طبع گوشت گوسفند سرد است یا گرم؟؛ فواید و مضرات آن
گوشت گوسفند حاوی ویتامین های A، B، D و K و مس، اسید فولیک، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است. طبع و مصلح، خواص و مضرات، کالری و ارزش غذایی آن را در این مطلب می خوانید.

گوشت گوسفندی به دلیل خوشطعم و دلپذیر بودن، یکی از محبوبترین خوراکیهاست که فوایدی برای بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش انرژی ، بهبود روابط جنسی، جلوگیری از سوء هاضمه، کمک به درمان کم خونی و ...است.
گوشت گوسفند
گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته میشود که از گوسفند اهلی به دست میآید. گوشت گوسفند یک ساله گوشت بره و گوشت گوسفند بالای یک سال گوشت گوسفند نامیده میشود.
طبع گوشت گوسفند سرد است یا گرم؟
طبع گوشت گوسفند که با عبارتی چون طبع گوشت گوسفندی نر و طبع گوشت گوسفند ماده نیز جست و جو شده است طبع گرم و تر دارد.
مصلح گوشت گوسفند
مصلح گوشت گوسفند، گشنیز، مرزه و سماق است.
کالری گوشت گوسفند
کالری گوشت خام 279 کیلو کالری، در حالت کباب 297 کالری و در حالت پخته 290 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی گوشت گوسفند
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 279 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 0.00 گرم |
پروتئین | 17.18 گرم |
چربی | 22.75 گرم |
آب | 59.55 گرم |
کلسترول | 72.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
تیامین (B1) | 0.12 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.21 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 6.48 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.64 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.14 میلی گرم |
فولات (B9) | 18.00میکروگرم |
ویتامین B12 | 2.07 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 14.00 میلی گرم |
آهن | 1.66 میلی گرم |
منیزیم | 22.00 میلی گرم |
فسفر | 159.00 میلی گرم |
پتاسیم | 226.00 میلی گرم |
سدیم | 59.00 میلی گرم |
روی | 2.65 میلی گرم |
مس | 0.11 میلی گرم |
منگنز | 0.02 میلی گرم |
سلنیم | 19.40 میکروگرم |
خواص گوشت گوسفند
-
از خواص گوشت گوسفند برای کودکان می توان به رشد سالم، افزایش قد و سلامت جسم اشاره کرد. همچنین گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث جلوگیری کودکان از بیماری اوتیسم می شود.
-
از مهمترین خواص گوشت گوسفندی برای مردان میتوان کمک به بهبود روابط جنسی اشاره کرد زیرا این گوشت حاوی دو اسیدآمینه کارنیتین و ال آرژنین است که باعث بهبود خونرسانی به اندام تناسلی آقایان و در نهایت افزایش قوای جنسی میشود.
-
خواص گوشت گوسفندی برای معده، شامل جلوگیری از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش است زیرا حاوی پروتئین بالا است.
-
خواص گوشت گوسفند کبابی شامل حفظ مواد مغذی و افزایش انرژی است.
-
تقویت بدن انسان و رشد بهتر کودکان از خواص گوشت گوسفند ماده می باشد زیرا این نوع گوشت سرشار از انواع پروتئین ها، مواد معدنی، فسفر، روی و سلنیوم و ویتامین های مفید می باشد.
-
تقویت قوای جنسی، گرم کردن بدن، افزایش انرژی، مفید برای افراد سردمزاج و کمک به درمان کم خونی از خواص گوشت گوسفندی در طب سنتی می باشد.
-
گوشت گوسفند حاوی آنتی اکسیدان فراوان به نام سلنیوم است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.
-
مصرف گوشت گوسفند باعث می شود تا سوخت و ساز بدن شما زیاد شده و کالری بسوزانید. همچنین چربی این نوع گوشت کم است که مصرف آن به کنترل وزن کمک می کند.
-
فسفر موجود در گوشت گوسفند برای سلامت و تقویت استخوان ها مفید است.
-
کولین و سلنیوم موجود در گوشت گوسفند باعث می شود تا از حملات سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند.
-
گوشت گوسفند منبع غنی پروتئین است که برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.
-
مصرف گوشت گوسفند باعث جلوگیری از ابتلا به کم خونی می شود زیرا این گوشت گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
-
پتاسیم موجود در گوشت گوسفند باعث کاهش فشار خون می شود.
-
گوشت گوسفند دارای ویتامین های گروه ب ، کولین و سلنیوم است که باعث می شود تا سلامت پوست شما حفظ شود.
-
فسفر موجود در گوشت قرمز برای فعالیت های مغزی بسیار مفید است.
-
آهن موجود در گوشت قرمز به کاهش درد های دوران قاعدگی کمک می کند.
مضرات گوشت گوسفند
-
مضرات گوشت گوسفند برای کلیه: مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند باعث بروز نارسایی کلیوی در انسان شود.
-
مضرات گوشت منجمد گوسفندی: گوشت منجمد گوسفندی هیچ سودی ندارد و مصرف آن می تواند در طولانی مدت موجب بروز بیماری هایی مانند رماتیسم، ام اس، ناراحتی های پوستی مثل تیرگی پوست و سفید شدن زودرس موها شود.
-
استفاده نامتعادل از گوشت قرمز برای مردان باعث افزایش شانس ابتلا به سرطان پروستات می شود.
-
مصرف بیش از حد گوشت قرمز می تواند باعث مشکلات و بیماری هایی مثل افزایش کلسترول ، فشار خون ، نقرس و … شود.
چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند؟
-
دیابتیها
-
بیماران کلیوی
-
افراد مبتلا به سرطان
-
افراد مبتلا به نقرس
-
افراد مبتلا به فشار خون بالا
-
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
-
افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی مانند زخم معده
-
افراد با رژیمهای خاص مانند رژیمهای گیاهخواری
پرسش های متدول
آیا چربی گوشت گوسفندی مضر است؟
خیر، چربی موجود در گوشت گوسفندی از نوع چربی سالمی است که به دفع کلسترول بد از بدن کمک میکند و میزان کلسترول خوب در خون را افزایش میدهد.
مصرف زیاد گوشت قرمز باعث چه بیماری میشود؟
مصرف زیاد گوشت قرمز باعث بیماری های چون دیابت، کلیوی، نقرس، فشار خون می شود.
سخن آخر
در این مطلب اطلاعاتی از طبع و مصلح ، خواص و مضرات گوشت گوسفندی را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید.