زنده زنده سوختند...
در ساعت اولیه بامداد و به عبارتی حوالی ساعت 24 بود که ترمز تانکر سوخت در بلوار دکتر حسینی سنندج می برد و از آنجا که راننده آن راهی برای فرار نداشته به یک اتوبوس مسافربری که از ترمینال سنندج راهی تهران بوده برخورد میکند
ایسنا :در ساعت اولیه بامداد و به عبارتی حوالی ساعت 24 بود که ترمز تانکر سوخت در بلوار دکتر حسینی سنندج می برد و از آنجا که راننده آن راهی برای فرار نداشته به یک اتوبوس مسافربری که از ترمینال سنندج راهی تهران بوده برخورد میکند.
برخورد همانا و حادثه مرگبار همانا؛ از قضا یک وانت و چند خودروی دیگر هم اطرافشان بوده که دود آتش تانکر بر چشم آنها هم می رود و آنها را هم دچار حادثه میکند.
به گفته شاهدان عینی در این حادثه، تانکر سوخت با پلاک یکی از استانهای همجوار از اتوبان حسینی سنندج به سمت ترمینال در حال پایین آمدن بود که ناگهان همزمان و با سرعت به اتوبوس مسافربری سیر گیتی که در حال خروج از پایانه بوده است، برخورد و برروی اتوبوس واژگون و بعد از مدتی منفجر میشود.
صاحب سوپرمارکت هم که دقیقا چسبیده به ترمینال مغازه دارد، شب گذشته در حال تماشای فوتبال نیمه نهایی جام جهانی بوده، ناگهان با دیدن انفجار و شعله کشیدن آتش جلوی چشمانش شوکه میشود و همزمان هم عده بسیاری یه سوی مغازه اش هجوم میآورند و از شدت گرما و تشنگی بطری های آب معدنی را روی سرشان خالی می کنند.
یک خانوادهای دیگر که از قضا پشت تانکر سوخت در حال حرکت بوده اند در یک لحظه متوجه انفجار میشوند. پدر این خانواده هنوز از دیدن سوخته زن و بچه سوخته به هم چسبیده حالش خراب است. آنچه که معلوم است مردم در صحنه حاضر هم دست و پایشان را گم کردند و چه کنم چه کنم افتادند چرا هیچ کاری از عهده شان ساخته نبود و شعله های آتش آنقدر زیاد بود که مهار کردنش برای آنان سخت بود و تنها می توانستند شاهد زنده زنده سوختن مسافران اتوبوس باشند.
عدهای هم با دیدن این سانحه از نزدیک شوکه شده و در اطراف محل حادثه سر و صدا کردند و به طرف نیروی انتظامی سنگ پرتاب کردند. پس از آن نیروی انتظامی وارد عمل شده و اوضاع را آرام کرده تا امدادرسانی سریعتر انجام شود و منطقه با کمک عوامل شهرداری به سرعت پاکسازی شود.
آتش هم که خاموش شد ردپای قیر تا خود تعاونی سیر گیتی شرکت تعاونی صاحب اتوبوس در داخل ترمینال دیده میشد و هر چه خبرنگار اعزامی ایسنا تلاش کرد جزییات بیشتر و دقیق تری از اعضای این شرکت درباره این حادثه بدست بیاورد به علت آشفتگی اعضای آن نتوانست.
15 دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس راهی محل حادثه شدند و آتش نشانان و امدادگران برای انتقال مصدومان و جمع کردن بقایای اجساد با گونی دست به کار شدند. سانحه آنقدر سریع اتفاق افتاد که 11 نفر را درجا زنده زنده سوزاند و حدود 8 نفر را راهی بیمارستان کرد. انتقال خون هم گفته ذخیره خون به قدر کافی برای امدادرسانی به مصدومان هست و نگرانی از این جهت وجود ندارد.
درست است که شاهدان عینی هر کدام یک آماری از مسافران این اتوبوس دادند اما بر طبق آخرین گزارش اورژانس، علاوه بر 11 قربانی حادثه که هویتشان مشخص شده بود، تاکنون 11 کیسه حاوی بقایای اجساد جمع آوری شده از محل حادثه برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی تحویل داده شده و اما آنچه که تا حالا مشخص شده، این است که فقط هویت ۱۱ کشته محرز شده چرا که اجساد سوختهاند و تعداد آنها هنوز معلوم نیست و از آن سو هم شورای تامین اعلام کرد تنها مرجع دادن آمار دقیق کشته ها و زخمی ها تنها به عهده استانداری است و گروه دیگری نباید اظهار نظر کند.
با این وجود معاون درمان علوم پزشکی کردستان در تازه ترین گزارش اعلام کرده تعداد کشته شدگان قطعی حادثه تصادف 11 نفرند و 7 نفر مصدوم شده اند که از این تعداد هم اینک سه نفر در بیمارستان بستری اند و تحت درمان.
هم اینک اوضاع شهر آرام است، کمربندی بازگشایی شده و تردد در آن در جریان است. حالا همه دنبال مقصر این حادثه می گردند و از خود می پرسند چرا باید در دو روز 2 اتوبوس در استان در آتش بسوزد و دیگر اینکه چرا این تانکر سوخت برای خود اجازه داشته در شهر بچرخد؟
کاک محمد که اتفاقا در محل حادثه در حال دستفروشی بوده و در این حادثه جان سالم به در برده است میگوید بیشتر تانکرهای که در جادههای این استان تردد می کنند متعلق به کشور چین هستند و همه آنها از لحاظ سیستم ترمز مشکل دارند و حتی یاد میکند از ماشین سنگینی که چند سال پیش به خاطر اشکال در سیستم ترمز در این مسیر حادثه آفرین شده است.
او معتقد است که چون برخی مردم استان فقیرند و نمیتوانند زیاد برای سفر به استانهای دیگر مثل تهران هزینه کنند، خارج از ترمینال اتوبوس در انتظار ماشینهای کرایهای ارزان قیمت توقف میکنند و همین توقف ماشین ها در این مسیر تنگ عامل حادثه میشود.
نماینده کامیاران در اظهارنظری گفته ممنوعیت تردد برای کامیون های حامل سوخت عراقی اعمال شده اما این محدودیت برای تانکرهای حمل سوخت داخلی وجود ندارد و خواستار اتخاذ تمهیدات برای جلوگیری از این نوع حوادث شده است. از آن طرف هم آمار داشتهایم که می گوید این تانکرها همیشه خدا بلای جان مردم کردستانی به خصوص در جاده ترانزیتی مریوان سنندج بوده و تنها در 6 ماهه اول سال گذشته 19 تانکر حامل مواد شیمیایی و سوخت تصادف کردهاند و جالب آنکه معاون عمرانی استاندار که انگار روحش خبر دار شده روز پیش از حادثه از افزایش 16 درصدی تصادفات کردستان در بهار امسال ابراز نگرانی آمار داده و اعلام کرده به طور متوسط جادههای کردستان در هر روز بهار یک قربانی داده است و از مسئولان ذیربط خواسته تیمی با مسئولیت دفتر فنی استانداری کردستان تشکیل شود و بررسی کند ببیند چه کار میشود کرد تا تصادفات در استان کاهش یابد.
خیلیها از مردم و مسئولان کشوری و استانی تسلیت گفتند و با مردم کردستان همدردی کردند اما در راس آنها روسای قوای مقتننه و مجریه ضمن دادن پیام به مناسبت حادثه تأسفبار در ترمینال مسافربری سنندج از مسئولان استانی به ویژه استاندار به عنوان نماینده دولت خواست تا نسبت به بررسی دقیق علت وقوع این حادثه اقدام کرده و تلاش و اهتمام ویژهای برای رسیدگی به خانوادههای داغدیده و تسکین آلام آنان داشته باشند.