مردم روزانه 320 گرم نان مصرف می‌کنند

رئیس مرکز بهداشت محیط اصفهان با بیان اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۳ هزار و ۷۵۰ مورد آزمایش کیفیت نان در استان انجام شد، گفت: باید از روش‌های نوین بازرسی در این زمینه استفاده کنیم.

رئیس مرکز بهداشت محیط اصفهان با بیان اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۳ هزار و ۷۵۰ مورد آزمایش کیفیت نان در استان انجام شد، گفت: باید از روش‌های نوین بازرسی در این زمینه استفاده کنیم.
به گزارش تسنیم، مهدی رفیعی در مراسم بزرگداشت روز ملی نان که با حضور نانوایان 27 استان کشور در تالار شریعتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد با بیان اینکه نان یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه‌ای است و باید برای افزایش کیفیت آن اقدامات لازم را انجام دهیم، اظهار داشت: بخش زیادی از انرژی مورد نیاز شهروندان ما از نان تامین می‌شود و این در حالی است که سالانه 2 میلیون تن ضایعات نان در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو کشورهای با مصرف بالای نان است، خاطرنشان کرد: باید استانداردهای تولید نان و اعداد معین در مصوبات شورای عالی سلامت در تولید رعایت شود.
رئیس مرکز بهداشت محیط اصفهان با اشاره به اینکه باید تمام الزامات قانونی در تولید نان اجرایی شود، بیان کرد: بازرسان بهداشت محیط با بازرسی و کنترل مواد اولیه تولید نان اقدامات پیشگرانه را مورد توجه قرار می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه اغلب سلامت نانوایان در کشور مورد غفلت واقع شده است، گفت: باید سلامت جسمی و روحی نانوایان مورد توجه قرار گیرد چراکه در تولید نان ارتباط مستقیم دارد.
رفیعی با اشاره به اینکه چنانچه کیفیت نان افرایش یابد شاهد کاهش خیلی از معضلات سلامتی خواهیم بود، افزود: در این زمینه استفاده از گونه‌های گندم مناسب، فرآیند تبدیل گندم به آرد و آسیب شناسی تولید نان از مزرعه تا نانوایی مورد توجه قرار گیرد.
مردم روزانه 320 گرم نان مصرف می‌کنند
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میزان سبوس گیری در نانوایی‌های سنتی باید اصلاح شود، گفت: در این خصوص مقاومت‌هایی از سوی سودجویان وجود دارد.
زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه نان به عنوان کالای استراتژیک و قوت غالب مردم اهمیت بسیار زیادی دارد، اظهار داشت: به طور متوسط روزانه مردم 320 گرم در روز نان مصرف می‌کنند و این سرانه مصرف در شهر حدود 286 گرم و در روستاها 382 گرم است.
وی با بیان اینکه دامنه مصرف نان در اقشار کم درآمد و پردرآمد متفاوت است، افزود: ارزش تغذیه‌ای نان بسیار بالاست و ما روزانه انرژی زیادی را از نان تامین می‌کنیم و از این رو اقشار کم در آمد سهم بیشتری از انرژی شان را از نان می‌گیرند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه بخش زیادی از کلسیم، فسفر و آهن اقشار کم درآمد از نان کامل تامین می شود، بیان کرد: اگر زنجیره آرد و نان را با هم در نظر بگیریم و این زنجیره را اصلاح کنیم نان سالم خواهیم داشت که در نهایت این امر منجر به افزایش کیفیت نان خواهد شد.
وی با بیان اینکه اگر فرآیند تخمیر به خوبی انجام نشود بسیاری از مواد مغذی جذب نخواهد شد، تصریح کرد: در این زمینه کمبود آهن از عواقب بیشتری برخوردار است که شبب افزایش مرگ و میر مادران باردار، طولانی شدن بیماری‌ها، کندی ذهن و... خواهد شد.
نان سبوس‌دار ارگانیک از 70 بیماری پیشگیری می‌کند
متخصص طب سنتی در این همایش گفت: با مصرف نان تهیه شده از گندم سبوس دار ارگانیک از 70 بیماری می‌توان پیشگیری کرد.
حمید رضا ضیایی اظهار داشت: تنها با تولید نان گندم سبوس‌دار ارگانیک و جای دادن آن در سبد خانوار و مصرف آن می‌توانیم از 70 بیماری صد در صد پیشگیری کنیم.
وی بیان کرد: نان کامل یا همان نان سبوس دار دارای مواد مغذی همچون بیوتین و زینک و تمام انواع ویتامین گروه B و E است.
متخصص طب سنتی بیان کرد: اگر می‌خواهیم نسل سالمی داشته باشیم تنها با تولید نان کامل و سبوس دار و مصرف آن توسط زنان باردار و شیرده می‌توانیم به آن دست یابیم.
وی با بیان اینکه بیوتین موجود در نان سبوس دار می‌تواند عامل پیشگیری از ریزش مود، تنظیم کننده قند خون و کلسترول و غیره باشد، افزود: این در حالی است که تولید نان با آرد سفید تنها یک نان بی کیفیت و عاری از هر گونه مواد مغذی را به خانوارها تحویل داده است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار