فواید و مضرات چای سیاه؛ طبع چای سیاه سرد است یا گرم؟

فواید و مضرات چای سیاه از جمله برای چشم، معده، روده، کلیه، پوست، مو، قلب و...را به همراه طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن آورده ایم.

فواید و مضرات چای سیاه؛ طبع چای سیاه سرد است یا گرم؟

چای( به انگلیسی Tea)  یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی ها در جهان است که در این مقاله اطلاعاتی از فواید و مضرات چای سیاه چون خواص چای سیاه برای چشم، مضرات چای سیاه برای معده، مضرات چای سیاه برای پوست، مضرات چای سیاه برای مو،  مضرات چای سیاه برای کلیه و...را برایتان آورده ایم.

چای چیست؟

چای نام یک نوشیدنی معطر است که معمولاً با ریختن آب داغ یا در حال جوش بر روی برگ‌های عمل آورده شده گیاه «کاملیا سیننسیس»، که گیاهی همیشه‌سبز و بومی آسیای شرقی است به‌دست می‌آید. 

عکس چای سیاه
عکس چای سیاه

طبع چای سیاه سرد است یا گرم؟

طبع چای سیاه در طب سنتی، گرم و خشک است.

مصلح چای

مصلح چای سیاه برای افراد گرم‌ مزاج شیر است اما مصلح چای سیاه برای کسانی که طبع سردی دارند ادویه‌ های گرم مثل زنجبیل، دارچین، هل و زعفران است.

کالری چای

کالری چای دم کرده در حالت طبیعی 1 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.

ارزش غذایی چای

 

جدول ارزش غذایی چای، دم کرده حالت طبیعی
تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 1 کیلوکالری
کربوهیدرات 0.30 گرم
آب 99.70 گرم
ویتامین های چای، دم کرده حالت طبیعی
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.01 میلی گرم
کولین (B4) 0.40میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.01 میلی گرم
مواد معدنی چای، دم کرده حالت طبیعی
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
آهن 0.02 میلی گرم
منیزیم 3.00 میلی گرم
فسفر 1.00 میلی گرم
پتاسیم 37.00 میلی گرم
سدیم 3.00 میلی گرم
روی 0.02 میلی گرم
مس 0.01 میلی گرم
منگنز 0.22 میلی گرم

Tea (1)

13 خواص چای سیاه برای سلامتی

  1. از خواص چای سیاه برای چشم می توان برای کاهش پف چشم استفاده کرد زیرا کافئین موجود در چای، تاثیر مثبتی روی چشم‌های پف کرده و متورم دارد.

  2. فلاون‌های موجود در چای سیاه می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد.

  3. مصرف چای سیاه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.

  4. تیافلاوین‌های چای سیاه از تکثیر سلول‌های سرطان رحم جلوگیری می کند.

  5. مصرف چای سیاه باعث کاهش فشار خون می شود.

  6. کافئین چای سیاه در کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون مفید است.

  7. نوشیدن چای سیاه احتمال ابتلا به شکستگی استخوان‌ها در اثر پوکی استخوان را در افراد مسن کاهش می دهد.

  8. پلی‌فنول‌های موجود در چای سیاه ممکن است به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل کرده و باکتری‌های خوب روده را تغذیه کنند.

  9. یکی از فواید چای سیاه، کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه است.

  10. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سیاه ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

  11. مصرف چای سیاه  از دندان‌ها در برابر پلاک‌ها، پوسیدگی و سوراخ شدن محافظت کند‌.

  12. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سیاه باعث کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو می شود.

  13. یکی از خواص چای سیاه برای پوست این است که  آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌های موجود در آن از  پیری زودرس و شکل‌گیری چین‌وچروک پوست محافظت می کند.

Tea (2)

مضرات چای سیاه

  • مضرات چای سیاه برای معده ایجاد مشکلات گوارشی مانند سوزش معده، تهوع و ترش کردن است.

  • از مضرات چای سیاه برای پوست می توان به ایجاد لکه های تیره روی پوست صورت و خشکی پوست سر اشاره کرد.

  •  مضرات چای سیاه برای مو برای کسی پوشیده نیست زیرا کافئین موجود در چای سیاه موجب خشک کردن ساقه مو‌ها می شود.

  • از مضرات چای سیاه برای کلیه در صورت مصرف بیش از حد به دلیل این که سرشار از اگزالات است، می‌تواند منجر به سنگ کلیه شود. 

  • مضرات چای برای روده، تشدید علائم سندرم روده تحریک پذیر است زیرا حاوی کافئین زیادی است.

  • از مضرات چای سیاه در طب سنتی می توان به جمع شدن خلط سودا  و جلوگیری از جذب آهن در بدن نام برد.

  • از مضرات چای سیاه برای قلب در صورت زیاده روی در نوشیدن، تپش قلب است.

  • از مضرات خوردن چای در شب، اختلال در چرخه خواب و شب بیداری است.

  • چای سرشار از ترکیباتی چون تانن است که باعث کاهش جذب آهن می شود.

  • مصرف بیش از حد کافئین در چای ممکن است باعث احساس اضطراب، استرس و بی‌قراری می شود.

  • مصرف بیش از حد چای یا نوشیدن آن با معده خالی ممکن است باعث حالت تهوع شود.

  • زیاده روی در مصرف چای در بارداری ممکن است خطر سقط جنین و وزن کم نوزاد هنگام تولد را افزایش دهد.

  • پلی فنول موجود در چای سیاه تاثیر منفی بر کبد دارد و احتمال سرطان کبد را افزایش می دهد.

  • مصرف بیش از حد چای سیاه می تواند باعث یبوست در بدن برخی افراد شود.

  • نوشیدن چای سیاه به مقدار زیاد می تواند منجر به مشکلات هاضمه، بیخوابی، واریس و تپش  قلب شود.

  • نوشیدن چای سیاه می تواند اثرات دارویی مانند کاربامازپین ، والپروات ، پنتو باربیتال را کاهش دهد.

پرسش های متدوال

مواد موجود در چای سیاه چیست؟

چای سیاه حاوی کاتچین ، تانن، گوانین و گزانتین است.

علت زیاد چای خوردن چیست؟

عدم توازن قند خون را می توان یکی از علت های نوشیدن بیش از حد چای دانست.


سخن آخر

در این مقاله اطلاعاتی از فواید و مضرات چای سیاه را در اختیار شما قرار دادیم.اگر شما اطلاعات بیشتری از این نوشیدنی خوش عطر در اختیار دارید آن را در بخش کامنت‌های این مطلب حتما با ما در میان بگذارید

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار