ایران به کشور صادرکننده فولاد تبدیل شده است
منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان در شبکه خبر در برنامه گفتگوی اقتصادی به شرایط صنعت فولاد کشور پرداخت و شرایط دستیابی ایران به رشد متوازن در این صنعت را تشریح نمود.
به گزارش اصفهان امروز، او گفت: در افق 1404 که برای توسعه تولید فولاد کشور در نظر گرفته شده، قرار است به تولید سالانه 55 میلیون تن برسیم. این عدد در سال 97 به حدود 25 میلیون تن رسیده است. با توجه به طرحهای توسعه تولید فولاد کشور، روند خوبی را در این بخش شاهد هستیم.
او افزود: در فولاد خام ظرفیتسازیهای خوبی انجام شده و مستلزم این است که در زنجیرهای که از سنگآهن دانهبندی (کنسانتره) شروع میشود، این روند ادامه یابد و باید بهصورت متوازن توسعه یابند.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن تصریح کرد: باید در معادنی که به اکتشاف رسیدند، بهرهبرداری از آنها انجام شود. برخی در عمق هستند و نیاز به سرمایهگذاری دارند که امیدواریم با رویکرد ایمیدرو برای توسعه معادن کشور در سنگآهن این توازن برای رسیدن به عدد 55 میلیون تن تولید فولاد که در کشور متصور است محقق گردد و رشد تولید نیز در همان چارچوب است.
یزدیزاده گفت: در بخشهای مختلف موفقیتهای بسیاری داشتیم اما در صنعت فولاد خوشبختانه موفقیتها چشمگیرتر بوده است. تا چند سال پیش واردکننده فولاد بودیم اما امروز ایران به یک کشور صادرکننده فولاد تبدیل شده است. امروز در معادلات منطقهای و جهانی ایران مدنظر قرار میگیرد و این از برکات توسعه صنعت فولاد است که شاهد آن هستیم و این روند رو به رشد مرهون صادراتی شدن فولاد است.
او گفت: صادرات رو به رشد است و امسال نیز نویدبخش رشد بهتر از سال گذشته است. با وجود تحریمهایی که شاهد هستیم و فولاد را نیز در برگرفت، اما عملکرد دو ماه گذشته تولیدکنندگان فولاد بسیار مطلوب بوده است.
مدیرعامل ذوبآهن بیان کرد: توسعه صنعت فولاد به این دلیل موردتوجه قرار گرفته است که پتانسیلهای خوبی در کشور مانند معادن خوب سنگآهن داریم که نیازمند سرمایهگذاری بیشتر است و از نظر شناسایی و اکتشافات نیز شرایط خوبی داریم.
او اضافه کرد: یکی از اشکالاتی که میتوان به صنعت فولاد وارد کرد این است که رشد همگونی نداشته است. معادن ما به دلایل مختلف، درگیر راهاندازی صنایع پاییندست شدند درصورتیکه معادن باید بر روی توسعه خود، تمرکز میکردند و تولید را از نظر کمی و کیفی افزایش میدادند. خوشبختانه از حدود دو سال پیش حرکتهای برای جلوگیری از این موضوع آغاز شده است و امیدواریم تداوم یابد.
یزدیزاده گفت: اگر هر صنعتی در تخصص خودش توسعه یابد، قطعا میتوانیم این امیدواری را داشته باشیم که در افق 1404 ظرفیتسازی با نرخ بهرهبرداری که مدنظر است محقق شود.
او در ادامه بهضرورت توسعه زیرساختها پرداخت و گفت: نیازمند سرمایهگذاری قابلتوجهی در این بخش هستیم. تولیدکنندگان ظرفیتسازی میکنند اما باید در حوزه زیرساخت نیز حرکتهای موازی مانند ساخت نیروگاه، توسعه خطوط ریلی، توسعه بنادر و گمرکات انجام شود؛ یعنی کلیه زیرساختها توسعه یابد تا در افق 1404 به عدد 55 میلیون تن برسیم. تمام این تولید در داخل قابلمصرف نیست و همزمان با افزایش تولید، باید صادرات هم به همان نسبت افزایش دهیم.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: صنعت فولاد صادرات محور است و لذا در شرایط کنونی نیز میتواند به حرکت خودش ادامه دهد و حیات توسعه فولاد کشور به این امر وابسته است. در سال گذشته حدود 8 میلیون تن صادرات فولاد داشتیم و امسال امیدوار هستیم این عدد از 10 میلیون تن عبور کند. در زمینه محصولات نهایی و نیمه ساخته مانند شمش و اسلب صادرات بسیار خوب بوده است.
یزدیزاده گفت: پتانسیلهای خوبی در کشور وجود دارد. بهعنوانمثال ذوبآهن اصفهان تولیدکننده ریل است که محصول آن قابل صادرات است. اگر صادرکنندگان بیشتر حمایت شوند، روند رو به رشد صادرات ادامه مییابد و میتوانیم به افق 1404 امیدوارتر باشیم.