پدرم در زمان جنگ حامی صنایع موشکی بود

محسن هاشمی رفسنجانی گفت: در صنایع دفاعی کشور نیز پدرم همیشه در فرماندهی جنگ از صنایع موشکی کشور حمایت می‌کرد به‌طوری که موشک‌هایی که امروز عامل اقتدار و قدرت کشور هستند، آن زمان پایه‌گذاری شده است.

پدرم در زمان جنگ حامی صنایع موشکی بود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ایمنا، به نقل از خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی، محسن هاشمی‌رفسنجانی معاون عمرانی دانشگاه آزاد در حاشیه مراسم رونمایی از تندیس و نام‌گذاری مجتمع فرهنگی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با قدردانی از دست‌اندرکاران نصب تندیس و نام‌گذاری مجتمع فرهنگی واحد مشهد به نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ابراز امیدواری کرد نام و یاد و خاطره آن مرحوم همیشه زنده بماند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نقش اساسی و قابل تقدیری در ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی داشته، افزود: یکی از خصوصیات آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی آینده‌نگری بود که این امر در تصمیمات ایشان در طول فعالیت‌های قبل و بعد از پیروزی انقلاب موج می‌زد.

وی خاطرنشان کرد: ایشان قبل از سال 46 در راستای ترویج مکتب تشیع با همکارانشان یعنی شهیدان بهشتی و باهنر اقدامات مفیدی انجام دادند و آثار ارزشمند آنان مانند مقالات‌شان در سراسر کشور بین طلاب و روحانیون و حتی فرهیختگان مورد استفاده قرار می‌گرفت به‌طوری که اکنون نیز می‌توان از بعضی از آنها استفاده کرد.

هاشمی ایجاد و راه‌اندازی بنیاد رفاه در سال 46 توسط مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با همکاری دوستان و کمک اصناف و همکاری معنوی همکارانشان را از فعالیت‌های دیگر آن مرحوم قبل از انقلاب نام برد و اظهار داشت: این بنیاد در روز حضور امام خمینی(ره) در ایران، مقر ایشان می‌شود و بسیاری از تصمیمات مهم برای تثبیت انقلاب در این مکان گرفته می‌شود.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تصمیم ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی نیز در خطبه‌های نمازجمعه توسط ایشان مطرح می‌شود و با کمک یک‌میلیون تومانی حضرت امام در بحبوحه جنگ، دانشگاه شکل می‌گیرد و امروز این دانشگاه تبدیل به ثروت اجتماعی و فرهنگی هنگفتی شده است به‌طوری که بیش از پنج میلیون فارغ التحصیل دارد و اکنون دارای یک‌میلیون و 600 هزار دانشجو است و 11 میلیون مترمربع ساختمان مسقف و 40 میلیون مترمربع محوطه‌سازی دانشگاهی با کیفیت بالا ایجاد کرده و ساخت آزمایشگاه‌ها، تجهیزات کارگاهی، کتابخانه و ... نیز نتیجه این فعالیت‌ها است.

هاشمی تصریح کرد : دانشگاه آزاد اسلامی در آن زمان و در بحبوحه جنگ با وجود مخالفت خیلی‌ها در کشور از جمله کسانی که از چهره‌های علمی و متخصصان علم توسعه بودند و در خارج تحصیل کرده‌اند، ایجاد می‌شود.

وی افزود: آنها حتی مخالف ساخت مترو بودند اما مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 63 در خطبه‌های نمازجمعه بر ساخت مترو تأکید می‌کند. آیت الله هاشمی رفسنجانی حتی وقتی صحبت از ساخت قطار شهری مشهد می‌شود به‌فوریت مجوز ساخت آن را می‌دهد و از همان سال فعالیت‌های قطار شهری مشهد هم آغاز می‌شود.

فرزند ارشد آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی افزود: در صنایع دفاعی کشور نیز ایشان همیشه در فرماندهی جنگ از صنایع موشکی کشور حمایت می‌کرد به‌طوری که موشک‌هایی که امروز عامل اقتدار و قدرت کشور هستند، آن زمان پایه‌گذاری شده است.

وی افزود: در زمینه‌های دیگر مانند آب، برق و گاز نیز ایشان با آینده‌نگری و در راستای توسعه رفاه مردم گام برمی‌داشت که امیدوارم نام ایشان به‌خاطر رفاه و توسعه کشور همیشه جاودان بماند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد با تأکید بر اینکه آن مرحوم حتی در پژوهش‌های قرآنی مبدع تفسیر راهنما بود، اظهار کرد: ایشان تمام تفسیر قرآن را در زندان نوشتند که امیدوارم تفسیر راهنما و فرهنگ قرآن مورد استفاده قرآن‌پژوهان در سراسر کشور قرار گیرد.

هاشمی درباره افق و آینده دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آیت‌الله هاشمی همیشه خواستار این بودند که دانشگاه به‌سمت پژوهش‌محوری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان حرکت کند تا کنار تحصیل علم، زمینه اشتغال دانشجویان نیز فراهم شود و این دانشگاه از نظر فعالیت‌های پژوهشی در کشور شاخص باشد.

وی درباره برنامه‌های عمرانی پیش‌ِروی دانشگاه آزاد اسلامی نیز خاطرنشان کرد: فعالیت‌های عمرانی همچنان مانند گذشته در حال انجام است. فعالیت‌هایی مانند طرح شفا (شهرک‌های فناوری آزاد) و شهرک‌های فناور و توسعه گردشگری در دانشگاه در ساختمان‌های بلااستفاده به‌ویژه در بخش خوابگاهی در حال انجام است.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طرح تجمیع ساختمان‌های پراکنده دانشگاه، ساخت مجتمع پزشکی تهران و طرح تجمیع واحدهای دانشگاه در تهران جنوب، تهران شمال، تهران مرکزی و حتی در شهرهایی که ساختمان‌هایشان پراکنده است با ایجاد مجتمع دانشگاهی، یعنی تبدیل به احسن این ساختمان‌ها با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در همین راستا دکتر نوریان مشغول بررسی همه برنامه‌های دانشگاه هستند و تکلیف فعالیت‌های عمرانی نیز با سرعت‌گیری بیشتری روشن می‌شود که امیدوارم این اتفاق هرچه سریع‌تر رخ دهد.

هاشمی افزود: دکتر نوریان قرار است برنامه‌های خود را در هیئت امنا مجدداً مطرح کنند و با تأیید هیئت امنا، برنامه‌ها را ابلاغ مجدد کنند تا بتوانیم فعالیت‌ها را گسترش دهیم.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در روند جاری کارها خللی وارد نشده، اظهار کرد: همه فعالیت‌ها بر اساس برنامه در حال انجام است به‌طوری که اکثر پروژه‌های نیمه‌تمام را در سال 96 به پایان می‌رسانیم. بنابراین امیدوارم این امر با کمک و همکاری دکتر ولایتی و دکتر نوریان محقق شود.

وی گفت: بعد از رحلت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی خوشبختانه موضوع دانشگاه آزاد اسلامی هم برای مقام معظم رهبری و هم هیئت امنای دانشگاه اهمیت ویژه‌ای داشت به‌طوری که با درخواست هیئت مؤسس مقام معظم رهبری وارد شدند و آقای دکتر ولایتی را به‌عنوان رئیس هیئت مؤسس دانشگاه منصوب کردند. امیدوارم هر دو این بزرگواران یعنی دکتر ولایتی و دکتر نوریان راه اعتدالی که آیت الله هاشمی رفسنجانی مدنظرشان بود به‌ویژه در بخش علمی و بخش مدیریت دانشگاه را دنبال کنند.

هاشمی تأکید کرد: امیدوارم روز به روز شاهد بروز ایده‌های آن مرحوم در دانشگاه باشیم به‌ویژه در بخش دانش‌بنیان که مدنظر دکتر ولایتی هم هست و با تصمیمی که اخیراً ایشان گرفتند و بودجه پژوهشی دانشگاه را دو برابر کردند، نشان دادند که چنین تفکری دارند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه با برنامه‌ریزی به‌سمت کیفی کردن برنامه‌های خود حرکت کرده و در بخش‌های مختلف آموزشی روز به روز کیفی‌تر عمل کند. هنوز برخی از واحدهای ضررده وجود دارند که باید با تلاش، اقتصاد دانشگاه مثبت شود و با جلوگیری از تعطیلی واحدهای زیان‌ده و برخورداری اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه از وضعیت رفاهی بهتر با کیفیت بیشتری به تلاش‌های خود در دانشگاه ادامه دهند.

ارسال نظر