استرس‌ هیجانی آسم را تشدید می‌کند

متخصص بیماری‌های کودکان با تأکید بر اینکه هوای‌آلوده‌ می‌تواند سبب بروز حمله‌های آسم و تشدید آن شود، گفت: استرس و فشارهای‌روانی،دستگاه دفاعی بدن را ضعیف می‌کند و از این راه سلامت فرد را مختل‌ می‌کند.

متخصص بیماری‌های کودکان با تأکید بر اینکه هوای‌آلوده‌ می‌تواند سبب بروز حمله‌های آسم و تشدید آن شود، گفت: استرس و فشارهای‌روانی،دستگاه دفاعی بدن را ضعیف می‌کند و از این راه سلامت فرد را مختل‌ می‌کند.

آزاده فهیمیان متخصص بیماری‌های کودکان در ارتباط با آسم کودکان اظهارداشت: آسم یک بیماری التهابی مزمن مجاری هوایی است که با نشانه‌هایی مانند تنگی‌نفس‌، همراه با خس‌خس و سرفه مشخص‌می‌شود.

وی با اشاره به آخرین پژوهش های انجام شده در این باره گفت: پژوهش‌ها نشان‌می‌دهد که عوامل‌ژنتیک و فاکتورهای محیطی در بروز بیماری آسم دخالت دارند. در آسم آلرژیک درجه‌ای از اتوپی مطرح می‌شود که به‌علت آن افرادی با زمینه‌ی ارثی و مساعد گرفتار بیماری‌هایی مانند کهیر، درماتیت‌اگزمایی‌، رینیت آلرژیک و آسم می‌شوند. دانشمندان ژن این بیماری را در کروموزم‌های مختلف بدن ردیابی کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به کروموزم‌های شماره 5 و 11 اشاره‌کرد.

فهیمیان با تاکید بر اینکه هوای‌آلوده‌ی شهرهای بزرگ و صنعتی می‌تواند سبب بروز حمله‌های آسم و یا تشدید آن شود گفت: استرس‌های هیجانی و خستگی نیز می‌تواند سبب بروز و یا تشدیدکننده‌ی حمله‌های آسم باشد.

این متخصص بیماری‌های کودکان اضافه کرد: پژوهش‌های متعددی که در خصوص عوامل روان‌شناختی در آسم انجام‌شده، تأثیر استرس و فشارهای روانی را در بروز آسم نشان‌داده است‌. بررسی‌های متعدد در مراکز دانشگاهی نشان داده است که استرس را می‌توان یک محرک شایع آسم به‌شمار آورد. بسیاری‌ از افراد با استرس و فشارهای روانی احساس تنگی‌نفس، اضطراب، ترس و نگرانی می‌کنند و درصورت وجود زمینه‌ آسم در آنها، با حمله‌ی آسم روبه‌رو می‌شوند.

فهیمیان گفت: استرس‌ها سبب بروز اختلال‌هایی به‌نام بیماری‌های روان‌تنی می‌شوند. اختلال‌های روان‌تنی، بیماری‌های جسمی هستند که استرس و فشارهای روانی و هیجانی در بروز و شدّت آنها تأثیر دارند.

این متخصص بیماری‌های کودکان بیان داشت: دستگاه‌های تنفسی، قلبی ـ عروقی، گوارشی‌، پوست و غدددرونی از جمله دستگاه‌های بدن هستند که در برابر عوامل روانی و استرس‌های شدید آسیب‌پذیر هستند. آسم‌، نیز یکی‌از بیماری‌های دستگاه تنفس است که می‌تواند با استرس و فشارهای روانی بروز کند و یا تشدید شود.

وی افزود: بدیهی است کسانی‌که قدرت سازگاری کافی ندارند و یا از آگاهی لازم برای سازش مناسب در زندگی برخوردار نیستند، بیشتر گرفتار بیماری‌های روان تنی می‌شوند.

این پزشک متخصص خاطرنشان کرد: استرس و فشارهای‌روانی، دستگاه دفاعی بدن را نیز ضعیف و از این راه سلامت فرد را مختل‌می‌کند. پژوهش‌هایی که نقش عوامل محیطی، ژنتیک و استرس‌های هیجانی را در بروز آسم بررسی‌کرده‌اند.

فهیمیان گفت: عوامل روان‌شناختی نقش بسیار مهمی در بروز و تشدید بیماری آسم دارند و با ایجاد دور معیوب‌، آسم نیز اختلالات‌روانی مانند: اضطراب و افسردگی را دامن می‌زند. بدون تردید فشارهای زندگی و استرس‌های هیجانی، حمله‌های آسم را در بسیاری‌از افراد ایجاد و تشدید می‌کند.

فهیمیان در پایان اضافه کرد: پژوهش‌ها بیانگر این است که اگر چه ایجاد بیماری آسم به عوامل مختلف بستگی دارد، اما بدون تردید عوامل روانی و هیجانی و عاطفی‌ نیز عوامل بسیار مهم شروع حمله‌های آسمی به‌شمار می‌آیند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار