شایعتی مبنی بر "طغیان" چند نفر به تب كريمه كنگو در اصفهان منتشر شده است و مسئولان دانشگاه علوم پزشكي آمار مشخصي از شمار مبتلايان و مرگ و مير ناشي از اين بيماري اعلام نكردهاند. رضا فدایی تاكيد كرده است موردي از مرگ در اثر اين بيماري گزارش نشده است و جواب آزمايشهاي تنها مورد مرگ مشكوكي كه وجود داشته هنوز مشخص نيست.
از ابتداي سال ۲۸ نفر در ايران به اين بيماري مبتلا شدهاند و سال گذشته نیز ۶۲ مورد به صورت قطعی به این بیماری مبتلا شدهاند و کل موارد مرگ و میر آن شش مورد یعنی کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است. تا كنون مرگ دو نفر به دليل اين بیماري در استانهای بندرعباس و کرمانشاه تاييد شده است. تب كريمه كنگو با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل میشود و میزبان اصلی آن حیوانات است. به گفته مسئولان وزارت بهداشت كشور اين بيماري بومي ايران است و هر ساله در فصل تابستان با افزايش فعاليت كنهها، شمار مبتلايان به اين بيماري نيز افزايش مييابد.
تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علائم تب خونریزی دهنده کنگو است.
مسئولان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان هشدار دادهاند افراد از مصرف گوشت تازه خودداری كنند و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی یک تا چهار درجه زیر صفر قرار گیرد تا ویروسهای آن از بین رفته و سپس مصرف شود.
همچنين تاكيد شده از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی خودداري و شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز فروش تهیه و از مصرف جگر خام یا گوشتهای نیمه پخته خودداری کنند. اين عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد.