آمار پسران اوتیسمی 4برابر دختران

وجود حدود ۲ هزار کودک اوتیسم در استان اصفهان زنگ خطری را می‌نوازد تا جامعه و مسئولان برای شناخت و آشنایی با رفتار و ویژگی‌های این بیماران به میدان بیایند و خانواده‌ها و کودکان مبتلا را برای زندگی در جامعه یاری کنند.

وجود حدود ۲ هزار کودک اوتیسم در استان اصفهان زنگ خطری را می‌نوازد تا جامعه و مسئولان برای شناخت و آشنایی با رفتار و ویژگی‌های این بیماران به میدان بیایند و خانواده‌ها و کودکان مبتلا را برای زندگی در جامعه یاری کنند.
به گزارش تسنیم، اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن ناشناخته‌است. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد.
کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌سازد.
2 هزار کودک مبتلا به اوتیسم در استان اصفهان
مدیرعامل انجمن اوتیسم استان اصفهان به خبرنگار تسنیم گفت: اوتیسم بیماری است که کودکان در سه زمینه ارتباطی، شناختی و گفتاری دچار مشکل می‌شوند؛ آمار این کودکان روزانه در حال افزایش است و بر اساس آمار تخمینی از هر 5 تولد کودکان اوتیسمی4 نفر پسر و نفر یک دختر است. به دلیل افزایش جمعیت کودکان مبتلا به اوتیسم به خدمات ویژه ای نیاز است.
قرائتی افزود: سال 87 حدود 150 مددجو را شناسایی کردیم و در مکان خاصی انجمن تشکیل دادیم و مجبور شدیم تمام بچه‌های اوتیسمی را شناسایی کنیم. با توجه به آمار و به صورت تخمینی بالغ بر 2 هزار بچه در استان اصفهان وجود دارد که مبتلا به اوتیسم هستند. این آمار تخمینی آماری نیست که به ما مراجعه کردند بلکه آماری نسبی است. آماری که تشکیل پرونده دادند 600 پرونده است و ما پیش نیازها رابررسی کردیم.
وی ادامه داد: این افراد در مرحله اول به روان پزشک مراجعه می‌کنند و با تشخیص روان پزشک به ما ارجاع داده می‌شوند، بعد از آن کمیسیون بهزیستی بررسی مجدد می‌کند و وقتی تشخیص گرفتند به صورت قطعی تشکیل پرونده می‌دهند و ما پس از این مراحل آنها را به داخل مراکز ارجاع می‌دهیم.
آمار پسران اوتیسمی 4برابر دختران است
مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان گفت: انجمن اوتیسم اصفهان از سال 87 رسما فعالیت خود را با وجود 150 مددجو آغاز کرد که در آن سال از هر 100 کودک متولد شده یک کودک به عارضه اوتیسم مبتلا بود.
قرائتی با ابراز تاسف از روند صعودی این بیماری در جامعه افزود: متاسفانه امروز از هر 67 کودک یک کودک اوتیسم متولد می شود که نسبت به قبل با روند صعودی روبرو بوده است.
وی با اشاره به آمار 600 نفری کودکان اوتیسم در انجمن اوتیسم اصفهان، گفت: این تعداد مختص شهر اصفهان است و در کل استان حدود 870 بیمار اوتیسمی پراکنده هستند این در حالی است که اگر غربالگری جامع و کاملی صورت بگیرد آمار واقعی عارضه اوتیسم در استان رقمی بالغ بر 2 هزار نفر خواهد بود.
مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با بیان اینکه آمار اوتیسم در پسران 4 برابر دختران است، افزود: اگر چه احتمال بروز اوتیسم در پسران بیشتر است اما شدت این عارضه در دختران بیشتر است.
وجود 10 مرکز اوتیسم در استان اصفهان
وی گفت: از 77 مرکزی که در کشور تاسیس شده 10 مرکز در استان اصفهان است، سه مرکز در شهر اصفهان و 7 مرکز در شهرستان‌های گلپایگان، شاهین‌شهر، خمینی‌شهر، لنجان، فلاورجان، شهرضا و کاشان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه کودکان اوتیسم نیاز به آموزش زودهنگام دارند، بیان کرد: هرچه سن تشخیص پایین‌تر باشد آموزش آنها راحت‌تر است. در حال حاضر کودکان زیر یک سال را نیز تشخیص می‌دهند، خانواده باید خیلی آگاه باشد و به صورت سنتی فکر و رفتار نکنند چون دچار سردرگمی می‌شوند.
قرائتی با بیان اینکه خانواده‌ها وقتی به بیماری فرزند خود پی می‌برند آن را انکار می‌کنند و نمی‌پذیرند، گفت: ما باید به خانواده‌ها پیش آگاهی بدیهم. آنها باید به نشانه‌هایی در فرزندان خود توجه کنند و اگر دیدند به روان پزشک مراجعه کنند. در سال‌های اولیه تا 4 سالگی خانواده خیلی می‌تواند موثر باشد و بعد ما بچه‌ها را به مراکز آموزشی سوق می‌دهیم.
تعداد مراکز آموزشی اوتیسم کافی نیست
وی با بیان اینکه مراکز آموزشی بسیاری در کشور برای آموزش کودکان اوتیسم تاسیس شده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تعداد این مراکز کافی نیست، تعدادی زیادی از بچه‌ها مدت‌ها پشت نوبت می‌مانند و سال‌هایی را که می‌توانند به عنوان سال‌های طلایی آموزش استفاده کنند از دست می‌دهند. این برای بچه‌ها آسیب زننده و خطرناک است. هر چه سن بالاتر رود بازدهی و آموزش بچه‌ها کمتر می‌شود.
مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان افزود: در مراکز آموزشی به صورت مکمل با آموزش و پرورش استثنایی کار می‌کنند یعنی اول آموزش اولیه شکل دهی ساختار اولیه در مراکز تحت پوشش بهزیستی انجام می‌شود و سپس هر کودک در کنار یک مربی در کلاس درس حاضر می‌شوند. برخی‌ها در مدارس عادی و برخی‌ها هم در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل می‌شوند.
هزینه بالای آموزش کودکان اوتیسم
وی با بیان اینکه تنها یک مدرسه ویژه کودکان اوتیسم داریم، گفت: بچه‌های اوتسیم باید تخصصی و ویژه آموزش ببینند این آموزش بار زیادی از نظر هزینه بر دوش خانواده می‌گذارد، بسیاری از کودکان مراحل را پشت سر می‌گذارند اما وقتی بحث هزینه‌ها به میان می‌آید خانواده مجبور است سر باز بزند. بهزیستی ماهیانه مبالغی برای بچه‌هایی که داخل مراکز هستند پرداخت می‌کند اما بچه‌هایی که داخل مراکز نمی‌آید این یارانه را هم ندارند.
خیران برای کمک به بیماران اوتیسم به میدان بیایند
قرائتی با بیان اینکه ارگان‌های مربوطه باید با مراکز اوتیسم همکاری لازم را داشته باشند، اظهار داشت: این بیماری هزینه‌های زیادی را به خانواد‌ها تحمیل می‌کند ما از خیران تقاضا داریم در این مقوله وارد شوند و این بیماری را بپذیرند و به کمک آنها و خانواده‌هایشان بیایند.
وی با اشاره به اینکه این کودکان بیمار نیستند و در واقع نوعی اختلال رفتاری دارند، بیان کرد: مهمترین ویژگی آنها این است که نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند و همین سبب می‌شود آنها در دنیای خودشان باشند و منزوی می‌شوند. یکپارچگی حسی ندارند، قسمتی از حواسشان ضعیف و بخشی بسیار قوی عمل می‌کند و این باعث عقب ماندگی آنها می‌شود.
اوتیسم درمان قطعی ندارد
مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با بیان اینکه اوتیسم درمان قطعی ندارد و هنوز علت قطعی مبتلا شدن به آن نیز تشخیص داده نشده است، گفت: ما درمان قطعی برای این بچه‌ها نمی‌بینیم هر چقدر هم پیشرفت‌شان خوب باشد نمی‌توانیم به صورت صدرصد بگوئیم سالم است .اما آموزش بی نهایت در مورد آنها موثر است. ما بچه‌هایی داریم که در حال حاضر دانشجوهای موفقی هستند.
وی افزود: علت ابتلا به اوتسیم در هیچ کجای دنیا مشخص نیست؛ آخرین نظریه بحث ژن همراه با تاثیرات محیطی است. اما در حال حاضر که بچه‌های ما به این سمت رفتند که بیشتر با تبلت و وسایل اینچنینی ارتباط می‌گیرند این باعث می‌شود از دنیای بیرون باز بمانند و همین مسئله باعث عقب ماندگی می‌شود.
فرهنگ سازی برای ارتباط و پذیرفتن کودکان اوتیسم
قرائتی گفت: در استان اصفهان 780 نفر ابتلا به اوتیسم شناسایی شده که از این تعداد 600 نفر در شهر اصفهان هستند.
وی با اشاره به اینکه برای پذیرفتن و آموزش به بیماران اوتیسم نیاز به فرهنگ سازی داریم، اظهار داشت: خانواده متاسفانه در بدو تشخیص زمان زیادی را از دست می‌دهند چون در مرحله انکار به سر می‌برند. اگر از همان ابتدا بپذیرند هم به خودشان و هم کودک و به ما کمک می‌شود.
وی افزود: جامعه نیز در این زمینه رسالت بسیاری به دوش دارد و رسانه‌ها نیز بسیار می‌توانند اثر گذار باشند. جامعه باید این کودکان را بپذیرد و ویژگی کودکان اوتیسم را بداند و طرز رفتار با آنها را بدانند.
دومین گردهمایی نکوداشت روز جهانی اوتیسم در اصفهان
از سوی انجمن اوتیسم اصفهان دومین گردهمایی نکوداشت روز جهانی اوتیسم 18 اردیبهشت‌ با حضور جمعی از کارشناسان اداره‌کل بهزیستی استان اصفهان، اعضای انجمن اوتیسم اصفهان و هم‌چنین خانواده‌های دارای کودک اوتیسم در گذر فرهنگی چهارباغ برگزار شد.
در این گردهمایی خانواده‌ها با نحوه و مراحل آموزش کودکان اوتیسم آشنا شده و مسئولان بهزیستی نیز در کنار خانواده‌ها قرار داشتند. در این گردهمایی بر مواردی از جمله ناآشنایی مردم جامعه با اوتیسم و ضرورت آموزش به آنها تاکید شد.
کودکان اوتیسم نیاز به شناخته شدن دارند، نیاز به آموزش و زندگی در جامعه دارند و ما، افراد جامعه نیز موظف هستیم در مورد آنها آگاه باشیم تا زمانی که با یک فرد مبتلا به اوتیسم مواجه شدیم بدانیم که چه رفتاری برای برخورد با او مناسبت‌تر است. آگاهی از وضعیت و نوع رفتار با کودکان اوتیسم به پذیرش آنها و افزایش امید به زندگی آنها بسیار موثر است.
کودکان اوتیسمی بیمار نیستند و مانند سایر مردم عادی می‌توانند زندگی و تحصیل کنند تنها ویژگی‌هایی دارند که نیاز به آموزش بیشتری دارند و برای این منظور نیز علاوه بر همکاری مردم جامعه مسئولان و خیران نیز باید به میدان بیایند و با ایجاد مراکز بیشتر و کمک به تامین هزینه‌ها آنها را در پیشبرد اهداف آموزشی یاری دهند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار