ایران در تولید پارچه مبلی موفق عمل کرده است
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان گفت: در حال حاضر در زمینه تولید پارچه مبلی ما موفق عمل کردهایم و پارچههای متنوع و با کیفیتی در حال تولید است و با حمایت از تولیدکننده عمق بازار محصولات داخلی نیز افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان گفت: در حال حاضر در زمینه تولید پارچه مبلی ما موفق عمل کردهایم و پارچههای متنوع و با کیفیتی در حال تولید است و با حمایت از تولیدکننده عمق بازار محصولات داخلی نیز افزایش یافته است.
احمد تقی زاده امروز در گفتوگو با فارس، در رابطه با اوضاع اقتصادی صنف پارچهفروشان اظهار کرد: پارچهفروشان در سالهای گذشته وضعیت بهتری داشتهاند و در حال حاضر با گذر زمان اوضاع این صنف بدتر میشود.
وی افزود: چندی قبل مهمترین بحث پیرامون این صنف مربوط به واردات و جنسهای چینی بی کیفیت بود؛ اما الآن معضل این صنف از این موارد فراتر رفته و به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب مردم، دیگر حمایتی از محصولات این صنف اعم از تولید داخل، چینی و ...صورت نمیگیرد.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان بیان کرد: تمایل مردم به خرید پارچه با کاهش چشمگیری همراه بوده است و تقاضای خرید در این صنف به دلایل مختلفی در گذشته بیشتر بوده است؛ به طور مثال در شب عید تقاضا برای چادر مشکی و پارچه لباسی هر سال افزایش مییافت.
تقی زاده اضافه کرد: در سال جاری تاکنون شب عید در این صنف شروع نشده و از حضور مردم برای خرید پارچه خبری نیست و این در حالی است که شب عید در صنف پارچهفروشان همیشه از دی ماه شروع میشد.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان تأکید کرد: از طرفی دیگر در کنار رکود حکمفرما بر بازار پارچهفروشان، رشد هزینههای بیمه، مالیات و هزینههای باربری نیز بر مشکلات این صنف افزوده است.
وی اذعان داشت: در حال حاضر علیرغم کاهش فروش فعالان این اتحادیه، سازمان امور مالیاتی همچنان طلب مالیات میکند و علیرغم اینکه در این شرایط اقتصادی میزان دریافت مالیات را کاهش نداده، اقدام به وضع مالیات متمم نیز کرده و مبالغ را افزایش داده است.
تقی زاده خاطرنشان کرد: پارچهفروشان در مغازهها و فروشگاههای خود به نیروی کار نیاز دارند اما به دلیل رکود بازار و شرایط اقتصادی قادر به تأمین حقوق کارمندان نیستند.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان در رابطه با تولید پارچه در داخل گفت: در شرایط فعلی در تولید پارچه ما نمیتوانیم به صورت صد درصد موفق باشیم و در تولید به محصول مشخص نظیر چادر مشکی، بعد از سالها موفق به تولید این محصول در داخل شدهایم.
وی در همین راستا تصریح کرد: چادر مشکی تولید شده داخلی علیرغم برخورداری از کیفیت بالا، در مقایسه با نمونههای خارجی از تنوع و رنگ مناسبی برخوردار نیست و این در حالی است که نیاز بازار مصرفی داخل سالانه 75 میلیون متر است.
تقی زاده به واردات خط تولید پارچه به جای واردات محصول نهایی اشاره کرد و بیان داشت: مهمترین عاملی که توان رقابتپذیری تولیدکنندگان داخلی را در بازار پارچهفروشان کاهش داده است، به روز نبودن دستگاهها و واردات پارچه و پتو به جای واردات تجهیزات و دستگاههای تولیدی است.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان خاطرنشان کرد: برای رفع نیاز بازار داخل باید خط تولید پارچه را وارد کشور کرد و از سرمایهگذارانی که میتوانند در این زمینه وارد شوند، حمایت به عمل آورد تا از این طریق هم نیاز داخلی را با تولید پارچه پاسخ داد و هم از این طریق ایجاد اشتغال کرد.
وی همچنین در ادامه اذعان داشت: در حال حاضر در زمینه تولید پارچه مبلی ما موفق عمل کردهایم و پارچههای متنوع و با کیفیتی در حال تولید است و با حمایت از تولیدکننده و ایجاد رقابت در این بخش، عمق بازار محصولات داخلی نیز افزایش یافته است.
تقی زاده در زمینه بازار پتو نیز تصریح کرد: بازار پتو نیز تحت نظارت این اتحادیه است و در این بخش نیز ضعف تولید داخل مشاهده شده است. در شرایط فعلی پتوهای چینی با افزایش تقاضا روبرو شدهاند و جای خالی تولید هدفمند و ارتقای دستگاههای تولیدی در این زمینه نیز دیده میشود.
وی گفت: اصفهان در حدود صد سال گذشته بهترین صنعت پارچه را جهان کسب میکند و به منچستر ایران معروف میشود اما امروزه در این صنعت حرفی برای گفتن نداریم و کشورهای دیگری نظیر کره، اندونزی، چین و هند در حال حاضر در رتبه بالاتری از ما قرار گرفتهاند.
رئیس اتحادیه پارچهفروشان استان اصفهان در پایان اظهار داشت: جا دارد در کنار کنترل قاچاق کالا، همزمان از تولید داخل نیز حمایت شود و از این طریق از خروج یک میلیارد و 150 میلیون دلار ارز که برای تهیه دو نوع کالای مشخصی که توان تولید آن در داخل نیز وجود دارد، ممانعت به عمل آورد.