درآمد اصفهان کمتر میشود

طبق آمار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و نیز صحبت‌های استاندار اصفهان، درمجموع در سال 92 حدود 65 هزار گردشگر خارجی از اصفهان بازدید کردند اما فقط در فروردین سال جاری بیش از 85 هزار گردشگر خارجی وارد به اصفهان شدند.

مینا عباسپور - اصفهان امروز : با رکوردشکنی آمار ورود گردشگران به اصفهان در سال 96 به ویژه در فروردین‌ماه که اصفهان با استقبال بی‌نظیر گردشگران مواجه بود لزوم توجه و اهمیت به صنعت گردشگری و تجهیز زیرساخت‌های آن بیش‌ازپیش احساس شد. طبق آمار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و نیز صحبت‌های استاندار اصفهان، درمجموع در سال 92 حدود 65 هزار گردشگر خارجی از اصفهان بازدید کردند اما فقط در فروردین سال جاری بیش از 85 هزار گردشگر خارجی وارد به اصفهان شدند. رسول زرگر پور بابیان اینکه گردشگری محور اصلی توسعه استان است، گفت: در سه سال گذشته، هفت هزار تخت به ظرفیت هتل‌های اصفهان اضافه شد. وی افزود: در سال 92 حدود 12 هزار و 500 تخت در هتل‌های اصفهان وجود داشت اما این آمار در سال جاری به 20 هزار تخت رسید. زرگر پور بابیان اینکه هم‌اکنون 39 هتل دیگر هم در استان در حال ساخت است، گفت: در حال حاضر ظرفیت 90 درصد از تخت‌های هتل‌ها در استان تکمیل است.

بحران درآمدی مهم‌تر از بحران دانش و کم‌آبی

اما در ادامه این رشد بازدید و حضور گردشگران همچنان ادامه داشت و باعث شد مسئولان درباره ارتقای وضعیت زیرساخت‌های گردشگری بیش‌ازپیش به تکاپو بیفتند و با دیدگاه تازه و هم‌چنین درآمدزا به این صنعت جهانی، در اندیشه بهبود عملکرد منجر به حفظ و ارتقای این صنعت نوین در استان باشند. در همین راستا منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان در نشست امضای تفاهم‌نامه گروه گردشگری و برند اتاق بازرگانی اصفهان با سازمان تاکسیرانی برای آموزش رانندگان تاکسی‌های عمومی در مورد گردشگری گفت: آینده اصفهان و شهروندانش به گردشگری وابسته است. امروز مدیریت شهر اصفهان با یک بحران درآمدی روبرو است که اگر چاره‌ای برای درآمد پایدار شهری انجام نشود، مطمئناً قبل از اینکه با بحران داعش و آب روبه‌رو شویم شهر اصفهان ازنظر درآمدی به فروپاشی سریع می‌رسد. به گزارش ایسنا، نصیر ملت اظهار کرد: نباید کلمه گردشگری را شعاری کنیم، متأسفانه امروز بحث گردشگری و صنایع‌دستی شعاری شده است و هر نهاد و مجموعه‌ای که می‌خواهد سرگرمی ایجاد کند سعی دارد در خصوص گردشگری و صنایع‌دستی صحبت کند. وی افزود: آینده اصفهان و شهروندانش به گردشگری وابسته است. امروز مدیریت شهر اصفهان با یک بحران درآمدی روبرو است که اگر چاره‌ای برای درآمد پایدار شهری انجام نشود مطمئناً قبل از اینکه با بحران داعش و آب روبرو شویم شهر اصفهان ازنظر درآمدی به فروپاشی سریع می‌رسد و برای جلوگیری از این بحران باید گامي عظیم برداشت که مهم‌ترین اقدام حرکت به سمت گردشگری است. این منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: گردشگری باید به یک بحث حیاتی برای همه شهروندان اصفهانی بدل شود، ما نیازمند این باور هستیم که تنها راه نجات اصفهان گردشگری است. اگر این باور نهادینه نشود و اگر در راستای این باور حرکت نکنیم مطمئناً نمی‌توانیم از گردشگری نتیجه بگیریم. ملت تأکید کرد: باید یک فعالیت علمی انجام شود و بر اساس آن اگر قرار باشد فضای اصفهان به سمت پذیرش گردشگری برود همه شهروندان از این میزان ارتقا کیفیت در زندگی بهره‌مند می‌شوند باید همه شهروندان را به یک درک درست برسانیم. وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم آینده را تضمین باید گردشگری را موردتوجه قرار دهیم.

گردشگری تنها راه نجات اصفهان

هم‌چنین، فریده روشن، منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: تنها راه نجات اصفهان گردشگری است. سرمایه‌گذاری مبحث جدی شهر اصفهان است، طبق آمار ارائه‌شده به‌اندازه بودجه شهر اصفهان سرمایه‌گذاری در شهرداری رخ‌داده است. وي تصریح کرد: در مباحث گردشگری نیازمند اتاق فکر هستیم در اتاق بازرگانی اتاق فکر خوبی است و باید تلاش كنيم از ظرفیت روستاها و مکان‌های سنتی در بحث گردشگری استفاده شود.

الهياري: در بازارهاي گردشگری شناخته‌شده نيستيم

در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: باید در بازارهای گردشگری بازاریابی درستی داشته باشیم،‌ تصور می‌کنیم که شناخته‌شده هستیم درحالی‌که این‌طور نیست. فریدون الهیاری در این نشست اظهار کرد: مزیت اقتصادی در عرصه گردشگری بسیار مهم است و سرمایه‌گذار بخش گردشگری با بررسی همه عوامل، وارد گردشگری شهری مثل اصفهان می‌شود و این نیست که با به‌به کردن در مورد گردشگری اصفهان سرمایه‌گذار بیاید. وی افزود: زمانی اگر یک سرمایه‌گذار تقاضای ساخت هتل می‌کرد همه خوشحال می‌شدند، اما امروز به‌قدری تعداد سرمایه‌گذاران زیاد است که با دقت سرمایه‌گذاران را بررسی می‌کنیم و از میان خیل عظیم آن‌ها تعدادی را انتخاب می‌کنیم. سرمایه‌گذاران گردشگری امروز با مشکل نقدینگی مواجه هستند و باید این مشکل حل شود چراکه امروز با توجه به رشد خوب گردشگری باید سرمایه‌گذاری را نیز ارتقا دهیم و در مورد گردشگری خارجی دارای هدف‌گذاری باشیم. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان ادامه داد: بر اساس آنچه در برنامه ششم توسعه آمده است باید تعداد تخت هتلینگ اصفهان از 20 هزار تخت به 80 هزار تخت در پایان برنامه ششم برسد و اگر تعداد گردشگران خارجی طی این مدت دو برابر افزایش یابد که دور از دسترس هم نیست با مشکل کمبود تخت مواجه می‌شویم و باید این بحران را مدیریت کنیم. الهیاری تأکید کرد: ما نمی‌توانیم ساخت هتل را همپای رشد گردشگری پیش ببریم به دلیل اینکه ساخت هر هتل نزدیک به 5 سال طول می‌کشد، به همین منظور راه‌کارهای دیگری را مدنظر قرار داده‌ایم مثل تبدیل خانه‌ها به تأسیسات گردشگری. وی اظهار کرد: مدیریت شهری باید در بخش گردشگری تسهیل گری کند و در سیاست و برنامه تسهیلاتی ارائه کند. البته باید گفت که در استان اصفهان وضعیت گردشگری خوب است و تاکنون زیرساخت‌های گردشگری خیلی خوب پیشرفت است هرچند به‌تازگی رشد بی‌نظیر گردشگری را شاهد هستیم. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تأکید کرد: امروز 208 اقامتگاه بوم گردی در استان اصفهان داریم که از این منظر در کشور با اختلاف بسیار زیادی رتبه اول را در اختیارداریم چراکه معتقد هستیم در توسعه اصفهان گردشگری یک محور اصلی و اساسی است و باید دغدغه گردشگری که امروز یکی از دغدغه‌های اصلی استان است را بهبود ببخشیم. الهیاری ادامه داد: شاید هنوز نتوانسته‌ایم جایگاه استان را در بحث گردشگری به‌درستی تبیين کنیم ولی در این زمینه می‌توانیم پیشرفت داشته باشیم. باید در بازارهای گردشگری بازاریابی درستی داشته باشیم، تصور می‌کنیم که شناخته‌شده هستیم درحالی‌که این‌طور نیست.

ارسال نظر