جهانگیری جای عارف را میگیرد
جریان اصلاحات بعد از سالها به یکراه و رسم مشخص سیاسی رسیده است. آنان از رهبری راهبردی استفاده میکنند و در کنار آن از یک فرماندهی در میدان هم سود میبرند.
جریان اصلاحات بعد از سالها به یکراه و رسم مشخص سیاسی رسیده است. آنان از رهبری راهبردی استفاده میکنند و در کنار آن از یک فرماندهی در میدان هم سود میبرند.
عصر ایران نوشت: حوادث بعد از انتخابات سال 88 باعث شد تا بسیاری از چهرههای شناختهشده جریان اصلاحات نتوانند بهصورت مستقیم در فضای سیاسی کشور حضور پیدا کنند و همین معنا باعث شد تا آنها مجبور شوند از بیرون بازی سیاسی جناح خود را هدایت کنند. همین مسئله باعث شد تا افرادی همچون محمدرضا عارف که توانسته بود از وقایع 88 عبور کنند وارد صحنه شوند و فرماندهی در میدان اصلاحطلبان را به عهده بگیرند. جریان اصولگرا بر این باور بود که بعد از سال 88 دیگر جریان اصلاحات نمیتواند قد راست کند و به صحنه سیاسی کشور بازگردد اما حضور افرادی همچون عارف در انتخابات خرداد 92 و اسفند 94 باعث شد جریان اصلاحات بتواند بعد از 4 سال سخت بازهم درصحنه سیاسی کشور حضور پیدا کند. عارف بعدازاین حضور موفق اما دچار یک انفعال شد. بسیاری از اصلاحطلبان انتظار داشتند معاون اول دولت اصلاحات در مجلس حضور پررنگی داشته باشد و همچون یک فرمانده در میدان عمل کند. فرماندهی که تمامقد بتواند جریان اصلاحات را هدایت کند. انفعال عارف باعث شد تا نگاهها به سمت یک اصلاحطلب دیگر برود. کسی در که در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نشان داد یک بازیگر ماهر و کارکشته در سپهر سیاست ایران است. بسیاری اسحاق جهانگیری را یک مدیر اجرایی قوی میدانستند اما انتخابات نشان داد او سیاستمدار ماهری نیز هست. رفتار او در جریان مناظرهها باعث شد جریان اصلاحات به این فکر کند که میتواند بر روی نامزدی اسحاق جهانگیری برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 فکر کند. جهانگیری در کنار حضور درخشان در انتخابات ریاست جمهوری در تلاش است تا رابطه اصلاحطلبان با مقام معظم رهبری را بهبود بخشد و زمینه فعالیت بسیاری از آنها را فراهم کند. موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در این مورد این نقش جهانگیری میگوید: «قبل از انتخابات مجلس من و آقایان جهانگیری و انصاری دیداری با رهبری داشتیم. بعد آقای جهانگیری چون در دولت بود بیشتر این دیدارها را تکرار کرد. جهانگیری خیلی امیدوار است و معتقد است این رفتوآمدها میتواند اگر مسائلی فیمابین باشد، حل کند». به نظر میرسد با نقش پررنگ جهانگیری در فضای سیاسی کشور او جای عارف در میان اصلاحطلبان را گرفته است. فرماندهی در میدان احتیاج به فردی عملگرا و فعال دارد. ویژگیهایی که در جهانگیری بهخوبی قابلمشاهده است. به نظر میرسد در فضای امروز اصلاحطلبی جهانگیری میتواند نقشی بهتر و پررنگتری از عارف بازی کند. شاید بتوان گفت فصل میدانداری عارف به پایان رسیده و دوران جهانگیری آغازشده است.