خواص کنجد سفید و سیاه؛ کنجد را چه موقع بخوریم؟
22 خواص شگفت انگیز کنجد را به همراه مضرات، طبع و مصلح، کالری را به همراه پاسخ به سوالاتی چون کنجد را چه موقع بخوریم؟، کنجد سفید برای چی خوبه؟ و..را آورده ایم.

اطلاعاتی از فواید و مضرات کنجد از جمله خواص کنجد بو داده برای مردان، خواص کنجد سفید برای چاقی، خواص کنجد بو داده برای زنان، مضرات کنجد در بارداری و...را برایتان آورده ایم.
کنجد چیست؟
کُنجِد که سمسم و جلجلان هم نامیده میشود، گیاهی از دولپهایهای پیوسته گلبرگ و تیرهٔ کنجدها است. این گیاه، یکساله است و ارتفاعش بالغ بر یک متر است. قسمت فوقانی ساقهاش پوشیده از کرک است ولی قسمتهای تحتانی آن عاری از کرک است. برگهایش در قسمت قاعده بهطور متناوب و در قسمتهای انتهایی ساقه بهطور متقابل قرار گرفته است و پهنک برگها بیضوی و دراز و نوک تیز است و در قسمت قاعدهٔ ساقه پهنتر از قسمت انتهایی است. گلهای آن که بهطور منفرد و در کنارهٔ برگهای قسمت انتهایی ساقه قرار دارد، شامل قطعات پنجتایی به هم پیوسته است و تعداد پرچمها ۴ عدد است. میوهاش کپسولی و محتوی دانههای کوچک مسطح و بیضوی است. دانههای کنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج، تنها قسمت مورد استفادهٔ گیاه است.

انواع کنجد
-
کنجد سفید
-
کنجد قهوه ای
-
کنجد سیاه
طبع کنجد سرد یا گرم؟
طبع کنجد گرم و تر است.
مصلح کنجد
مصلح کنجد عسل میباشد.
کالری کنجد
کالری کنجد در حالت بو داده شده با نمک 567 کیلو کالری و در حالت بو داده شده، بدون نمک افزودنی 567 کیلو کالری و در حالت خشک شده 573 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی کنجد
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 573 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 23.45 گرم |
پروتئین | 17.73 گرم |
چربی | 49.67 گرم |
آب | 4.69 گرم |
فیبر | 11.80 گرم |
قند | 0.30 گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین E | 0.25 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.79 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.25 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 4.52 میلی گرم |
کولین (B4) | 25.60میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.05 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.79 میلی گرم |
فولات (B9) | 97.00میکروگرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 975.00 میلی گرم |
آهن | 14.55 میلی گرم |
منیزیم | 351.00 میلی گرم |
فسفر | 629.00 میلی گرم |
پتاسیم | 468.00 میلی گرم |
سدیم | 11.00 میلی گرم |
روی | 7.75 میلی گرم |
مس | 4.08 میلی گرم |
منگنز | 2.46 میلی گرم |
سلنیم | 34.40 میکروگرم |
22 خواص شگفت انگیز کنجد
-
از خواص کنجد بو داده برای مردان می توان به تقویت قوای جنسی مردانه و کمک به افزایش قدرت باروری و عضلهسازی بدن اشاره کرد.
-
از خواص کنجد سفید برای چاقی می توان استفاده کرد زیرا پروتئین و فیبر موجود در کنجد سفید، موجب میشود میزان کالری دریافتی بدن بهبود پیدا کرده و باعث افزایش وزن شود.
-
یکی از خواص کنجد بو داده برای زنان را میتوان شامل بهبود تخمک و قدرت باروری دانست زیرا حاوی زینک، سلنیوم و ویتامین E است که همگی برای افزایش توانایی باروری خانمها مفید هستند.
-
پیشگیری از تشکیل فیبروئیدهای رحمی(تودههای غیرسرطانی) از خواص کنجد برای رحم است.
-
از خواص کنجد سیاه می توان برای کاهش وزن استفاده کرد زیرا با بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سوخت و ساز بدن را به حد مطلوب میرسانند.
-
کنجد حاوی ماده معدنی به نام مس است که یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که علائم درد و تورم ناشی از بیماری ها را کاهش می دهد.
-
آهن موجود در کنجد برای درمان کم خونی مفید است.
-
منگنز کنجد دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.
-
کنجد حاوی کلسیم است که مصرف آن اعث تقویت استخوان ها می شود.
-
دانه های کنجد سرشار از فیبر هستند که به کاهش سطح کلسترول کمک می کند تا مانع جذب چربی ها توسط روده شود.
-
کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که مصرف روغن آن از دیابت جلوگیری می کند.
-
منیزیم موجود در روغن کنجد به کاهش فشارخون کمک می کند.
-
کنجد سیاه حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتو استرول است که نه تنها سطح کلسترول خون را پایین می آورد، بلکه خطر پیشرفت برخی از سرطان ها را نیز کاهش می دهد.
-
ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی روغن کنجد باعث تقویت سلامت قلب می شود.
-
کنجد حاوی مواد معدنی ضد استرس مانند منیزیم و کلسیم هستند که باعث کاهش درد، خلق و خوی بد و خواب عمیق می شود، کمک می کند.
-
کنجد سیاه به طور خاص سرشار از آهن هست و برای کسانی که کم خونی و ضعف دارند، بسیار توصیه می شود.
-
مس موجود در دانه های کنجد، مانع از آرتریت می شود و استخوان ها، مفاصل و رگ های خونی را تقویت می کند.
-
یک مشت دانه کنجد بیشتر از یک لیوان شیر کلسیم دارد و مصرف آن می توانند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کند.
-
منیزیم موجود در دانه های کنجد کمک می کند تا از اختلالات تنفسی، اسپاسم هوا و آسم جلوگیری شود.
-
روغن دانه کنجد غنی از اسیدهای چرب امگا است که به تغذیه ریشه های مو کمک می کند. همچنین پوست سر را مرطوب نگه می دارد، گردش خون را افزایش می دهد، در نتیجه رشد فولیکول های مو را بهبود می بخشد.
-
فیبر موجود در کنجد برای بهبود هضم مفید است و باعث کاهش یبوست می شود.
-
کنجد دارای آنتی اکسیدان ها و SPF طبیعی هست که از اشعه UV خورشید و رادیکال های آزاد محافظت می کند.
مضرات کنجد
-
از مضرات کنجد در بارداری می توان به انقباضات رحم، زایمان زود راس یا سقط جنین در صورت زیاده روی در مصرف روغن کنجد اشاره کرد زیرا دارای خواص القا کننده هورمونی است.
-
یکی از مضرات کنجد برای کلیه می توان به تشدید سنگ کلیه اشاره کرد زیرا حاوی اگزالات هست.
-
مصرف بیش از اندازه کنجد موجب افزایش وزن و ابتلا به دیابت میشود.
-
ریزش مو
-
سقط جنین
-
عفونت پوستی
-
مشکلات روده و کولون
-
افزایش سطح قند خون
-
بروز اختلالات گوارشی و اسهال
-
ایجاد واکنشهای حساسیتی و ابتلا به آلرژی آنافیلاکسی
پرسش های متدوال
کنجد سفید برای چی خوبه؟
کنجد سفید یا فراوردههای آن مانند ارده برای چاقی، تقویت حافظه، تسکین آرتروز و کاهش کلسترول و ... مفید خواهد بود
کنجد را چه موقع بخوریم؟
زمان مصرف کنجد به ساعت و زمان خاصی محدود نمیشود اما برخی افراد در زمستان کنجد بیشتری میخورند، زیرا به دلیل داشتن چربیهای مفید برای این فصل بسیار مناسب است
طریقه مصرف کنجد سفید چگونه است؟
میتوانید کنجد سفید را به ماست یا سالاد اضافه کنید. از طرف دیگر، ارده کنجد، یکی دیگر از بهترین روشهای استفاده از خواص کنجد سفید است.
سخن آخر
در این مقاله اطلاعاتی از کنجد از جمله خاص، مضرات، طبع و مصلح آن را در اختیار شما قرار دادیم.اگر شما اطلاعات بیشتری از دانه گیاهی در اختیار دارید آن را در بخش کامنتهای این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.