اهتمام تا همیشه، حلقه واسطِ اصالت ایرانی با زندگی معاصر
ماندگاری نام محمود اهتمام در هنر قلمزنی جهان

سپیده روانشید: عصر یکشنبه ۱۶ دیماه بود که کمال حیدری، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان با همراهی یگانهایی از معاونت فرهنگی این سازمان، برای دیدار و عبادت از اسطوره قلمزنی و نقرهکار معروف ایران و جهان، به خانه استاد محمود اهتمام رفتند.
با تلاش چندساله، افتخار دریافت نشان اصالت از یونسکو برای نخستین بار در رشته قلمزنی بههمت شهرداری اصفهان و اداره کل میراث فرهنگی اصفهان برای ایشان ثبت خواهد شد؛ هرچند بیماری و کهولت سن، مانعی در اعتلای آرزوها و خلقهای نوخواهانه هفتمین فرزند از سرشناسترین نسل هنرمندان اصفهانی در نیمقرن گذشته نبوده است.
علم درآمیز؛ او در هنر قلمزنی رهرو استادان بیبدیل خفته در خاک
همچون زندهیادان حسن اهتمام پدر بزرگوار و چهار برادر بزرگتر از خود، از جمله استاد حسین اهتمام بوده و مادر ایشان نیز در هنر مینیاتورسرآمد. بانوان هنرمند عصر خود است که امروز تنها آثار نقره وی باقیست، اما شاهکارهایی هم بهعنوان مادر هم در زمینه مینیاتور و نیز پنج فرزند پسر در اکثر موزههای معروف جهان با امضای خانوادگی اهتمام، گواهی بر هنرمندی نسلبهنسل خانواده و بهخصوص استاد محمود اهتمام است.
او نهتنها واسطه انتقال هنر سنتی ایرانی، بلکه از جمله خلاقترین چهرهها در هنر چکشکاری و سنتیان خلق تکنیکهاییست که امروز کمتر صنعتگر هنرمندی میتواند برای ساخت آثار هنری بیهمتا آنگونه ساده بیندیشد و بسازد.
وی همچنین از سال ۱۳۳۳ در شهر تاریخی اصفهان متولد شده و از زمانی که دست چپ و راست خود را شناخت، قلمزنی و نقرهکاری، جمله نهادهای چکشخورده روحش را شکل دادند.
همزمان انس دارد با ادامه تحصیل در رشته هنر، تاریخ هنر و صنایعدستی، و آموزش هنرمند و صنعتگر نسل نو.
اهداف بزرگ در دل دستهای کهنه؛ از موزه تا نسل آینده
تلاش بیوقفه او در سالهای گذشته و ساعتهای طولانی آموزش محصلان با وقار و سپریکردن ایام با مطالعه مداوم، نشان از مسیر مشخصی دارد که بدون شک به بارگاه تکرارناشدنی تاریخ یا تولید مستنداتی از زندگی و هنرهای آنها در شهر و موزه اصفهان، جاودان خواهد ماند.