هرآنچه درباره شیرهای طعم دار باید بدانید

امروزه محصولات غذایی بازار رقابت داغی دارد و از جمله مواد غذایی که مدتی است وارد بازار شده و مطلوب ذائقه مردم نیز قرار گرفته، شیرهای طعم‌دار است.

امروزه محصولات غذایی بازار رقابت داغی دارد و از جمله مواد غذایی که مدتی است وارد بازار شده و مطلوب ذائقه مردم نیز قرار گرفته، شیرهای طعم‌دار است. شیرهای طعم‌دار بازار، مفید یا مضر؟
اما سؤال این‌جا است که آیا مصرف این شیرها برای بدن مفید است یا مضر؟

به گفته متخصصان صنایع غذایی، مهم‌ترین تفاوت شیرهای طعم‌دار با شیرهای معمولی در میزان بالای شکر افزوده‌شده به آن‌ها است. بسیاری از افراد و به‌ویژه کودکان، رابطه خوبی با طعم شیر ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از ۶ماهگی تا حدود ۱۵ماهگی شکل می‌گیرد.

اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذایی، طعم‌های متفاوتی را به کودک خود بچشاند، می‌تواند او را به مصرف موادغذایی مختلف عادت دهد، اما چنان‌چه کودک، عادت مصرف خوراکی‌های شیرین را کسب کند، که لذت‌بخش‌ترین طعم برای او است، نسبت به بقیه طعم‌ها احساس خوبی نخواهد داشت و درنتیجه شیر سفید بدون طعم نیز برایش جذابیتی ندارد.

طعم‌دهنده‌ها و شکری که برای ایجاد طعم جذاب‌تر به شیر ساده اضافه می‌شوند برای این است که کودکان و افرادی که تمایل چندانی به مصرف شیر ندارند، بتوانند این ماده غذایی را به بدن خود برسانند. اگر به شیرهای طعم‌دار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آن‌ها چندان مورد پسند نخواهد بود.

آیا شیرهای طعم‌دار حاوی افزودنی‌های غیرمجاز هستند؟
شیرهای طعم‌دار، طعم خود را به کمک مقداری اسانس، کنسانتره طبیعی میوه، آبمیوه‌های طبیعی، رنگ‌های طبیعی یا پودر کاکائو به دست می‌آورند. این افزودنی‌ها بر اساس استانداردهای موجود در صنایع غذایی به کار می‌روند و هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نمی‌کنند.

طبق نظر مهندسان صنایع غذایی شیرهای طعم‌داری که در کارخانه‌های معتبر و شناخته‌شدۀ صنایع غذایی در کشور تولید می‌شوند، به‌هیچ‌وجه حاوی نگهدارنده نیستند و افزودنی‌های آن‌ها تنها در حد طعم‌دهنده‌های طبیعی و نوعی پایدارکننده است که هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی ندارند.

اما مشکل اصلی در مصرف شیرهای طعم‌دار، شکر فراوان موجود در آن‌ها است. این میزان شکر به حدی است که می‌تواند موجب افزایش دریافت کالری روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقی را برای آن‌ها ایجاد کند.

بنابراین تا زمانی که استاندارد و قانونی برای استفاده از مواد شیرین‌کنندۀ طبیعی و یا حداقل کم‌کالری در تولید این قبیل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادی که با طعم شیر ساده مشکل دارند، برای پیشگیری از دیابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شیر را به‌شکل خانگی و طبیعی طعم‌دار کنند.

آیا شیرهای طعم‌دار جایگزین دائمی مناسبی برای شیر سفید هستند؟
به توصیه کارشناسان صنایع غذایی درصورتی‌که طعم شیر ساده مانع مصرف این ماده غذایی می‌شود، می‌توانید گاهی از شیرهای طعم‌دار استفاده کنید. اما جایگزین‌کردن دائمی این نوع شیرها با شیر معمولی کار درستی نیست و در درازمدت عوارض ناشی از مصرف بالای چربی و شکر موجود در این محصولات خودنمایی می‌کند.

محدودیت مصرف شیرهای طعم‌دار برای افرادی که زمینه ارثی ابتلا به دیابت دارند و نیز کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، بیشتر از سایرین است.

درمجموع می‌توان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشیدن شیر طعم‌دار، تهیه آن با موادی طبیعی مثل خرما، عسل، پوره میوه‌ها و یا میزان بسیار کمی از شکر در خانه است.

همچنین گفتنی است که ارزش پروتئینی شیر با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مویز افزایش می‌یابد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار