شرایط منطقه همچنان دست در گریبان گردشگری اصفهان دارد

کاهش توریست‌های خارجی اصفهان در 9 ماه گذشته

بیش از 10 سال پیش و در سال 1390 بود که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری وقت استان اصفهان تحولات منطقه، خشکی زاینده‌رود و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در اواسط تابستان را ازجمله دلایل کاهش ورود گردشگران خارجی به اصفهان دانست.

کاهش توریست‌های خارجی اصفهان در 9 ماه گذشته

بیش از 10 سال پیش و در سال 1390 بود که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری وقت استان اصفهان تحولات منطقه، خشکی زاینده‌رود و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در اواسط تابستان را ازجمله دلایل کاهش ورود گردشگران خارجی به اصفهان دانست. در آن زمان اسفندیار حیدری‌پور با اشاره به ورود حدود 27 هزار گردشگر خارجی در تابستان آن سال به استان اصفهان، اظهار کرد: میزان ورود گردشگران خارجی به این استان در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با 16 درصد کاهش روبه‌رو بود.

 

-اوضاع وخیم‌تر شده است

 

اکنون مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان از کاهش آمار گردشگران خارجی در استان در ۹ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داده و گفته است: کشورهای آسیایی هدف‌ جدید برای بازار گردشگری این خطه هستند.

درحالی‌که همچنان معضل زاینده‌رود را داریم و بر اساس تاریخ بازهم با تعطیلات ماه رمضان مواجه بوده‌ایم، امیر کرم‌زاده به ایرنا گفته است: تعداد گردشگران خارجی که در ۹ ماه امسال به استان اصفهان سفر کردند حدود ۱۰۳ هزار نفر بود.

وی ادامه داد: آمار گردشگران خارجی در استان اصفهان به دلایل مختلفی ازجمله شرایط منطقه به‌ویژه در فصل دوم گردشگری کاهش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به تحولات منطقه و ناآرامی‌های اخیر، آمار گردشگران خارجی نه‌تنها در اصفهان و ایران بلکه در کل منطقه دچار کاهش چشمگیری شده است.

کرم‌زاده با اشاره به سه فصل گردشگری در اصفهان، خاطرنشان کرد: فصل اول شامل بهار، فصل دوم از شهریور تا پایان آذر و فصل سوم ماه‌های بهمن و اسفند است که گردشگران شرق آسیا به‌ویژه چین بیشتر در فصل سوم به اصفهان سفر می‌کنند.

وی افزود: نگاه ما به کشورهایی که به‌طور سنتی به اصفهان گردشگر می‌فرستند همچنان وجود دارد اما هدف‌های جدید برای بازار گردشگری اصفهان، کشورهای آسیایی هستند.

کرم‌زاده گفت: روسیه، چین و هند به اضافه کشورهای جنوب شرق آسیا و حوزه خلیج فارس با جمعیت بیش از ۲ میلیارد نفر، جمعیت قابل‌توجهی را به خود اختصاص می‌دهند ازاین‌رو بازارهای هدف جذب گردشگر خارجی اصفهان روی این کشورها متمرکز شده است.

وی اضافه کرد: کمیته‌های تخصصی بازاریابی برای کشورهای هدف جدید گردشگری در اصفهان تشکیل خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان اظهار کرد: آمار گردشگران داخلی در ۹ ماه امسال در استان نیز با احتساب سفرهای نوروز از مرز ۲ میلیون نفر گذشت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری نداشته و حدود ۲۰ درصد بوده است.

کرم‌زاده همچنین با اشاره به تأمین زیرساخت‌های لازم برای بخش گردشگری اصفهان گفت: سه هتل پنج ستاره تا ابتدای سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد و حدود هزار تخت به ظرفیت اقامت استان اضافه می‌شود.

 

-اهمیت زیرساخت‌های گردشگری اصفهان

 

تأمین زیرساخت‌های لازم برای بخش گردشگری اصفهان بسیار اهمیت دارد و می‌تواند به جذب بیشتر گردشگران و بهبود تجربه آن‌ها کمک کند. زیرساخت‌های اساسی شامل موارد زیر هستند:

حمل‌ونقل

بهبود و توسعه سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی، مانند اتوبوس‌ها و مترو و همچنین بهبود دسترسی به جاذبه‌های گردشگری. ایجاد مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری نیز می‌تواند تجربه گردشگران را ارتقا دهد.

 

اقامتگاه‌ها

افزایش ظرفیت هتل‌ها و مهمان‌پذیرها با کیفیت، به‌ویژه در مناطق نزدیک به جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی، می‌تواند به جذب بیشتر گردشگران کمک کند. همچنین، ارائه خدمات مناسب و تجربه‌های محلی در این مراکز مهم است.

 

جاذبه‌های گردشگری

 مرمت و نگهداری از آثار تاریخی و جاذبه‌های فرهنگی، ایجاد نمایشگاه‌ها و رویدادهای فرهنگی می‌تواند به افزایش جذابیت گردشگری اصفهان کمک کند.

 

زیرساخت‌های دیجیتال

 

 ایجاد وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کسب‌وکارهای گردشگری، شامل امکان رزرو آنلاین و ارائه اطلاعات به‌روز، می‌تواند به افزایش دسترسی و تجربه مثبت گردشگران کمک کند.

 

ایمنی و امنیت

توجه به مسائل امنیتی و فراهم‌سازی شرایط امن برای گردشگران بسیار مهم است. این شامل افزایش حضور نیروهای امنیتی و ارائه اطلاعات دقیق درباره امنیت محلی است.

 

آموزش گردشگران محلی

 آموزش و توانمندسازی مردم محلی در زمینه خدمات گردشگری، ازجمله آموزش زبان‌های خارجی و پذیرایی، می‌تواند تجربه خوبی برای گردشگران رقم بزند و فرهنگ محلی را به آن‌ها معرفی کند.

با توجه به زیبایی‌ها و تاریخ غنی اصفهان، سرمایه‌گذاری در این زیرساخت‌ها می‌تواند به رونق گردشگری در این شهر کمک کرده و بر جذابیت آن بیفزاید. 

 

ناآرامی‌های اخیر و تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران و منطقه می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر گردشگری داشته باشد. این موضوع نه تنها بر روی آمار گردشگران خارجی بلکه بر روی کسب‌وکارهای محلی و صنایع وابسته به گردشگری نیز تأثیرگذار است.

کاهش تعداد گردشگران می‌تواند به روش‌های مختلفی احساس شود، ازجمله کاهش درآمد برای هتل‌ها، رستوران‌ها و جاذبه‌های توریستی. همچنین این کاهش می‌تواند به بی‌ثباتی اقتصادی بیش‌تر در مناطقی که به گردشگری وابسته هستند، منجر شود.

 

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار