طرز تهیه کوفته شوید باقلا + فیلم
در این مطلب طرز تهیه کوفته شوید باقلا را به صورت مرحله ای همراه با فیلم به شما آموزش خواهیم داد.
کوفته شوید باقلا یک یاز انواع کوفته های خوشمزه است که اصالتا متعلق به شهر اصفهان است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا طرز تهیه کوفته شوید باقلا را به همراه فوت و فنهای پخت آن را به شما آموزش خواهیم داد.
کوفته شوید
مواد لازم برای تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانی برای ۵ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
سبزی معطر یا سبزی کوکو (شوید، تره، جعفری، ترخون و مرزه) | 500 گرم |
برنج ایرانی | ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
باقلا خشک یا تازه | 250 گرم |
پیاز | ۱ عدد درشت |
تخم مرغ | ۱ عدد درشت |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
مواد میانی برای کوفته شوید باقالی | |
آلو | به مقدار لازم |
پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
زرشک یا کشمش | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مواد لازم برای سس کوفته شوید باقالی | |
پیاز | ا عدد درشت |
آب جوش | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه | هر کدام 1.2 قاشق چایخوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانی
- برای تهیه کوفته شوید، ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک، حدود ۳۰ دقیقه بخیسانید.
- باقالی ها خشک شده را به مدت ۲ ساعت یا یک شب تا صبح در آب بخیسانید.
- سبزیهای معطر شسته شده را ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.
- در این مرحله برنج خیس خورده شده را در یک قابلمه بریزید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه برنج را بجوشانید تا نیمپز شود. سپس آن را آبکش کنید. وقتی آب اضافی برنج خارج شد، آن را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- سپس باقالیها را بپزید و بعد از نرم شدن باقالیها، آنها را آبکش کنید و به ظرفی که برنج نیمپز را در آن ریخته بودید، اضافه کنید.
- سبزیهای ساطوری شده را اضافه کنید.
- پیاز پوست کنده شده را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید و به ظرف اضافه کنید.
- در ادامه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین، آرد نخودچی، شوید خشک و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.
- یک تخم مرغ را داخل مواد بشکنید و همه مواد داخل کاسه را به خوبی با دست ورز دهید تا مایه کوفته درست شود.
- برای اینکه بافت مایه کوفته ، یکدستتر شود، بهتر است آن را با گوشتکوب بکوبید یا فقط آن را ورز دهید.هر چه بیشتر مایه کوفته را ورز دهید، احتمال اینکه کوفتهها از هم نپاشند، بیشتر است.
- بعد از یکدست شدن مواد کوفته، به اندازه یک پرتقال از مایه کوفته بردارید و وسط آنها را یک آلو، مقداری پیاز داغ و زرشک یا کشمش بریزید.
- همه کوفتهها را در یک سینی بچینید. سینی کوفتهها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
- در این مرحله سس کوفته را درست کنید. در یک قابلمه یا تابه گود پیاز نیگنی خرد شده را با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. به پیازهای سرخ شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس آب جوش را اضافه کنید.
- کوفتهها را از یخچال بیرون بیاورید و کف قابلمه یا تابه گود روی سس بچینید. کوفتهها را روی هم نچینید. درب ظرف را در ۱۰ دقیقه اول پخت، روی آن قرار ندهید. سپس درب ظرف را بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید.
- به کوفتهها اجازه دهید برای ۱ساعت و نیم در سس روی شعله ملایم گاز کاملا بپزند. در این فاصله چند بار به کوفتهها سر بزنید و هر ۳۰ دقیقه یک بار، کوفتهها را به آرامی زیر و رو کنید تا همه قسمتهای آنها بپزد. این کار را به آرامی انجام دهید. مراقب باشید که سس کوفته، نباید کاملا بخار شود و مقداری از سس باید بعد از پخت کوفتهها بماند.
فوت و فنهای طرز تهیه کوفته شوید باقالی
- در صورت تمایل به سس کوفته شوید باقلا، مقداری رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید
- علاوه بر برنج و باقالی، میتوانید مقداری جو یا بلغور جو به مواد کوفته اضافه کنید.
- میتوانید بعد از درست کردن کوفتهها، آنها را در فریزر بگذارید.
- بهتر است از برنج ایرانی برای درست کردن کوفته شوید باقلا استفاده کنید.
- اگر بعد از پختن کوفتهها حس کردید که هنوز سفت هستند، میتوانید مقداری آب جوش به سس آن اضافه کنید تا دوباره بپزد و نرم شود.
- از چاشنیهای مختلف مثل آبلیمو یا زعفران دمکرده در سس کوفته میتوانید استفاده کنید.
کوفته شوید باقلا تصویری
پرسش های متداول
چه کار کنیم که کوفته شوید باقالی از هم باز نشود؟
برای جلوگیری از باز شدن کوفته شوید باقالی بعد از مخلوط کردن مواد، با گوشتکوب آنها را بکوبید یا در مخلوطکن، مواد را میکس کنید، هر چه بیشتر مایه کوفته را ورز دهید، انسجام و چسبندگی کوفته بیشتر میشود، استفاده از آرد نخودچی، به انسجام بیشتر مواد مایه کوفته کمک میکند وآب پیاز را بگیرید و بعد به مواد کوفته اضافه کنید.
ترکیب سبزی کوفته شوید باقلا چیست؟
شوید، تره، جعفری، ترخون و مرزه
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه کوفته شوید باقلا به روش اصفهانی را به شما آموزش دادیم.آیا شما طرز تهیه کوفته شوید باقلارا به روش دیگری بلد هستیدبا ما و سایر مخاطبان در قسمت نظرات در میان بگذارید؟