کشف 20 متر تونل مخفی زیرزمینی در نطنز
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز گفت: طبق بررسیهای اولیه در بافت تاریخی محله افوشته نطنز، کشف 20 متر از تونلهای مخفی زیر زمینی در این محله تأیید شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز گفت: طبق بررسیهای اولیه در بافت تاریخی محله افوشته نطنز، کشف 20 متر از تونلهای مخفی زیر زمینی در این محله تأیید شد.
حسین یزدانمهر در گفتوگو با ایسنا ، اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده توسط تیم باستان شناسی استان، کشف تونلهای زیر زمینی مخفی در بافت تاریخی افوشته نطنز تأیید شد.
وی افزود: مدتی است که این خانه توسط یک مالک خصوصی خریداری شده که در حال بازسازی برای تبدیل به مرکز اقامتی بود و در حین بازسازی حفرهای باز و تونلی پیدا شده بود ولی نیاز به بررسی داشت.
رئیس میراث فرهنگی نطنز گفت: اخیراً یک تیم باستانشناسی از استان اصفهان، این تونل را بررسی کرده و نزدیک به 20 متر از این تونل هم بازگشایی شد، ولی ادامه کار نیاز به مجوز از سازمان پژوهشهای کشور دارد که پیگیریهایی در این حوزه انجام شده است.
وی پیرامون این سؤال که انتهای این تونلهای مخفی به کجا ختم میشود، تصریح کرد: اکنون نمیتوان به صورت دقیق گفت که انتهای این تونلها کجاست، اما از آنجایی که این تونلها به علت بستر سنگی زیر خانه سورگاه، داخل سنگ کنده کاری شده و بدنه و کف و سقف همه سنگی است، قطعاً کاربری مهمی داشته است.
یزدانمهر خاطرنشان کرد: در برخی دیگر از نقاط قدیمی و مهم کشور همچنین تونلهایی وجود داشته است که قویترین علت برای این تونلها ایجاد راه ارتباطی در زمان خطر و یا حمله بوده است.
وی گفت: از آنجایی که اکثر آثار تاریخی افوشته متعلق به دوره تیموری است، احتمال دارد این تونل هم مربوط به این دوره باشد و حتی میتواند قدیمیتر از دوره تیموری هم باشد که همه این موارد نیاز به بررسی دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز پیرامون شایعاتی مبنی بر کشف گنج در این تونل افزود: هیچگونه گنج و یا اشیای با ارزشی تا به این لحظه کشف نشده است و کشف هرگونه شی در این تونلها را تکذیب میکنیم.
یزدانمهر خاطرنشان کرد: اگر ادامه کاوشها و آمادهسازی برای بازدید انجام شود، قطعاً تحولی عظیم در صنعت گردشگری نطنز و شاید استان اصفهان را شاهد خواهیم بود که از این رو همه تلاشهایمان را برای این مهم انجام خواهیم داد.
کد خبرنگار: 13093