چتر سلامت پاییز

هر چیزی خوردنی نیست و مقابل آن هرچیزی هم می‌تواند برخلاف تصور شما دورریختنی نباشد. ویدا رحیمی، کارشناس واحد بهبود تغذیه، در این باره چنین می‌گوید: هرچند بعضی از بخش‌های میوه‌ها و سبزیجات به‌عنوان مواد زاید و دورریختنی شناخته می‌شوند؛ اما تا حالا فکر کرده‌اید که شاید این مواد هم مفید باشند؟! واقعیت این است که وقتی این مواد را دور می‌ریزید، خواص مهمی را از دست می‌دهید!

اصفهان زیبا: هر چیزی خوردنی نیست و مقابل آن هرچیزی هم می‌تواند برخلاف تصور شما دورریختنی نباشد. ویدا رحیمی، کارشناس واحد بهبود تغذیه، در این باره چنین می‌گوید: هرچند بعضی از بخش‌های میوه‌ها و سبزیجات به‌عنوان مواد زاید و دورریختنی شناخته می‌شوند؛ اما تا حالا فکر کرده‌اید که شاید این مواد هم مفید باشند؟! واقعیت این است که وقتی این مواد را دور می‌ریزید، خواص مهمی را از دست می‌دهید!

مبنای سلامت
مبنای سلامت ما بر مبنای طب سنتی بوده همان‌طور که تمام خلق و عالم از چهار عنصر آتش، آب، خاک و هوا شکل گرفته است و هر عنصر دارای طبعی است. آب، سرد و تر؛ آتش، گرم و خشک؛ هوا، گرم و تر؛ خاک، سرد و خشک است. ضمنا مزاج گرم و خشک را صفرا، گرم و تر را دم، سرد و خشک، سودا و سرد و تر را بلغم تعریف می‌کنند.

مزاج پاییز
بهتر است بدانید ماه پاییز برایمان ماه با نشاطی خواهد بود، اگر آگاهانه وارد این ماه شویم.باید بدانیم مزاج هر فصلی چیست؛ مزاج بهار، صفرا؛ مزاج تابستان، دم؛ مزاج پاییز، سودا و مزاج زمستان، بلغم است.وقتی ما مزاج خود و فصل را بشناسیم و به طور کلی مزاج هر چیزی مثل مزاج مکان، غذا و خانواده را بشناسیم و با توجه به آن رعایت کنیم، به سلامت خود و خانواده کمک زیادی خواهیم کرد.

تدابیر لازم پاییزه
همان طور که ذکر شد، مزاج این فصل سوداست که همان خاک تعریف شده است. خاک خیلی مستحکم و انعطاف‌ناپذیر است و اگر بخواهیم در خاک انعطاف ایجاد کنیم، باید با کمک آب به آن انعطاف بدهیم. همین طور اگر بخواهیم در فردی که سوداوی مزاج است، تغییری ایجاد کنیم باید صبر کنیم. چون اگر آب و آتش را زیاد کنیم، نه تنها اثر نمی‌گذارد، بلکه یک شکستگی به وجود می‌آید. پس اولین توصیه پاییزی صبر و حوصله است. در پاییز که مزاجش سرد و خشک است، غذای سرد و خشک نخورید مگر با مصلحش. به عبارتی سعی کنید غذاهای با طبع گرم و تر بخورید به خصوص سوداوی‌ها. رنگ لباسی که می‌پوشید و اشیا اطرافتان خوبست که مطابق فصل و مزاجتان باشد. استفاده از رنگ مشکی سودازاست که در این فصل توصیه نمی‌شود و بهترین رنگ در پاییز استفاده از رنگ آبی و سبز و به‌خصوص فیروزه‌ای است. رنگ سفره را مطابق فصل در نظر بگیریم. سفره قلمکار هم که خوشبختانه همه رنگی دارد. زمینه رنگ سفره قلمکاری این فصل معمولا زرد یا اناری است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار