رضاداد: بودجه ۶ میلیاردی جشنواره فیلم کودک

همزمان با آغاز سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان، رضاداد دبیر جزئیات برگزاری این جشنواره را را تشریح کرد.

همزمان با آغاز سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان، رضاداد دبیر جزئیات برگزاری این جشنواره را را تشریح کرد.
به گزارش تسنیم، علیرضا رضاداد عصر دیروز در نشست خبری سی ویکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه یکی از بهترین روزهای کاری بنده و همکاران در ایام جشنواره در اصفهان است که با مردم و هنرمندان اصفهان ارتباط داریم، اظهار داشت: سال گذشته توافقنامه برگزاری 5 ساله جشنواره در اصفهان به امضا رسید و جشنواره سی ام به خوبی در اصفهان برگزار شد و نوید برگزاری پایدار این رویداد در اصفهان داده شد.
وی با بیان اینکه تغییر و تحولات در مدیریت کشور و به تبع آن در مدیریت شهری اصفهان ارتباط ما با مدیریت شهرداری درباره جشنواره کودک را وقفه انداخت، افزود: تجربه دوره سی ام جشنواره خوب بود و در برخی از موارد شگف انگیز بود و ما نگرانی استقبال مردم به دلیل برگزاری در زمان تابستان را داشتیم که نتبجه عکس گرفتیم و این جشنواره با استقبال خوبی از سوی کودکان مواجه شد.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه در جشنواره سال گذشته 100 سانس فوق العاده برگزار شد که نشانگر زنده بودن شهر و باز شدن جای جشنواره در اصفهان به عنوان یک سرمایه و نیاز فرهنگی است، تصریح کرد: با استقرار مدیران جدید در شهرداری اصفهان مذاکرات سازمان سینمایی آغاز شد و استقبال همه مدیران شهری ما را بر لزوم و تداوم برگزاری این ملکف کرد که در قرارداد جدید این رویداد به صورت دائمی و پایدار در شهر اصفهان درآمد.
وی با بیان اینکه امروز شرایط خوبی از نظر جهش های فرهنگی در اصفهان ایجاد شده است، گفت: مجموعه سیتی سنتر به عنوان مجموعه قابل مقایسه با مجموعه های استاندارد جهانی از دستاوردهای فرهنگی بخش خصوصی در اصفهان است و سیاست سازمان سینمایی این است که هز اتفاقی که در حوزه زیرساختی در کشور انجام شود، با جدیت مورد حمایت قرار گیرد و هر رویدادی که در آن شهر بخواهد برگزار شود، اولویت با سینماهای نوساز و بازسازی شده است و مجموعه سیتی سنتر امسال در جشنواره قرار گرفت.
رضاداد با بیان اینکه مجموعه سیتی سنتر، پردیس سینمایی چهارباغ و سینما فلسطین مراکز نمایش فیلم های جشنواره کودک امسال هستند، تصریح کرد: سال گذشته رسانه ها درخواست سانس مستقل و مجزا داشتند که با دست اندرکاران فیلم ها نشست داشته باشند که این سانس امسال در یکی از سالن های سینمایی چهارباغ در نظر گرفته شده است و برنامه های اکران فیلم های جشنواره از ساعت 16 آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه رویدادهایی که در برگزاری برنامه های اصلی جشنواره اختلال ایجاد می کرد و هویت جشنواره را مخدوش می کرد را به زمان های دیگر سال موکول کرده ایم تا استانداردهای برگزاری جشنواره رعایت شود، افزود: امسال جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان به سی و یکمین ایستگاه خود می رسد و این سرمایه گرانقدی است که 4 دهه از عمر آن گذشته که امیدواریم امسال از این سرمایه بهترین برداشت را داشته باشیم.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه سازمان سینمایی با همکاری سازمان فارابی و شهرداری تفاهم نامه ای را به امضا رساند که مقررات جشنواره به شورای عالی واگذار شد، گفت: این شورا ترکیبی از هنرمندان و دست اندکاران سینمای کودک و شهرداری است که وظیفه  آن تصویت کلیات جشنواره و بودجه است.
وی با اشاره به بخش های جشنواره سی ویکم بیان کودک در بخش اصلی رقابتی بیان کرد: در بخش سینمای ایرن سینمایی بلند، داستانی، پویانمایی و فیلم کوتاه و در بخش بین الملل سینمایی پویانمایی، سینمایی بلند و فیلم کوتاه برگزار می شود و بخش نمایش ویژه به صورت غیررقابتی برگزا می شود.
رضاداد افزود: در بخش سینمای ایران 378 اثر متقاضی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که 316 اثر بازبینی و در نهایت 41 اثر برای بخش رقابتی جشنواره انتخاب شده است که شامل 14 سینمایی بلند، 18 اثر پویانمایی، 7 اثر داستانی بلند و 11 فیلم کوتاه داستانی است و در این میان 26 اثر در اصفهان ساخته شده است.
وی با اشاره به بخش بین الملل جشنواره بیان کرد: 420 اثر بین المللی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که 282 اثر واجد شرایط حضور در جشنواره بود و در نهایت 45 فیلم برای این بخش انتخاب شده است که شامل 19 فیلم بلند سینمایی، 5 پویانمایی، 7 پویانمایی کوتاه و 7 داستانی بلند بود و 10 اثر از این آثار توسط فیلمسازان ایرانی ساخته شده است که تلاش شده بهترین آثار سینمایی جهان در این جشنواره حضور داشته باشد و با توجه به اینکه اکران این فیلم ها تنها در زمان جشنواره در ایران برگزار می شود و نسخه خانگی آنها نیز وجود ندارد، این جشنواره فرصت خوبی برای تماشای فیلم های بخش بین الملل است.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه در بخش غیررقابتی جشنواره 33 اثر از فیلمسازان اصفهانی اکران می شود، گفت: فیلم سینمایی "اتاق تاریک" ساخته روح الله حجازی که به موضوع مبارزه با کودک آزاری پرداخته به همراه نقد آن در طول جشنواره برگزار می شود.
وی ا اشاره به فیلم‌های بخش نمایش‌های ویژه غیر رقابتی بین‌الملل گفت: در بخش بزرگداشت هایائو میازاکی، انیمیشن ساز ژاپنی 2 اثر، در بخش برگزیدگان جشنواره بین المللی فستیماژ فرانسه 6 اثر، در بخش برگزیدگان جشنواره بین المللی اینتر فیلم برلین 6 اثر، در بخش برگزیدگان بخش انیمیشن های جشنواره دانشجویی فرانسه 12 اثر و در بخش برگزیده آثار روز سینمای کودک و نوجوان 5 اثر شرکت دارند.
رضاداد با اشاره برگزاری نکوداشت در طول جشنواره امسال افزود: نکوداشت فریال بهزاد، ناصر چشم آذر و برادران دالون در این دوره از جشنواره در اصفهان برگزار می شود.
وی با اشاره به هیئت انتخاب سی ویکمین جشنواره فیلم کودک بیان کرد: حسن آقاکریمی، فرزاد اژدری، سید محمدرضا خردمندان، امیر سحرخیز و مرضیه محبوب آثار را برای شرکت در رقابت جشنواره انتخاب کردند، همچنین هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران را مرضیه برومند، سروش صحت، شبنم مقدمی، بهروز شعیبی و سحر عصر آزاد تشکیل می دهند و آثار بخش مسابقه بلند داستانی را پوران درخشنده، مریم سعادت، امیرحسین صدیق، مهرداد غفارزاده و بهروز مفید ارزیابی می کنند.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با اشاره به هیئت داوران بخش های مسابقه سینمای بین الملل گفت: داوران بخش فیلم بلند سینمایی و کوتاه داستانی شامل ماری تاراسکون از فرانسه، پیتر ونرین از هلند، بیاتریکس سارتوری از سوئیس، بِکِر بولبول از ترکیه، تران اسپانبرگ از سوئد، امیر اسفندیاری و فریال بهزاد از ایران تشکیل می دهند، همچنین فیلم های پویانمایی و کوتاه بین الملل را گیل لوموند از فرانسه، آلنا شیوا از روسیه، کتوان جانیلدزه از گرجستان، جولیا اوکر از آلمان، امید خوش نظر و علی نوری اسکویی از ایران ارزیابی می کنند.
وی با اشاره به بخش سیفژ جشنواره که با حمایت یونسکو انجام می شود، افزود: مارتینا لسچر از اتریش، رونا مارتینز اولایان از ترکیه و مهگان فرهنگ از ایران جایزه سیفژ جشنواره را اهدا می کنند همچنین به پیشنهاد اعضای شورای عالی جشنواره امسال بخش جایزه ویژه زنده یاد زاون قوکاسیان نیز در طول جشنواره برگزار می شود.
رضاداد با اشاره به برگزاری کارگاه در طول جشنواره بیان کرد: 3 کارگاه نشست اقتباس در سینمای کودکان و نوجوانان، امنیت روان کودکان و نوجوانان و جلوه های بصری در سینمای کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد، همچنین 5 کارگاه در بخش بین الملل با عناوینی چون فیلم نامه نویسی کارتی، چگونگی کارگردانی، اقتصاد در سینما و پخش جهانی، چگونگی تحلیل فیلم برای کودکان و کارگاه انیمیشن روسی، سنت و مدرنیته در طول جشنواره برگزار می شود.
وی با بیان اینکه همزمان با برگزاری جشنواره در اصفهان، گزیده فیلم ها در یک سالن و در دو سانس در مراکز استان های دیگر اکران می شود، گفت: امسال 150 نوجوان از استان های دیگر مهمان جشنواره هستند و همچنین کودکان و نوجوانانی که در زلزله کرمانشاه آسیب دیده اند و بچه های شین آباد مهمانان ویژه جشنواره امسال هستند.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه سینما در رشد شخصیت و کمال بخشی خلاقیت کودکان نقش مهم یدارد، گفت: جشنواره کودک بهانه ای برای وحدت و همگرایی قومی و ملی است.
وی با اشاره به بودجه جشنواره بیان کرد: سازمان سینمایی 3 میلیارد تومان و شهرداری اصفهان نیز تقریبا همین میزان را برای برگزاری جشنواره در نظر گرفته است و با توجه به سیاست تمرکززدائی، این اقدام شهرداری به توسعه و عدالت اجتماعی کمک خواهد کرد که ما نیز اکر ظرفیت مالی در استان ها وجود داشته باشد از آن استقبال می کنیم.
رضاداد اضافه کرد: با توجه به رشد 30 تا 50 درصدی هزینه ها، برنامه های جشنواره سی ویکم به گونه ای تنظیم شده است که هیچ  رویدادی از قلم انداخته نشود البته در زمینه هایی نیز صرفه جویی شده است به طور مثال از مهمانان خواسته شده که به دلیل بالا بودن قیمت بلیت هواپیما با اتوبوس و یا ماشین به اصفهان بیایند که آنها نیز از این پیشنهاد استقبال کردند.
وی با بیان اینکه دربا اشاره به رشد 10 برابری درآمد سینماهای کشور تصریح کرد: در سال 91 درآمد سینماها 27 میلیارد تومان بود و امسال پیش بینی درآمد به 300 میلیارد تومان رسیده است، به این رشد به معنی زنده بودن سینما است.
دبیر سی یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان افزود: افزایش قیمت بلیط سینماها در طول این سال ها 2 برابر شده است اما مراجعات به سینما 5 برابر و درآمد سینماها 10 برابر رشد داشته است و این به معنی آن است که سینما برا مسئولیت اجتماعی بسیاری از حوزه ها را به دوش می کشد و اکنون وضعیت سینما نسبت به گذشته در شرایط بهتری است.
وی با اشاره به افتتاح 100 سالن سینمایی در سال گذشته بیان کرد: امسال 125 سالن سینمایی در کشور بازسازی و نوسازی شده است و تا پایان سال 100 سالن دیگر به ظرفیت سینماهای کشوراضافه خواهد شد.

ارسال نظر