نسخه نوآورانه مسعود صرامی برای ترافیک: از خیابان‌های اصفهان تا جریان زاینده‌رود

مسعود صرامی، در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای نخستین بار به صورت عمومی از این طرح رونمایی کرد. او می‌گوید: استاندار اصفهان با هدف ایجاد تغییرات اساسی در شهر و استان اصفهان وارد میدان شده است و ما، به‌عنوان بخشی از کارآفرینان این شهر، تا پای جان در کنار ایشان برای تحقق این اهداف خواهیم ایستاد.

نسخه نوآورانه مسعود صرامی برای ترافیک: از خیابان‌های اصفهان تا جریان زاینده‌رود

اصفهان امروز: اصفهان و ایران اکنون در شرایطی قرار گرفته‌اند که مشکلات گوناگون از ناترازی‌ها تا بحران‌های آلودگی و ترافیک روز به روز زیست انسانی را دشوارتر و نگرانی از چگونگی تداوم این روندها را بیشتر کرده است.

در دنیا در چنین شرایطی کارآفرینان اجتماعی به یاری جوامع می‌آیند و با ایده‌های نوین و خط شکن راهکارهایی را پیگیری می‌کنند که در زمان کوتاه و با کمترین نیاز به منابع و امکانات شرایط بهینه‌ای را فراهم می‌سازد.

اکنون در اصفهان ایده‌ای مطرح شده که پیشنهاد دهنده آن کارنامه موفقی در انجام دادن طرح‌هایی است که روزی غیر ممکن به نظر می‌رسیده است. مسعود صرامی، کارآفرین اصفهانی، پس از ده‌ها طرح بزرگ که شاید مشهورترین آنها برای شهروندان اصفهان سیتی سنتر و شهرک سلامت باشد، با پیگیری اجرای طرحی برای حل ترافیک، کاهش مصرف سوخت و توسعه اصفهان به صورت همزمان تا سال 1404، آینده نزدیکی را تصویر می‌کند که حال مردم شهر بهتر و زیست آن‌ها با کیفیت‌تر خواهد بود. آینده‌ای که اجرای این طرح نوین با اثر پروانه‌ای خود از یک نقطه آغاز شده و با بهبود شرایط اصفهان، الگویی برای ایران به تصویر خواهد کشید و بخشی از مشکلات بزرگ با راه‌حل‌های واقع‌بینانه در مسیر بهبود قرار خواهند گرفت. 

IMG_7966

در این طرح چندجانبه که مورد توافق و حمایت دولت و مشارکت استانداری و شهرداری اصفهان قرار دارد به عنوان راهکار عملی و کوتاه مدت از ظرفیت پارک حاشیه‌ای خیابان‌های اصفهان استفاده شده و برای توقف‌های کوتاه مردم بدون هزینه و برای توقف‌های طولانی هزینه توقف در نظر گرفته خواهد شد و از این طریق از هر جای پارک در شهر، به جای توقف یک وسیله نقلیه، ده‌ها نفر در روز بهره‌مند خواهند شد. با این اقدام بخش زیادی از گره‌های ترافیکی ناشی از پارک دوبله کاهش خواهد یافت و ترافیک روان‌تر، مصرف سوخت کمتر و هوای پاک‌تر دست یافتنی خواهد شد. این اقدام اصلی با چندین اقدام موازی مانند تغییر زمان حمل و نقل کالا به ساعت‌های خلوت خیابان‌ها در کوتاه مدت تحولی اساسی را به ارمغان خواهد آورد.

 

همچنین در این طرح بدون گران شدن سوخت، یارانه انبوهی که این روزها به بنزین اختصاص می‌یابد و در عمل صرف آلوده‌تر شدن شهرها و بیماری شهروندان می‌شود، به میزان کاهش مصرف سوخت ناشی از اجرای طرح، به قیمت فوب خلیج فارس به حسابی برای توسعه اصفهان واریز خواهد خواهد شد و اولویت‌های اساسی اصفهان از حل بحران آب زاینده‌رود تا سایر زیرساخت‌های لازم به وسیله آن در مسیر حل شدن قرار خواهد گرفت. نکته مهم این موضوع فراخوان و مشارکت مردم برای اعلام نظر راجع به اولویت‌های تخصیص این منابع خواهد بود که از طریق پلتفرمی عمومی نظرخواهی خواهد شد.

این طرح یک ایده چندوجهی است که یک گره کور را به صورت متفاوتی باز خواهد کرد و بدون ایجاد مشکلات جدید، باری از دوش شهروندان و دولت بر خواهد داشت. همچنین با ایجاد زمینه حضور تعداد بیشتری از مشتریان سبب رونق بازار اصناف خواهد شد.

تغییر فرمول نگاه به یارانه سوخت از یک بحران برای کشور به عاملی برای توسعه اقدام تاریخ‌سازی است که تکثیر آن در کشور، اقتصاد ما را به شرایط رونق و توسعه پیش خواهد برد.

مسعود صرامی، در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای نخستین بار به صورت عمومی از این طرح رونمایی کرد. او می‌گوید: استاندار اصفهان با هدف ایجاد تغییرات اساسی در شهر و استان اصفهان وارد میدان شده است و ما، به‌عنوان بخشی از کارآفرینان این شهر، تا پای جان در کنار ایشان برای تحقق این اهداف خواهیم ایستاد.

اگر تمام پیشنهادهای این سال‌ها عملی شود اما مردم اصفهان از آب و هوای مناسب برخوردار نباشند، از شهر مهاجرت خواهند کرد. برای دستیابی به شهری پاک، همراه با جریان زاینده‌رود، تنها پول کافی نیست؛ بلکه به تفکر و برنامه‌ریزی نیاز داریم.

امروز شهروندان اصفهان باور دارند که افرادی می‌توانند مشکلاتشان را حل کنند. برخی رسانه‌ها از ما انتقاد می‌کنند که چرا درباره کاهش ترافیک صحبت می‌کنیم؟ پاسخ روشن است: اگر برای کاهش ترافیک در اصفهان راه‌حلی نیابیم، هوای سالمی نیز نخواهیم داشت. احیای زاینده‌رود و بازگرداندن جریان دائمی آن، ضرورتی است که بدون آن، سلامت روحی و روانی مردم دچار اختلال می‌شود. کاهش ترافیک می‌تواند تأثیر بسزایی در کیفیت زندگی مردم داشته باشد؛ حتی معتقدیم که این کاهش می‌تواند در کاهش معضلات اجتماعی مانند طلاق نیز مؤثر باشد.

 

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار