معین: حق زنان در جوامع اسلامی نادیده گرفته نشده است
رئیس شورای شهر اصفهان گفت: در دنیای غرب تا زمان رنسانس، زنان را جز شهروندان درجه دوم محسوب میکردند و حقوق آنها را نادیده میگرفتند در حالی که در جوامع سنتی ما حق مالکیت و بسیاری از حقوق آنها محترم شمرده میشد.
رئیس شورای شهر اصفهان گفت: در دنیای غرب تا زمان رنسانس، زنان را جز شهروندان درجه دوم محسوب میکردند و حقوق آنها را نادیده میگرفتند در حالی که در جوامع سنتی ما حق مالکیت و بسیاری از حقوق آنها محترم شمرده میشد.
به گزارش فارس، فتحاله معین پیش از ظهر امروز در نشست مشاوران امور بانوان دستگاههای اجرایی استان اصفهان به مناسبت فرارسیدن میلاد حضرت زهرا (س) اظهار کرد: خداوند انسانها را از دو جنس زن و مرد آفریده که هیچیک بر دیگری تفوق و برتری ندارند، اما تفاوتهایی بین آنها هست.
وی افزود: قبل از میلاد در دین یهود هیچ زنی حق حضور در عبادتگاهها را نداشت و زنان را از چنین مکانهایی دو رنگه میداشتند و اجازه مالکیت و همه حقوق اولیه انسانی را از آنها سلب میکردند اما ولادت حضرت مریم انقلابی بود در میان نظمی که یهود برای خود تعریف کرده بود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه حضرت مریم بنا به نذر مادرش در معبد رشد یافت افزود: در حالی که همه با این کار مخالف بودند اما با پیگیری مادرش در همان معبد مائده آسمانی برایش نازل شد و فرشته وحی به او بشارت تولد حضرت عیسی را داد، پس دینی که بزرگترین پیروان را در دنیا دارد، به نام یک زن نامیده میشود، حکمت خداست که یکی از ادیان توحیدی در کنار پیامبر خود با نام یک زن به یادآورده میشود و او تنها زنی است که در قرآن به اسم نامیده شده است.
وی تصریح کرد: تقدیر الهی است که دین اسلام هم با حمایت یک زن میتواند استمرار پیدا کند و با حمایت همهجانبه از پیامبر خدا باعث استقرار دین خدا میشود و در همه حال یاور ایشان بوده است، مورخین ذکر میکنند که اگر حضرت خدیجه(س) نبود، مشکلات بسیاری برای تبلیغ دین اسلام پیش روی پیامبر(ص) بود.
معین با اشاره به این که رسول اکرم در همان زمان هم سنت غلط جاهلیت را منسوخ کرد و نام دختر مبارکش را در منبر ذکر میکرد، بیان داشت: پیامبر اختیاراتی را برای حضرت زهرا قائل بود، اگر چند سخنرانی که از حضرت زهرا باقیمانده است را مرور کنیم به مطالب وزینی میرسیم که از رسایی و بلاغت بسیاری برخوردار است و اوج علم و دانش ایشان را منتقل میکند.
وی با اشاره به جایگاه ارزشمند زنان یادآور شد: پیامبر اکرم(ص) به تکرار گفته بودند که من در دنیای شما به دو چیز علاقه دارم، یکی زنان و دیگری عطر که نشان از جایگاه والای زنان در نزد ایشان و توجه به پاکی و نظم و نظافت است، در دنیای غرب تا زمان رنسانس، زنان را جز شهروندان درجه دوم محسوب میکردند و حقوق آنها را نادیده میگرفتند در حالی که در جوامع سنتی ما حق مالکیت و بسیاری از حقوق آنها محترم شمرده میشد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با ذکر سخنی از مرحوم شریعتی خاطرنشان کرد: او میگوید ظلمی که به ما رفته مضاعف است، چرا که دینی که سالها جلوی تحقیق و پژوهش را گرفته است به عنوان حامی علم و دانش معرفی میشود و دینی که موافق با دانایی و علمآموزی بوده، متحجر خوانده میشود، بعد از سالها تلاش زنان در قالب جنبشهای مختلف، آنها برای حقوق اولیهای تلاش میکردند که این حقوق هیچگاه در جوامع اسلامی نادیده گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: در گذشته با وجود اینکه پیامبر نام فاطمه زهرا را روی منبر میآوردند، خیلی از مردم از گفتن نام دخترشان ابا میکردند، ما دارای سابقه محکمی هستیم که جای استنباطهای غلط را میبندد، شخصیت حضرت زهرا روشن است و ایشان حجتی بر تمام ائمه هستند، با چنین سابقه روشنی وضعیتی که امروز جامعه، ظلم بر سنت پیامبر و دین اسلام و فاصله گرفتن از تعالیم روشن ائمه اطهار است که در طول تاریخ وجود داشته است.
معین گفت: در قرنی که انفجار اطلاعات است باید در چنین مسائلی بازنگری جدی داشته باشیم و از پیرایههایی که به دین اسلام بسته شده فاصله بگیریم و از توان نیمی از جامعه به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: عدهای میگویند برای زنان مشاغلی را چون تدریس در آموزش و پرورش پیشبینی کنیم، این بحث انحرافی است، اگر خواستار اعتلای دین مبین اسلام و انقلاب باشیم چارهای نداریم جز اینکه همه راهها را برای حضور آحاد جامعه بازکنیم و زمینه رشد و تعالی آنها را فراهم کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در پایان بیان داشت: در جامعه حرکتهای خوبی شروع شده ولی هر نوع تندروی و خلاف سنت و اعتقاد مردم رفتار کردن، محدودیتها را بیشتر میکند و حساسیتها را در جامعه برمیانگیزد، اگر دچار تندروی و احساسات شدیم فرصتها را از دست خواهیم داد، تلاش کنیم باروحیهای مبتنی بر عقل و منطق این حرکت را به پیش ببریم.