طرز تهیه آش کشک به 6 روش خوشمزه با فیلم
آش کشک یک نوع آش سنتی است که در ادامه طرز تهیه آش کشک ساده، برنجی، شیرازی، اصفهانی، بختیاری، مازندرانی را به صورت مرحله به مرحله همراه با فیلم آموزش می دهیم.
آش کشک یک نوع آش خوشمزه و سنتی است که به روش های مختلفی تهیه می شود و می توان آن را در فصل پاییز و زمستان تهیه و نوش جان کرد.در ادامه طرز تهیه آش کشک را به 6 روش به شما به همراه فیلم آموزش می دهیم.
طرز تهیه آش کشک ساده
آش کشک مازندرانی
مواد لازم برای تهیه آش کشک ۴ نفر | |
لوبیا چیتی یا قرمز | ۱ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
سبزی آشی | ۱ کیلوگرم |
پیاز | ۴ عدد بزرگ |
سیر | ۱۰ حبه |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
کشک | ۱ پیمانه |
رشته آشی | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش کشک مازندرانی
-
برای تهیه آش کشک، ابتدا نخود، لوبیا، عدس و برنج را به صورت جداگانه به مدت 3 ساعت بخیسانید.
-
لوبیا و نخود را به همراه ۲ پیمانه آب به صورت جداگانه در قابلمه روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
-
در ادامه پیازهای خلالی خرد شده را به همراه روغن تفت دهید تا طلایی شود.
-
در ادامه سیرهای رنده یا خرد شده را به پیازها اضافه و تفت دهید.
-
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
-
سبزی آشی درشت خرد شده را چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
-
سپس برنج و عدس خیسانده شده را آبکشی و به قابلمه اضافه کنید.
-
حالا به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد تا آب سریعتر به جوش بیاید.
-
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت را ملایمتر کنید و صبر کنید تا برنج و عدس به طور کامل بپزند و لعاب بیندازند.
-
پس از اینکه عدس و برنج به طور کامل پختند، نخود و لوبیای پخته شده را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه کنید.
-
در ادامه کشک را با کمی آب رقیق و به قابلمه آش اضافه کنید. سپس صبر می کنیم تا آش جا بیفتد.
-
در ۳۰ دقیقه پایانی که تمام مواد آش به طور کامل پختهشده اند، رشته آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا رشته ها لعاب بیندازند و نرم شوند.
-
در همین حین نعناع خشک را به همراه کمی روغن یک دقیقه تفت دهید.
-
در این مرحله سیر و پیازهای باقیمانده را به صورت خلالی خرد و با روغن تفت دهید تا طلایی شوند، سپس کنار می گذاریم.
-
در پایان اگر آش آبکی بود کمی رشته آشی اضافه کنید تا آش منسجم تر شود. در ادامه آش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس به همراه نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کرده و به صورت داغ سرو می کنیم.
طرز تهیه آش کشک اصفهانی
مواد لازم برای تهیه آش کشک اصفهانی | |
اسفناج یا برگ چغندر | نیم کیلو |
گوشت | به مقدار لازم |
پیاز | ۲ عدد |
جو | ۱ لیوان |
کشک | نیم کیلو |
دستور پخت آش کشک اصفهانی
-
برای تهیه آش کشک اصفهانی، ابتدا جو را با مقداری آب بپزید و با یک مخلوطکن له کنید.
-
در ادامه جو ها را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا با اسفناجهای خرد شده بپزد.
-
در ظرف جداگانه گوشت را به همراه پیاز روی حرارت بگذارید تا بپزد.زمانی که پخت آن را با چنگال ریش ریش کنید.
-
گوشت ها را به مواد داخل قابلمه اضافه و بهخوبی مخلوط کنید.
-
در آخر کشک را بریزید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
طرز تهیه آش کشک شیرازی
مواد لازم برای تهیه آش کشک شیرازی | |
پیاز | ۱ عدد |
لوبیا قرمز | ۱/۵ پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
سبزی آش | ۱۵۰ گرم |
کشک | ۱ لیوان |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت آش کشک شیرازی
-
برای تهیه آش کشک شیرازی، از شب قبل حبوبات را بخیسانید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.
-
پیاز نگینی خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید و در انتها زردچوبه را به آن اضافه کنید.
-
۴ تا ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید.
-
در مرحله بعد لوبیا را به قابلمه اضافه کیند و اجازه دهید تا کاملا نرم شود.
-
پس از آن برنج را اضافه کنید.
-
وقتی برنج پخت، سبزی آش خرد شده را در آش بریزید و اجازه دهید تا سبزی تغییر رنگ دهد و کاملا بپزد.
-
در آخر کشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
-
صبر کنید تا آش کاملا غلیظ شود و جا بیفتد.
-
در آخر به آش نمک، فلفل و ...اضافه کنید و در یک ظرف مناسب سرو کنید.
-
برای تزیین از پیاز داغ و نعنا داغ استفاده نمایید.
طرز تهیه آش کشک بختیاری
مواد لازم برای آش کشک بختیاری | |
آرد برای رشته | ۳/۴ لیوان فرانسوی |
کشک غلیط محلی | نصف لیوان فرانسوی |
سبزی آش | نصف پیمانه |
ماش | نصف لیوان فرانسوی |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دستور پخت آش کشک بختیاری
-
برای تهیه آش کشک بختیاری، ابتدا ماش ها را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید و سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و صبر کنید تا روی حرارت بهخوبی بپزد.
-
پس از پخته دشن ماش، کشک و سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد.
-
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، رشتهها را اضافه کنید و بهآرامی هم بزنید.
-
حالا با مقداری پیاز و نعنا داغ روی آش را تزیین کنید و آن را در یک ظرف مناسب سرو نمایید.
طرز تهیه آش کشک با برنج
پرسش های متداول
سبزی آش شامل چه سبزیهایی میشود؟
سبزی آش شامل تره، جعفری، نعنا، گشنیز و در صورت تمایل مقداری شنبلیله است که مقدار شنبلیله باید بسیار کم باشد.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه آش کشک به6 روش خوشمزه به شما آموزش دادیم.آیا شما طرز تهیه آش کشک را به روش دیگری بلد هستید که با ما و سایر مخاطبان در قسمت نظرات در میان بگذارید؟