صفاری: در نظر داریم تا از قانونی شدن استعمال قلیان جلوگیری کنیم
مسؤول بهداشت محیط استان اصفهان نسبت به عرضه مجدد قلیان هشدار داد و گفت: در نظر داریم با نمایندگان اصفهانی مجلس رایزنی داشته باشیم تا از قانونی شدن استعمال قلیان جلوگیری کنیم و پس از این همه تلاش به عقب برنگردیم.
مسؤول بهداشت محیط استان اصفهان نسبت به عرضه مجدد قلیان هشدار داد و گفت: در نظر داریم با نمایندگان اصفهانی مجلس رایزنی داشته باشیم تا از قانونی شدن استعمال قلیان جلوگیری کنیم و پس از این همه تلاش به عقب برنگردیم.
حسین صفاری در گفتوگو با فارس با اشاره به درخواست 55 نفر از نمایندگان مجلس که خواستار مستثنا شدن قهوهخانههای مجوزدار از ممنوعیت عرضه قلیان شدند، اظهار کرد: هنوز امید داریم تا موضوع بازگشت قلیان به چایخانهها منتفی شده و به قانون تبدیل نشود.
وی با تاکید بر این که بازگشت قلیانها بازی با سلامت مردم و بسیار خطرناک است، افزود: تلاشهای تمام نیروهای بهداشت و انتظامی در 2 سال اخیر که در شهر اصفهان توانستند با حمایت شهروندان بساط قلیان را از شهر جمع کنند با این رأی نمایندگان مجلس به بهانه اشتغالزایی روی هوا میرود.
مسؤول بهداشت محیط استان اصفهان با طرح این سؤال که اشتغالزایی به چه قیمتی باید صورت بگیرد، بیان کرد: آنچه که به عنوان دلیل نمایندگان برای عرضه قلیان مطرح شده مساله اشتغال چایخانهدار است، در صورتی که قلیان چاق کردن شغل نیست و صرفاً سلامتی شهروندان را به خطر میاندازد؛ نمایندگانی که این طرح را امضا کردند به فکر راههای درست برای اشتغالزایی باشند.
وی با اشاره به پیامدهای بازگشت قلیان ادامه داد: کسانی که قلیان استعمال میکنند مستعد این هستند که در آینده به مواد مخدر روی بیاورند، ساکنانی که همجوار چایخانهها هستند همواره شکایت دارند، رواج بسیاری از ناهنجاریها، تنباکوهای میوهای که غالباً از خارج از کشور وارد میشود و نظارت و استانداری هم روی آنها نیست، حاوی فلزات سنگین به ویژه سرب است، حتی اگر این گونه هم نباشد مشکلات متعددی دارد؛ آیا نمایندگان مجلس که به این طرح رأی دادهاند از این مسائل اطلاع ندارند؟
صفاری در پاسخ به این شبهه که بسیاری از چایخانههایی که قلیان عرضه میکردند به صورت زیرزمینی و غیرمجاز ادامه فعالیت میدهند، تاکید کرد: تا پیش از جمعآوری قلیانها بیش از 400 چایخانه فعالیت میکرد، از این تعداد معدود به صورت غیرمجاز همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی با بیان این که برخورد قانونی با چایخانههای غیرمجاز ادامه دارد، اضافه کرد: توضیح ما این است که استعمال قلیان در انظار عمومی نباید انجام شود، استفاده از آن در ملأعام جذاب بوده و نوجوانان و جوانانی که رهگذر هستند را هم به استفاده از آن تحریک میکند اما زمانی که زیرزمینی شد تنها کسانی استفاده میکنند که قبلاً مصرفکننده بودند.
مسؤول بهداشت محیط استان اصفهان یادآور شد: البته این گونه نبوده که صرفاً به برخوردهای قانونی بسنده کنیم، صحبت ما از ابتدا این بوده که فرهنگسازی همزمان با اقدامات قانونی باید انجام شود و در کنار جمعآوری قلیانها در این راستا هم قدم برداشتهایم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا جمعآوری قلیانها تنها در اصفهان اجرا شد، اظهار کرد: این طرح با حمایت مسؤولان و مردم در اصفهان انجام شد مانند طرحهای دیگری که اصفهان الگو بوده و این یک مزیت برای اصفهان است، از طرفی شهرهای دیگری مانند یزد و کاشان هم این کار را انجام دادهاند.
صفاری در پایان با اشاره به گزارشهای مردمی که از اجرای طرح جمعآوری قلیان در اصفهان ابراز رضایت و حمایت داشتند، خاطرنشان کرد: در نظر داریم با نمایندگان اصفهانی مجلس رایزنی داشته باشیم تا از قانونی شدن استعمال قلیان جلوگیری کنیم و پس از این همه تلاش به عقب برنگردیم.