استفاده از «تریاک» در یک داروی گیاهی کرونا

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص شربت گیاهی ضد کرونا که توسط صدا و سیما تبلیغ شده و همچنین اظهاراتی درخصوص استفاده از اپیوم در ترکیبات این داروی گیاهی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بررسی‌ها از میزان تریاک داخل این شربت نشان می‌دهد که با مجوز سازمان غذا و دارو مقدار ۲۵ هزارم درصد تریاک به این دارو اضافه شده است، و از نظر دارویی نظیر ترکیبات کدئین، قرص دیفینوکسییلات و شربت دکسترومتورفان و اکسپکتورات (که داخل‌شان مخدر است)، در حدی مجاز و با نسخه پزشک قابل ارائه است.

استفاده از «تریاک» در یک داروی گیاهی کرونا

به گزارش ایسنا، رضا تویسرکان‌منش، با اشاره به شربت گیاهی «آلرگارد» برای درمان بیماری کرونا و میزان تریاکی که در ترکیبات این دارو مورد استفاده قرار گرفته افزود: به ادعای سازمان غذا و دارو غلظت تریاکی که داخل این شربت وجود دارد در حدی نیست که شربت تریاک تلقی شود و بسیار رقیق شده است و می‌تواند برخی از علائم کرونا مانند سرفه و درد را مدیریت کند و این با مجوز سازمان غذا و دارو است.


تویسرکان‌منش اظهار کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که جای نگرانی نیست و میزان اپیومی که داخل آن استفاده شده کمتر از محدوده مجاز است و موجب اعتیاد نمی‌شود. گرچه لزوم افزودن ترکیبات مخدر نظیر کدئین و تریاک به دارو‌های متعددی که برای تسکین علائم ساده نظیر درد خفیف و سرفه استفاده می‌شوند جای سئوال و تعجب است. توصیه می‌شود مراجع علمی و مسئول نظیر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اجازه ندهند که شرکت‌های داروسازی با هر بهانه‌ای از ترکیبات تحت کنترل و مخدر در دارو‌های معمول استفاده کنند.
وی همچنین این را هم گفت که ترکیبات اصلی استفاده شده در دارو شامل گیاهانی مثل سیر، مرزه، آویشن، رازیانه، گلپر و میخک است که ظاهراً برای تسکین علائم بیماری کووید-۱۹ به کار می‌رود در مورد اثربخش بودن دارو و موارد مصرف و پروتکل استفاده از آن می‌بایست وزارت بهداشت پاسخگو باشد، ولی از نظر ما افزودن ترکیبات مخدر به آن ولو در مقیاس ناچیز سودبخش نیست.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار