تاکتیک مدیران تلگرام برای فیلتر نشدن در ایران؟!
تلگرام قرار است به زودی فیلتر شود؛ این خبریست که در روزهای اخیر به گوش میرسد و موجب شده بار دیگر نرمافزار پیامرسان محبوب ایرانیان به صدر اخبار پیوند بخورد. با اخباری ناخوشایند که ظاهرا به گوش مدیران تلگرام هم رسیده و واکنش ایشان را به دنبال داشته است!
فیلترینگ تگرام که یکبار در ابتدای دی ماه رقم خورد و حتی تجمعات پرشمار و پراکنده آن روزها را تحتالشعاع قرار داد، بار دیگر در دستور کار قرار گرفته است. این را یکی از نمایندگان مجلس خبر داد که مدعی ست فیلترینگ این نرمافزار در شورای عالی فضای مجازی هم به تصویب رسیده و دولت راه گریزی از اجرایش ندارد.
به گزارش تابناک، تلگرام قرار است به زودی فیلتر شود؛ این خبریست که در روزهای اخیر به گوش میرسد و موجب شده بار دیگر نرمافزار پیامرسان محبوب ایرانیان به صدر اخبار پیوند بخورد. با اخباری ناخوشایند که ظاهرا به گوش مدیران تلگرام هم رسیده و واکنش ایشان را به دنبال داشته است!
فیلترینگ تگرام که یکبار در ابتدای دی ماه رقم خورد و حتی تجمعات پرشمار و پراکنده آن روزها را تحتالشعاع قرار داد، بار دیگر در دستور کار قرار گرفته است. این را یکی از نمایندگان مجلس خبر داد که مدعی ست فیلترینگ این نرمافزار در شورای عالی فضای مجازی هم به تصویب رسیده و دولت راه گریزی از اجرایش ندارد.
خبری که البته توسط مسئولان شورای عالی فضای مجازی تکذیب شد، اما نتوانست و نمیتواند به اخبار فراوان پیرامون فیلترینگِ قریب الوقوع تلگرام پایان دهد. اخباری که روز به روز بر شمارشان افزوده میشود و حتی گمانه زنیهایی هم در خصوص چرایی آن منتشر میشود. از جمله اینکه تلاش تلگرام برای انتشار نوعی «پول دیجیتالی» دلیل اتخاذ این تصمیم است.
صحبت درباره پول دیجیتال و رمزنگاری شده تلگرام، همان «گرام» (Gram) است که با مطرح شدن بحث درباره ساخت نسخه غیرقابل فیلتر تلگرام (TON) رسانهای شد و آن گونه که مدیران تلگرام گفتهاند، قرار است بر بستر دیگر نرمافزارهای این مجموعه نیز قابل تبادل باشد. پولی شبیه «بیت کوین» که میتواند تاثیر بزرگی در اقتصاد کشورمان داشته باشد.
بحث تولید و انتشار این پول توسط تلگرام در حالی مطرح میشود که اغلب کاربران این نرم افزار را ایرانیان تشکیل میدهند و اقبال هموطنانمان به این شبکه اجتماعی موبایلی، بارها و بارها مسئولان کشورمان را به واکنشهایی واداشته است. واکنشهایی از جمله مذاکره با مدیران تلگرام برای حذف محتواهای نامناسب و انتقال سرورهای این نرم افزار به کشورمان. کشمکشی بزرگ که در برخی مقاطع به حاشیههایی نیز منجر میشد.
همه این حاشیهها البته نتوانست به فیلتر کردن تلگرام منجر شود تا غائله دی ماه که برخی تدابیر امنیتی موجب فیلترینگ چند روزه تلگرام شد. اتفاقی که این بار ظاهرا دلیل بزرگتری برای رقم خوردن آن وجود دارد و آن دلیل چیزی نیست جز ورود این نرم افزار به عرصه تبادلات مالی و تاثیر بزرگی که ارز دیجیتالی تلگرام بر اقتصاد کشورمان خواهد گذاشت.
موضوعی که ظاهرا برای مسئولان کشورمان حکم عبور از خط قرمز را دارد تا جایی که میشنویم تلگرام به زودی برای همیشه فیلتر خواهد شد. خبری که بعید است در تصمیم امروز مدیران این نرم افزار برای تحریم کشورمان بی اثر باشد. اینکه اعلام کردند: «افراد یا کشورهایی که در فهرست تحریمهای آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل قرار دارند، اجازه مشارکت در خرید ارز رمزنگار «گرم» تلگرام را ندارند.»
تحریمی که در ادامه به وضوح نام کشورمان در زمره مشمولان آن قرار گرفته تا به نوعی خیال مسئولان کشورمان را از عبور تلگرام از خط قرمزها راحت کند. گمانه زنیای که البته ممکن است واقعیت نداشته باشد، یا فراتر از آن، نتواند اطمینان مسئولان کشورمان را جلب کند و به فیلترینگ تلگرام منجر شود. اتفاقی که اگر رخ دهد، بی شک یکی از جنجالیترین تصمیمات مسئولان در سال جدید لقب خواهد گرفت.