صرفه‌جویی ۱۴۰ هزار مترمکعبی آب در حوضه آبریز زاینده‌رود

آب و فاضلاب روستایی فریدون‌شهر در سال جاری با اجرای ۲۶ طرح در حوزه آب روستاهای این شهرستان موجب صرفه‌جویی سالانه ۱۴۰ هزار مترمکعبی آب شرب می‌شود که بخش اعظمی از این حجم آب به سمت زاینده‌رود روانه شده و بخش دیگر در همین حوضه آبریز، سفره‌های آب زیرزمینی را تغذیه می‌کند.

اصفهان امروز: آب و فاضلاب روستایی فریدون‌شهر در سال جاری با اجرای ۲۶ طرح در حوزه آب روستاهای این شهرستان موجب صرفه‌جویی سالانه ۱۴۰ هزار مترمکعبی آب شرب می‌شود که بخش اعظمی از این حجم آب به سمت زاینده‌رود روانه شده و بخش دیگر در همین حوضه آبریز، سفره‌های آب زیرزمینی را تغذیه می‌کند. به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، مدیر اداره آب و فاضلاب روستایی فریدون‌شهر از اجرای ۲۶ طرح در حوزه آب روستایی در این شهرستان خبر داد و گفت: این حجم عملیات در هیچ شرکت آب روستایی کشور تاکنون اتفاق نیافته است. محمدرضا یبلویی ادامه داد: اجرای این طرح‌ها موجب صرفه‌جویی سالانه حدود ۱۴۰ هزار مترمکعب آب می‌شود.

ممانعت از هدر رفت آب

وی با اشاره به این‌که یکی از مهم‌ترین سرچشمه‌های زاینده‌رود منابع آبی شهرستان فریدون‌شهر هستند خاطرنشان کرد: این سرچشمه‌ها به‌عنوان مهم‌ترین منبع آبی استان اصفهان محسوب می‌شوند که به علت فرسوده بودن شبکه‌های توزیع مقدار زیادی از منابع آبی این شهرستان هدر می‌رود و با اصلاح این شبکه‌ها می‌توان حجم گسترده‌ای از این آب‌ها را به سمت زاینده‌رود برگرداند.

صرفه‌جویی در آب

وی اظهار کرد: آبفار فریدون‌شهر در سال جاری برای صرفه‌جویی در آب و خدمات‌رسانی بهتر به مردم با در نظر داشتن الگوی اقتصاد مقاومتی در اقدامی بی‌سابقه و جهادی تصمیم به اجرای ۲۶ طرح در حوزه آب روستایی این شهرستان گرفته است که اجرای این طرح‌ها بیش از نیمی از خانوارهای روستایی این شهرستان را منتفع می‌کنند. مدیر آبفار فریدون‌شهر این طرح‌ها را شامل اصلاح و توسعه شبکه توزیع روستاهای چقا، بزمه، دهسور علیا و سفلی، چقادر، دره سیب، میدانک اول، میدانک دوم، دره تاج الدین، شاه نشین و سرداب سفلی عنوان کرد. یبلویی همچنین ساخت مخزن ذخیره آب همراه با محوطه سازی و فنس کشی در روستای خویگان، ساخت مخزن ۳۰۰ مترمکعبی در روستای چقا، ساخت مخزن ۲۰۰ مترمکعبی همراه با محوطه سازی و فنس کشی و اجرای خط انتقال ۱۲۰۰ متری در روستای دهسور، بهسازی یک باب چشمه و اجرای خط انتقال در شرایط سخت در روستای مکدین، اجرای خط انتقال در روستای میدانک اول، ساخت مخزن ۲۰ مترمکعبی در روستای شاه نشین و اجرای خط انتقال روستای گوراب را از دیگر طرح‌های این اداره در سال جاری برشمرد.

آب‌ر سانی به روستای سروشجان

وی بابیان اینکه آب روستای سروشجان نیز که به علت نیتراته شدن چند سالی است با مشکل روبرو است خاطرنشان کرد: سال گذشته جانمایی چاه جدید و سالم این روستا بعد از پایش آبی انجام‌شده و این نوید را می‌دهیم که در سال جاری عملیات حفر چاه جدید، اجرای خط انتقال تا روستا و احداث ایستگاه پمپاژ کلید خورده و آب سالم و کاملاً بهداشتی در لوله‌کشی این روستا جاری شود.

طرح تله‌متری آب‌رسانی

این مدیر جوان بابیان این‌که برای اولین بار در حوزه آب و فاضلاب روستایی این شهرستان طرح تله‌متری آب‌رسانی به مجتمع روستایی قلعه سرخ انجام خواهد شد، گفت: باقابلیت مانیتورینگ و کنترل از راه دور خطوط انتقال طرح تله‌متری مجتمع روستایی قلعه سرخ که در آن از جدیدترین سامانه کنترل از راه دور استفاده می‌شود، فرایند کنترل شبکه آب‌رسانی، پاسخگویی به مشترکین و عیب‌یابی خطوط انتقال با سرعت و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت و با هدایت دستگاهی و کنترل لحظه‌به‌لحظه این سامانه دیگر در این روستاها شاهد قطعی آب نخواهیم بود.

توسعه شبکه آب‌رسانی روستاها

یبلویی در مورد روستاهای غیر تحت پوشش از احداث، اصلاح و توسعه شبکه آب‌رسانی این روستاها توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه پاسداران خبر داد و افزود: آبفار فریدون‌شهر با همکاری سپاه تلاش می‌کند آب بهداشتی سالم در لوله‌های خانگی روستاهای پشت کوه جاری شود. در همین راستا سپاه در سال جاری احداث، اصلاح و توسعه شبکه آب‌رسانی روستاهای طرزه، دورک، تبر و مصیر را در برنامه قرار داده و به مرحله اجرا درآورده است.

صرفه‌جویی 11600 مترمکعب آب در ماه

وی تأکید کرد: با اجرای طرح‌های تعریف‌شده آبفار فریدون‌شهر در سال جاری، ماهیانه حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود که این صرفه‌جویی سالانه حدود ۱۴۰ هزار مترمکعب آب را به سمت رودخانه زاینده‌رود روانه و یا در منابع آب‌های زیرزمینی شهرستان فریدون‌شهر در حوضه آبریز زاینده‌رود ذخیره کرده و از تبعات خالی شدن سفره‌های آب زیرزمینی همچون نیتراته شدن آب چاه‌ها و نشست زمین جلوگیری می‌کند. نگاهی به حجم صرفه‌جویی این طرح‌ها این نکته را به مسئولان استانی متذکر می‌شود که گاه با توجه به شهرستان‌های محروم استان و تزریق بودجه و اعتبار موردنیاز برای اجرای چنین طرح‌هایی نه‌تنها مشکلات مردم آن مناطق حل‌شده و تا حدی از محرومیت این مناطق کاسته، بلکه خودبه‌خود قدم‌هایی اساسی برای رفع مشکلاتی نظیر آب شهر اصفهان که اکنون مهم‌ترین مشکل این شهر است، برداشته می‌شود.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار