افتتاح بزرگترین مجتمع داروسازی تولید سوربیتول در اصفهان
رئیس جهاد دانشگاهی در آیین افتتاح بزرگترین مجتمع داروسازی تولید سوربیتول در اصفهان با بیان این که در جهاد دانشگاهی معتقدیم که مأموریت ما، فراتر از یک وظیفه سازمانی، تکلیفی دینی و انقلابی است
رئیس جهاد دانشگاهی در آیین افتتاح بزرگترین مجتمع داروسازی تولید سوربیتول در اصفهان با بیان این که در جهاد دانشگاهی معتقدیم که مأموریت ما، فراتر از یک وظیفه سازمانی، تکلیفی دینی و انقلابی است، گفت: بر این باوریم که باتکیهبر همت و توانمندی نیروهای انقلابی و متخصص داخلی و استفاده از تجارب داخل و خارج، میتوانیم گامهای مؤثری در راستای حل این چالشهای کشورمان برداریم.
حسن مسلمی نائینی با اشاره به این که سوربیتول یکی از مواد راهبردی و اولیه در صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی محسوب میشود، گفت: در حال حاضر، ظرفیت تولید این ماده در کشور بهگونهای است که میتوان ساخت کارخانههایی مانند ویتامین C که سوربیتول پیشنیاز آن است و دیگر کارخانهها را شروع کرد و توسعه داد.
مسلمی نائینی تصریح کرد: زمانی که این کارخانه و فنّاوری آن به ما واگذار شد، دستگاههای اتوماسیون و دانش فنی به طور کامل از بین رفته بود. باتکیهبر ظرفیتهای داخلی و دعوت از متخصصان حوزههای مختلف، توانستیم این دانش فنی و دستگاههای اتوماسیون را احیا کنیم. بسیاری از بخشهای مختلف کارخانه نیز با اتکا به دانش و ظرفیتهای داخلی بهروز شدند.
او افزود: بی شک هر گام از مسیر پیشرفت این مجموعه مرهون تلاشهای خالصانه و مجاهدتهای آنانی است که با عشق به میهن و آرزوی سربلندی ایران اسلامی، زندگی خود را وقف تعالی این سرزمین کردهاند.
در راستای بازآفرینی دولت میتوان کارها را به دست دانشگاهیان سپرد
استاندار در این مراسم با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و مسائل کنونی به دلیل عدم مدیریت درست است گفت: مشکلات بزرگ کشورها به دلیل چاق بودن دولتهاست و اولین راهکار بازآفرینی دولت است در واقع باید تصدیگری را از دولت کاهش داد.
به گفته مهدی جمالینژاد واگذاری امور به نهادهای غیردولتی و مردم باعث تسهیل کارها میشود و جهاد دانشگاهی در جهت کوچکسازی دولت جایگاه مترقی داشته است و میتواند بهعنوان نهاد غیردولتی به کاهش تصدیگری دولت کمک کند و به تعبیری فرهنگ این کار را تسهیل کند.
او تأکید کرد: در قالب بازآفرینی دولت میتوان بسیاری از کارها را به جمع دانشگاهی سپرد و در منطقه تیران و کرون بر اساس سند آمایش سرزمینی، ظرفیت ایجاد پارکهای لجستیک کشاورزی، احداث صنایع تبدیلی، ایجاد نیروگاههای خورشیدی، منطقه ویژه فناوری، توسعه گردشگری صنعتی و … وجود دارد.
جمالینژاد بیان کرد: تیران و کرون ظرفیت تبدیلشدن به هاب منطقهای حوزه سلامت، گردشگری، تولید مکملهای غذایی، اسانسها و طب سنتی را دارد.
تجلی تلاش ملی با احیاء کارخانه سوربیتول
نماینده مردم نجفآباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: احیاء کارخانه سوربیتول با تأکید بر نگاه استراتژیک و همت متخصصان داخلی، بار دیگر جایگاه علم، نوآوری و تلاش ملی را به نمایش گذاشت.
ابوالفضل ابوترابی با بیان اینکه یکی از افتخارات این افتتاحیه، بومیسازی و نصب دستگاههای خط تولید است تصریح کرد: امروز با تأکید بر اصل ۴۴ قانون اساسی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب، باور داریم که میتوان کشور را بدون اتکا به منابع دولتی اداره کرد. مشکل اصلی، عملکرد ضعیف دولتیها در حمایت عملی از بخش خصوصی است.
او تأکید کرد: این ۵۰۰۰ هکتار، بدون بودجه دولتی و باتوجهبه موقعیت جغرافیایی و اقتصادی منطقه، امکان آبادانی دارد.
ابوترابی اضافه کرد: در این منطقه ویژه، تولیدات دارویی، تجهیزات بهداشتی و اقلام آرایشی با همکاری بخش خصوصی بهراحتی امکانپذیر است.
گفتنی است راهاندازی خط تولید سوربیتول ۷۰ درصد توسط گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی در منطقه تیران و کرون اصفهان انجام شد.
این کارخانه بهعنوان نخستین کارخانه تولیدکننده سوربیتول ۷۰ درصد در ایران و غرب آسیا با حمایت جهاد دانشگاهی و با استفاده از فناوری پیشرفته و نیروی متخصص داخلی به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
این پروژه نهتنها ظرفیت اشتغالزایی و رشد اقتصادی چشمگیری برای منطقه فراهم کرده است، بلکه بهعنوان یک واحد صنعتی سبز، تأثیرات مثبتی بر محیطزیست و توسعه پایدار نیز خواهد داشت.